FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

OPINIE RADU OPRIȘAN. E lumea pregătită să accepte o femeie ca șef al fotbalului românesc? Cine e "Minunea Blondă" Jr.

Lorena Balaci, captură Telekom TV
Lorena Balaci, captură Telekom TV

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 februarie 2018 16:27

Lorena Balaci este fata lui Ilie Balaci, poreclit și Minunea Blondă.

Odată cu intrarea ei în fotbal, pe post de coordonator al centrului de juniori de la Juventus București, Lorena a intrat în grupul copiilor de foști mari fotbaliști precum Lucescu Jr., Hagi, Pițurcă ori Silviu Lung jr. care ar putea să piardă vremea prin cafenele și să toace banii tatălui, dar pe care fotbalul i-a chemat să arate că pot fi și altceva decât sa fie copilul-lui-tata style.

Am descoperit-o pe Lorena în anul 1993, la o tragere pentru grupele Cupei Presei, când venise cu regretatul Mitică Visan și era sora jucatoarei de tenis Liana Balaci, actuala Liana Ungur. Am redescoperit-o pe Lorena la clubul Juventus București și la emisiunea ZOOM Sport de pe Telekom TV.

Dupa ce a divorțat de Eugen Trică, olteanca a ieșit la iveală: "Ce planuri am? Doar nu o să spun că vreau să mă plafonez la juniori, vreau să ajung președintele clubului!". Ce tare! Să vedem distracție când se va hotărî să candideze la FRF, că tot suntem în sezon. Va trebui să învete romengleza corporatistă și să spună "sustenabil" în fiecare frază. Deși pare delicată, Lorena e obisnuită cu greul. După divorț, își crește singură baieții și trebuie să fie și mamă și tată pentru doi puști de 19 și 13 ani!

"Care este principala ta calitate?"

Caută răspunsul privind în gol și zâmbește dezvelind dinții care seamănă cu două perluțe de gumă de mestecat. "Știți faza din film, asa cum i-a spus Denis Pericol Public lui Mister Wilson atunci când i-a stricat proteza dentara: «Calitatea mea este ca nu te las în drum, sunt cu tine până la capăt!» Și știu cum e să stai pe teren, la stadion, de dimineața de la 7 și până seara la 21", povestește fata care s-a adaptat în lumea organizatorilor de competiții și a președinților din fotbalul mic.

E pregătită lumea aceasta pestriță să accepte ca șefă o femeie? Momentan, la Juventus, a găsit un mediu propice și a pătruns abrupt în lumea lui "Nea". Nu este Nea Lorena, ci s-a impus rapid ca "Lore"!

Abia aștept o campanie electorală cu olteanca de la Juventus în rol de candidată! Lucrurile se tot schimbă, eram obisnuiți cu conducători de club precum Jean Pădureanu, Romică Pascu, Dinu Vamă sau Nicolae Puiu! Poftim diversitate!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
kingdon
kingdon  •  17 Februarie 2018, 10:46

incredibil ce asemanare cu Lie !!!

890844881053916
Daniela Iolanda  •  17 Februarie 2018, 06:48

asta ne mai lipsea la federatie...n are nici o treaba cu fotbalul sa fim seriosi...

haideusicfr
haideusicfr  •  16 Februarie 2018, 21:03

Ce frumusica e.Pacat ca a divortat de Trica . Imi pare rau , e treaba lor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close