FOTBAL  »  Superliga  »  NOTE GSP

Notele etapei #5 din play-off, date de Adrian Florea » Nota 1 pentru Dan Petrescu și Mihai Teja: „Cel mai bine plătiţi antrenori din România ar fi trebuit să-şi ceară scuze” » Cine a luat 10

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2019 18:48

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 5-a a play-off-ului.

10 - Ianis Hagi (Viitorul)

Dacă Renaşterea fotbalului românesc nu poate veni decât de la malul mării, Michelangelo nu poate fi decât Hagi jr! Execuţia marţiană de la reuşita de 1-1 cu Ştiinţa şi pasa luminoasă care a creat practic trei sferturi din golul de 2-1 sunt argumente suficiente pentru a-l declara pe Ianis MVP-ul rundei cu numărul 5 din play-off.

9goluri (7 cu dreptul, 2 cu stângul) şi 5 assist-uri are Ianis în actualul campionat. A înscris împotriva lui CFR, FCSB, CSU Craiova şi "dublă" cu Dinamo

9 - Publicul care a asistat la CFR - FCSB 0-0

Cele 14.000 de suflete care au luat Gruia cu asalt merită o statuie. Şi nu pentru că au venit la stadion, ci pentru că au rezistat acolo două ceasuri în condiţiile în care pe gazon primele două clasate puneau în scenă un meci grotesc.

70de lei au costat biletele la tribunele I şi a II-a la derby-ul de duminică. În plus, şefii campioanei au decis să anuleze gratuităţile pentru elevi şi copii

8 - Gică Hagi (Viitorul)

Pentru a doua oară în câteva zile, Hagi sr. l-a "întors" pe Mangia de la 0-1 şi i-a făcut cadou italianului o demitere. Privind exuberanţa din jocul constănţenilor, inevitabil vine întrebarea: oare cum ar fi arătat lupta la titlu, dacă Viitorul nu pierdea nemeritat cu CFR în etapa a doua din play-off?

"Ajax-ul anilor '70 şi Brazilia din '82 sunt echipele care m-au inspirat atunci când am decis să plec la drum cu proiectul Viitorul"
Gică Hagi

7 - Devis Mangia (ex-CSU Craiova)

Nota mare nu e pentru eşecul de la Ovidiu, ci pentru modul mai mult decât elegant în care a ales să se despartă de Craiova. Nu tu acuze, nu tu văicăreli, ci o scrisoare de adio emoţionantă. Dacă aţi ratat-o, nici nu ştiţi ce-aţi pierdut! Nici Rotaru încă nu ştie ce allenatore a dat afară, dar va afla curând.

1Cupă a României a câştigat Mangia în primul sezon în Bănie, plus un loc 3 în Liga 1, performanţe unice pentru alb-albaştri în ultimele două decenii şi jumătate. În stagiunea actuală, Devis a lăsat echipa tot pe 3 în campionat şi calificată în semifinalele Cupei

6 - Lyes Houri (Viitorul)

Francezul cu tată marocan şi mamă algeriană este fotbalistul care impresionează cel mai tare la Viitorul. După "Prince" Ianis, of course. Seamănă cu Eric din urmă cu 10 ani, însă nu marchează la fel de des ca brazilianul. Când o va face, Houri va deveni următoarea lovitură din mercato pentru trupa dobrogeană.

2goluri, un assist şi un penalty obţinut e "zestrea" lui Houri din ultima lună

5 - Ibrahima Tandia (Sepsi)

În iarnă, oltenii au pus pe masă 750.000 de euro în schimbul malianului de 25 de ani. Becali a încercat şi el să se bage pe fir, însă a renunţat când şefii revelaţiei din toamnă au replicat că sub un milion de euro nu au ce discuta. Timpul a trecut, Tandia a rămas la Sf. Gheorghe, dar "aripa" lui Neagoe pare pierdut iremediabil în mediocritate. Ca, de altfel, întreaga trupă covăsneană. 

402minute fără gol marcat are Sepsi. Ultima reuşită, Vaşvari, în minutul 48 al eşecului cu CFR (1-3), din prima rundă a play-off-ului

4 - Sorin Cârţu (CSU Craiova)

Întâmplător, de când Sorinaccio a devenit preşedintele Universităţii, din Bănie au dispărut rezultatele. Şi tot întâmplător, în Bănie au apărut scandalurile.

1victorie a obţinut Ştiinţa de când Cârţu a intrat în staff-ul administrativ. Au urmat 3 înfrângeri (2-3 cu Steaua, de două ori 1-2 cu Viitorul - în L1 şi în Cupă), plus o remiză albă cu CFR

3 - Denis Drăguş (Viitorul)

Ştie cineva cine l-a răpit pe puştiul care făcea furori prin toamnă? Pentru că jucătorul care a îmbrăcat fraudulos tricoul cu numărul 13 al Viitorului în partida cu Craiova nu poate fi Drăguş! Iar prestaţia jenantă de sâmbătă nu e o excepţie. Dimpotrivă, întăreşte regula acestei primăveri.

4,3e media notelor GSP obţinute de Drăguş în cele 6 jocuri din 2019 în care a evoluat. Şi-a trecut "în carnet" un 2, un 3 şi doi de 4

2 - Radu Ghinguleac (asistent Viitorul - CSU Craiova 2-1)

Când nu vezi un asemenea ofsaid, deşi eşti excelent plasat, poţi să-ţi arunci fanionul şi să te apuci de grădinărit sau de gastronomie! Când în culpă e un arbitru care-i pe lista FIFA de aproape un deceniu, cum e tuşierul bucureştean în vârstă de 38 de ani, te întrebi cu ce s-o mai ocupa Vassaras prin România.

12greşeli pro-Craiova au făcut arbitrii în acest campionat. Universitatea e cea mai avantajată echipă, din acest punct de vedere

1 - Dan Petrescu&Mihai Teja (CFR&FCSB)

download

Veritabili "cavaleri ai tristului fotbal", cel mai bine plătiţi antrenori din România ar fi trebuit să apară luni într-o conferinţă de presă comună şi să-şi ceară scuze pentru maniera în care au siluit fotbalul duminică seara!

500.000 €urmează a încasa Dan Petrescu, dacă va câştiga pentru a doua oară consecutiv titlul. Suma se va dubla dacă "Bursucul" îi va duce pe clujeni în grupele Europa League. Accesul în grupele Ligii Campionilor îi va mări contul tehnicianului de 51 de ani cu încă un milion de euro

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
983732924972315
Soos Vilmos  •  16 Aprilie 2019, 13:39

Dupa modul de gindire ( eufemism) se pare ca esti un urmas al lui ADRIAN minune.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  16 Aprilie 2019, 11:04
Postat de ucluj2011 pe 16 Aprilie 2019, 05:11

Dan Petrescu și Mihai Teja sunt doi *** , în nici un caz antrenori!!!! Două echipe de doi lei!!!

Tu ce treaba ai cu liga I? Voi pemaidan unde va e locul....

observator_federal
observator_federal  •  16 Aprilie 2019, 10:22

Tardive și prefăcute aprecierile pentru antrenorul Mangia , cel pe care presa (gigistă după părerea tot mai multor microbiști, dar poate că această apreciere nu-i deranjează..) l-a jignit, inventându-i incompetențe și slăbiciuni(!) de caracter, deși italianul s-a comportat exemplar, a avut de partea lui, tot timpul, suporterii olteni (indiferent câte s-au zvonit prin presa ”centrală”), a promovat fotbalul de calitate și - lucru rar în Liga 1 - cu valențe tehnico-tactice purtând amprenta pregătirii lui profesionale incontestabile... Este uimitor în ce hal s-a putut înșela (și compromite) presa noastră ”sportivă” când a trebuit să se pronunțe despre valoarea adevărată a fotbaliștilor români și, mai nou, a antrenorilor... Cât timp standardele de calitate și politicile editoriale sunt ***, este loc chiar de mai rău... Ce note și-ar da lor înșiși oamenii din massmedia ”sortivă”?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează