FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

Opinie GSP: Arădenii, victime colaterale într-un război care nu le aparține

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 18:02 / Actualizat joi, 28 martie 2024 18:03

Decizia de a le pedepsi pe Dinamo și UTA cu aceeași unitate de măsură, după meciul direct din 8 martie, mi se pare nefondată. Și asta, pentru simplul motiv că, cei care s-au încăierat, pe străzi, lângă Mănăstirea Cașin ori în interiorul stadionului, nu au fost suporteri arădeni!

Cei care s-au bătut au fost suporterii echipelor Dinamo București și CSA Steaua București, care nu au găsit nimic altceva de făcut decât să-și etaleze un nou episod al rivalității de-o viață tocmai la un meci în urma căruia, cel puțin deocamdată, are de suferit și „Bătrâna Doamnă” din Arad.

După cum a recunoscut și Andrei Nicolescu, oficialul „câinilor roșii”, într-un exces de sinceritate, fanii din Arad au stat deoparte în tămbălăul creat de cele două galerii bucureștene. Cert este că UTA a picat la mijloc în acest scandal monstruos în urma fraternizării declarate a unor brigăzi ale ultrașilor arădeni și steliști.

Numai că – iar acest lucru ar trebui să le dea de gândit celor de la Comisia de Apel – în toate rapoartele jandarmeriei, cei reținuți ca fiind recalcitranți au fost steliști și dinamoviști. Fanii roș-albilor din vest nu au mers la București să se bată, ci să-și încurajeze echipa favorită, care lupta pentru un loc în play-off, între primele șase!

Ca dovadă, în momentul în care cele două grupuri de suporteri din capitală au dat lupte de stradă, provocând șoc și groază în rândul trecătorilor, arădenii se aflau deja în peluza stadionului!

Ploaia de torțe venită de la tribuna a doua, din mijlocul dinamoviștilor, ar trebui să-i transforme pe arădeni în victime, nu în agresori. Mai mult decât atât, din sectorul utiștilor, care s-au și izolat în stadion de „frații” steliști, nu au zburat materiale pirotehnice, nici în teren, nici spre adresa susținătorilor dinamoviști.

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Și atunci, de unde și până unde, această măsură aberantă, în urma căreia UTA, care nici măcar nu a avut rol de organizator al evenimentului sportiv, să fie amendată cu 100.000 de lei și obligată să-și susțină următoarele patru meciuri de pe teren propriu cu porțile închise?

De ce nu, logic într-o anumită măsură, să nu aibă susținători în deplasare, nu pe teren propriu?

Constat cu stupoare, nu ar fi prima dată, însă cuantumul măsurii mă îndeamnă s-o spun, că cei de la Comisia de Disciplină au sărit calul acum, în ceea ce o privește pe UTA. Imaginați-vă că mergeți în vizită la o cunoștință care se ia la trântă cu un vecin, dar cel amendat ați fi dumneavoastră. Așa-i că e absurd?

De ne-nțeles, însă, în comunicatele emise de clubul de pe Mureș, ieri și azi, este înverșunarea față de asociația Suporter Club UTA, care, important de precizat, nu se confundă cu galeria, nici nu fraternizează cu Steaua.

Așadar, deși au depus recurs la decizia Comisiei de Disciplină, Meszar&co. își continuă războiul intern, întrucât magazinul suporterilor, de exemplu, invocat cu mânie proletară, nu a avut și nu are vreo legătură cu incidentele petrecute în capitală, așa cum, fățarnici, lasă aceștia să se înțeleagă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
CN72
CN72  •  31 Martie 2024, 10:13

Ce articol fara sens. mai ales exemplul cu vecinul. Versiunea corecta era: daca tu inviti vecinul in casa la tine (peluza oaspetilor era casa UTA pe perioada meciului) stiind ca e pus pe rele, da, esti vinovat pentru favorizarea infractorului. Data viitoare fiti mai atenti pe cine invitati in peluza voastra.

allez.les.rouges
allez.les.rouges  •  28 Martie 2024, 23:57
Postat de istet10 pe 28 Martie 2024, 22:45

Jandarmii nu au obligatia sa faca ce sta in sarcina organizatorului. Jandarmii sigura linistea in afara stadionului.

Vezi că meciul a fost considerat de risc mediu, de către jandarmerie!și toate pregătirile ale firmei de pază au fost că atare. Jandarmeria coordonează toată acțiunea. Jandarmeria a greșit grav și în afara stadionului unde a permis comportamentul violent al Sud steaua! Cum a intrat în stadion sud steaua!? Cu ajutorul suporterilor UTA!? Atunci e normal sa fie sancționată și ea!

istet10
istet10  •  28 Martie 2024, 22:45
Postat de chaplin pe 28 Martie 2024, 20:28

Chiar așa! Ce pedepse au primit Sud steaua care a generat tot conflictul de la meci!!??...Absolut nimic!..ce justiție mai e asta!!??...Pentru ca jandarmeria le-a permis au făcut ce-au vrut ei si pe stadion si in afara lui!...Trebuia demis șeful jandarmeriei pe obiectiv! Afara cu el!...Acum suferă oamenii si suporterii adevărați si cele doua cluburi!...Asta e justiția oarba din România!

Jandarmii nu au obligatia sa faca ce sta in sarcina organizatorului. Jandarmii sigura linistea in afara stadionului.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează