FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Opinie Dan Udrea » Un mesaj pentru jucători: urmați exemplul lui Planic!

Bogdan Planic (28 de ani, fundaș central) a reziliat unilateral contractul cu FCSB. Fundașul susține că are de primit salariul pe două luni și jumătate, aproximativ 38.000 de euro, și va merge la FIFA pentru a-și recupera banii.
Bogdan Planic (28 de ani, fundaș central) a reziliat unilateral contractul cu FCSB. Fundașul susține că are de primit salariul pe două luni și jumătate, aproximativ 38.000 de euro, și va merge la FIFA pentru a-și recupera banii.

Articol de - Publicat joi, 25 iunie 2020 09:42 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 09:42

"În Liga 1, dacă ai întârzieri de 3-4 luni, atunci înseamnă că ești cu salariul la zi. Ce trece peste acest termen se consideră că ai restanțe". Citatul îi aparține lui Petre Grigoraș. A fost rostit în urmă cu câțiva ani și avea darul de a prezenta o realitatea anormală în relația club-angajați. Situația se prezintă și acum la fel. Fotbaliștii care își cer drepturile salariale sunt considerați fără caracter, iar cei care acceptă să joace fără să vadă banii chiar și câte 5-6 luni sunt dați ca exemple de loialitate.

  • CONTEXT: Bogdan Planic (28 de ani, fundaș central) a reziliat unilateral contractul cu FCSB. Fundașul susține că are de primit salariul pe două luni și jumătate, aproximativ 38.000 de euro, și va merge la FIFA pentru a-și recupera banii.

Din când în când însă, mai apar și jucători care nu acceptă să pună capul în pământ și să îndure orice din partea unui președinte sau patron care se crede stăpân feudal, nu doar un simplu angajator. Iar exemplul acesta se numește acum Bogdan Planici. Un sârb de 28 de ani, care nu a acceptat bătaia de joc a lui Gigi Becali. În luna martie, i s-a propus diminuarea contractului, iar el nu a acceptat-o sub nicio formă. Ca să se răzbune fiindcă a îndrăznit să nu fie de acord cu așa ceva, Becali l-a notificat că e trimis în șomaj tehnic. Iar de la 15.000 de euro lunar a ajuns să fie plătit, de statul român, cu doar 725 de euro.

Planici a revenit la antrenamente fiindcă regulamentul prevede o perioadă de 60 de zile în care clubul e păsuit și are răgaz să-l plătească. În a 61-a zi, fundașul, prin intermediul avocatului său, a făcut ceea ce trebuie să facă orice fotbalist căruia nu i se respectă un contract. A notificat clubul că nu i-a achitat salariul și a părăsit echipa! O atitudine corectă în fața unui abuz!

Gigi Becali a reacționat și l-a amenințat pe sârb: "Din cauza lui am pierdut punctele în meciul cu Gaz Metan, deci și șansele pe care le mai aveam la titlu. O să plătească scump fiindcă n-a respectat contractul pe care îl avea cu noi". Învățat cu jucători, antrenori și alți subalterni supuși toți și care nu îndrăznesc să-l contrazică, Becali e astăzi oripilat de ceea ce îi face Planici. De fapt, de ceea ce a meritat să-i facă Planici.

Îți bați joc de un fotbalist, pe care îl trimiți în șomaj, doar fiindcă n-a acceptat diminuarea salariului, nu-i respecți contractul, după care îl acuzi pe el că a încălcat înțelegerea! Iată că a trebuit să vină un sârb să ne arate și, mai ales, să le arate tuturor fotbaliștilor din Liga 1, cum trebuie procedat cu astfel de patroni!

E nevoie ca jucătorii să înțeleagă că nu se mai poate continua cu astfel de practici totalitare ale așa-zișilor patroni.

FCSB se roagă de Planic: „Întoarce-te, avem nevoie de tine!” » Răspuns acid + Sârbul e acuzat de furt!

L-am auzit zilele trecute și pe Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, rostind o mare absurditate după victoria cu Chindia: "Sunt întârzieri salariale de vreo 3 luni, dar jucătorii să aibă răbdare fiindcă oamenii din conducerea clubului au dovedit că sunt capabili". Dacă un antrenor își laudă propria conducere într-un moment în care tot el anunță că sunt restanțe financiare, atunci fotbalul românesc chiar e pe un drum total greșit. Dar nu și fără speranță. Fiindcă Planici a demonstrat că se poate acționa și altfel în fața acestor metode lipsite de orice scrupule ale șefilor cluburilor.

Planici e exemplul cel mai bun că, până la urmă, ține de fiecare fotbalist în parte până unde acceptă să fie călcat în picioare. Jucătorii care vor plânge că sunt neplătiți să meargă pe drumul lui Planici. Au acest model. Care trebuie urmat. Și dacă o vor face, lucrurile vor intra în normal, mai devreme sau mai târziu. Și vor fi și ei, la rândul lor, exemple pozitive pentru alții.

Cei care vor alege alt drum decât cel pe care a pășit Planici, cel deja bătătorit, unde privirea e în pământ și coloana îndoită, atunci își merită soarta. Și în niciun caz nu sunt de compătimit. Ci de dat ca exemplu negativ!

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali se distrează prost și scump! De ce a ajuns să piardă 6,4 milioane de euro

FCSB se răzbună pentru forma slabă a lui Adi Petre! Ce face Gigi Becali

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (129)
skins_berceni
skins_berceni  •  25 Iunie 2020, 17:16

Gresit domnule Udrea, ultimul lucru pe care ar trebui sa il faca jucatorii care vin in Romania sau jucatorii romani ar trebui sa aleaga cluburi trecute prin insolvente, care fenteaza statul( vezi cfr), care nu platesc jucatorii( vezi 90% din cluburile din Romania, dinamo, astra, gaz metan, cfr, hermastadt, poli iasi..), cum sa fii asa inconstient sa mergi pe un salar in mana de 15000 de euro pe luna cand poti sa joci moka refuzand performanta si sfidand orice logica dar lucru care ar aduce satisfactii si bucurii incomensurabile autorului acestui nou delir. Exemplu recent Pulhac care a declarat ca el juca la dinamo cu sufletul( deci nu pentru siguranta si bunastarea familiei sale) pentru 2000 de euro, la fel Corbu tot de la dinamo, care s-a declarat caine pana la moarte pentru 1000 de euro pe luna( familia nu conteaza, da-i drecu, cand esti caine pana la moarte si joci moka pentru fani si culori nu mai conteaza. Alte exemple Alibec, Budescu, Tamas, salarii pe hartie de 12-15000 de euro pe luna...pe pamant nu si-au luat salariile de anul trecut, la fel ca si cei de la dinamo. Vorba aia bre, unde minte nu e...nimic nu e.

irldave
irldave  •  25 Iunie 2020, 16:51
Postat de leul_90 pe 25 Iunie 2020, 16:15

Sa radem cu (sau de?) catalynn • 23 Septembrie 2016, 22:32: "Da, masonii (sau cum vrei tu sa le zici) vor pune bazele noi echipe înpreuna cu MApN, CSA pune pe masa Brandul Steaua inclusiv stadionul si baza de pregătire din Ghencea, iar noii parteneri vin cu "know how"ul si jucătorii. Pt ca noua echipa va fi continuarea Stelei va prelua si locul in Campionat si Cupele Europene iar FCSB va fi desființată, jiji rămânând insa cu jucătorii sub contract pe ii poate duce unde dorește, poate chiar vinde noilor administratori, poate sa ii duca la nasul Hagi sau sa preia un alt club din Liga 1 ca Slava Domnului sunt destui care au nevoie de bani (insa de data asta legal, la vedere, cu absolut toate actele in regula pt a nu se trezi peste ani ca vin foștii proprietari sa isi revendice coșmelia, iar daca el crede ca meritul de a face profit ii aparține iar "desenul" nu face doi bani, ar trebui sa aibă succes oriunde, cum au facut de exemplu Bucșaru, Nicolae sau Paszkanyi ajunși campioni cu echipe care practic nu mai existau cand le-au preluat ei ). Daca am dreptate vom vedea curand ( am avansat ca termen limita începutul sezonului '18-'19)." Ok, trecem cu vederea modul in care specialistul cu aspiratii de jurist a scris "înpreuna". Dar totusi, suntem in 2020, si CSA e tot in liga a 4-a! Inspirate predictiile lui :))). Sa nu mai vorbim de parteneri investitori! Saracu', in ce deziluzie traieste :)))

probabil spera sa vanda armata vreo doua tancuri "partenere" sa promoveze si ei ...

orlick
orlick  •  25 Iunie 2020, 16:46
Postat de catalynn pe 25 Iunie 2020, 15:00

Crezi ca am nevoie sa fiu respectat de fcsbisti!? Mă încălzește cu ceva respectul lui Mustață de exemplu!? Universul paralel e cel al fcsbistilor, aia care își imaginează ca legile și Justiția nu contează, ci doar ce cred ei :-))) Io când am făcut afirmații am făcut-o cu actele pe masa nu basme sau teorii conspirationale. Iar când am făcut “predicții”, inclusiv cea din Iulie 2016 când am afirmat ca Steaua va câștiga apelul la CAB (Decembrie 2016) și își va redeschide secția de fotbal seniori și apoi in câțiva ani FC fcsb se va desființa, inclusiv oferind date care in cele mai multe cazuri s-au potrivit la virgula, subiect de mare mișto la acea vreme, am făcut-o ....informat :-))) Acum văd ca fcsbistilor le-a dispărut cheful de gluma, rasul s-a transformat in rictus, iar eventul galactic fcsbist, faliment și desființare, este la doi pași, exact cum am și spus încă de acum 2 ani :-))))

Respectandu-i pe altii, de fapt te respecti pe tine insuti. Crezi ca pe mine ma intereseaza daca sunt respectat de un individ care glorifica justitia si legile tarii, incriminandu-i pe infractorii de la FCSB, dar care scrie pe aici ca a scapat de stagiul militar dand mita? Cred ca doar o persoana cu un caracter duplicitar ar putea ca dupa chestia asta sa ridice in slavi armata. Eu nu sunt fan Mustata, nici Jean Pavel, dar sunt curios ce parere ai tu despre "fanii" echipei pe care o sustii, indivizi care isi agresau "idolii" pe teren dupa ratarea promovarii in liga a treia. Nu cumva sunt din acelasi aluat, la fel ca si "fanii" lui Dinamo, care incendiaza tribune? Tu sigur ca ii adori, singurul tau criteriu "moral" fiind recunoasterea echipei CSA ca fiind continuatoarea Stelei. Oricine sustine lucrul asta e frecventabil, ceilalti sunt inferiori. Daca te informezi putin, o sa observi ca aproape jumatate din microbisti sustin FCSB si considera ca echipa asta e Steaua. Desigur, pentru tine, sunt multi dar... Numai tu esti destept.

Vezi toate comentariile (129)
Comentează