FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

Opinie de Radu Oprișan » Cum se transformă oamenii: "Dedublarea lui Dan Petrescu"

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 decembrie 2017 18:45

Incidentul provocat de Dan Petrescu la Craiova, când l-a înjurat grotesc pe Cristi Manea, nu a ramas neamendat. Costin Ștucan a scris un text dur, sub hashtag-ul #nuabuz. 

L-am cunoscut pe Dan Petrescu în 2003, când Giovanni Becali l-a pus antrenor la Rapid. Atunci i-am sesizat și cele două personalități. Pe vremea aceea, echipele mari - iar Rapid era un colos al fotbalului acelor ani - aveau zilnic spatii generoase în ziar și minimum doi reporteri "arondați", la fel cum procedează toate redacțiile respectabile din străinătate cu cluburile de top. Pe Rapid eram eu și Cristi Zagaradniuc.

După ce lucrasem cu Liță Dumitru, Nae Manea, Mircea Lucescu, Viorel Hizo și Mircea Rednic, am simțit că Petrescu e ostil precum un coșmar. I-am solicitat o discuție și, împreună cu Zaga, i-am explicat că noi trebuie să aducem zilnic informații pentru cititori și că o vom face cu sau fără voia lui. A lăsat privirea în jos și a împreunat mâinile: "Știți că eu nu suport ziariștii, dar înțeleg că suporterii au nevoie să afle lucruri despre echipă și nu o pot face decât prin intermediul vostru, al presei. Așa că promit că încerc să vă ajut!".

Din acel moment, Petrescu s-a dedublat. Era detestat la ProRapid și de personalul care șușotea "marele antrenor mănâncă la masă cu mâna, așa needucat este!", și de jucători, față de care a greșit grav spunându-le superior "voi nu o să ajungeți niciodată unde am fost eu!". A pierdut repede vestiarul și, fără rezultate, a părăsit clubul după un eșec cu Craiova.

Dar față de noi, ziariștii "de pe Rapid", Petrescu a încercat să fie corect, cum a făgăduit. Ori de câte ori îl sunam, replica era aceeași: "Lasă-mă 30 de minute, să mă gândesc, și vorbim apoi". După fix 30 de minute, chiar revenea cu declarația sau cu informația promise. O altă revelație cu Dan Petrescu s-a petrecut ulterior episodului Rapid, la un turneu de fotbal pe plajă găzduit de Saint Tropez. În decorul exotic al Coastei de Azur, "Bursucul" a făcut echipă cu Hagi, Popescu, Stelea, Adrian Ilie și Mara. Cei mai mulți erau, practic, nucleul Generației de Aur, atât de ostil presei. Eram tot cu colegul Zagaradniuc și ne-am spus că vom avea viață grea, trebuia să transmitem corespondențe și despre meciuri, și despre petrecerile exclusiviste de pe plajă, la care participau o grămadă de vedete ale fotbalului european.

Dar, surpriză! Cine ne-a făcut munca mai ușoară și a furnizat materiale de presă care făceau deliciul publicului în țară? Exact! Dan Petrescu. Delicios, mereu pus pe poante, i-a cooptat și pe Stelea și pe Popescu și a ieșit spectacol. Colegul Leo Badea, de la ProTV, s-a chinuit să-I filmeze și, căutând un cadru cât mai bun, a intrat în apă uitând că are telefonul în buzunarul șortului. Petrescu se prăpădea de râs, atât de departe de imaginea antrenorului care urlă ca injectat pe tușă.

Dan era pe atunci la începuturile relației cu frumoasa Adriana, care peste un an avea să-I devină soție. Poate povestea de dragoste să fi fost motivul acelei relaxări a lui Petrescu? Nu știu, cert că e în acele vremuri, la Rapid sau la Saint Tropez, eu am cunoscut un alt Dan Petrescu. Ce se întâmplă cu el de se transformă în tipul respingător de pe marginea terenului în timpul meciurilor, numai Dumnezeu știe. Însă fondul bun există!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (23)
haideusicfr
haideusicfr  •  18 Decembrie 2017, 11:19
Postat de daniaania pe 18 Decembrie 2017, 11:19

Care este motivul acestui articol cu presarari gen, comuniste ??? Oare sportivii nu sunt diferiti prin munca multa ce o fac si mai cedeaza ???

Penibil.

daniaania
daniaania  •  18 Decembrie 2017, 11:19

Care este motivul acestui articol cu presarari gen, comuniste ??? Oare sportivii nu sunt diferiti prin munca multa ce o fac si mai cedeaza ???

haideusicfr
haideusicfr  •  18 Decembrie 2017, 11:01

Tunurile din Navarone: jos CFR-ul sus FCSB-ul! GSP se intoarce la "practicile" de acum un an?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează