FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

OPINIE Radu Oprișan » Liga inadaptaților și povești savuroase cu Dănuț Lupu, la polul opus: "Cine e șef aici?" / "Eu!" / "De azi nu mai ești!"

Lupu în tricoul Rapidului, alături de Sabău și Șumudică
Lupu în tricoul Rapidului, alături de Sabău și Șumudică

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 ianuarie 2018 11:16

Din păcate, în ultima vreme fotbaliștilor nostri li se pune rapid ștampila de inadaptați și se întorc pentru un restart acasă. Nu ne mai adaptăm pe nicaieri, Stanciu (la Bruxelles), Ianis (Firenze), mai nou nici macar la București (Golofca).

Repatrierea lui Găman poate fi considerată o excepție, atât jucătorul, cât și FCSB ieșind întăriți din mutare. Analiza lucidă a lui Dominique Antognoni, să nu o ratați!, prezintă motivele pentru care Ianis nu s-a impus la Firenze și aflăm că Gică nu și-a pregătit bine fiul pentru un fotbal în care trebuie să fii luptător și în care, poftim paradox, nu se mai poartă decarii!

Pe lângă amânarea confirmarii lui Ianis, parcă a mirat mai tare faptul ca Golofca nu a reușit să se adapteze la București! Ori s-a adaptat prea repede la cafenelele și tentațiile lor solarizate, așa cum au precizat bârfitorii. Drept pentru care Golofca a dat o fugă în sens invers, la Botoșani, în căutarea unui restart și îl așteptam cu inima cât un purice pe Moruțan sa confirme.

Cum, mă, să nu te adaptezi la Bucuresti, în țara ta?! Vorba filmului, numeri până la 5 și respiri adânc! Vă mirați?! Cu toată dezinvoltura lui, Dănuț Lupu nu s-a adaptat nici acum la Capitală! După 31 de ani de București, tot cu accentul moldovenesc vorbește. Aiurea, să vedeți cum s-a impus Lupu în vestiarul plin de nume grele al Rapidului. S-a încordat un pic golanul de Galați printre Iulian Chiriță, Nae Stanciu, Fane Iovan, Vlădoiu, Iosif, Țîră, Chebac, Budaca, Leo Toader, a dat cu ușa vestiarului de perete și a aratat pumnul, întrebând: "Cine e șef aici?". Chiriță a raspuns sigur pe el: "Eu!". "De azi nu mai ești, sunt eu!". Și așa a rămas. Ați putea spune că Lupu e un golan legendar. Sunt zeci de povești cu el și v-o poate spune unul care a stat de multe ori cu el la masă. Placerile lui nevinovate? Câte un pahar-sondă cu whisky și cola și dulciurile. Ascundea amandinele în noptiera dormitorului său de la Pro Rapid. Dar Lucescu știa că Lupu e unul dintre cei mai talentați fotbaliști all time și trecea multe cu vederea. Ca un făcut, Lupu rata mereu proba cântarului, prins cu treburi prin oraș, anunțat evident de cineva din staff.

A!, și mai avea o slăbiciune, muzica grecească. Într-o seară, când refuza să iasă din casă, un DJ legendar pe atunci, Dan Piratu, l-a adus în câteva minute în discoteca de la restaurantul Pescarul, dedicandu-i la telefon celebra Palamakia. În scurt timp, bucuros ca un copil, Lupu dansa urcat pe mese! Lupu, Andone, Rednic au jonglat cu viața de noapte și au jucat precum niște campioni mondiali, fără să se plângă că nu s-au adaptat!

Oare ce transformari chimice guvernează corpul tău cand vii de la Botoșani la București? Am cunoscut doi oameni care au facut cu succes drumul: doi actori, într-o tagmă în care plângem că ni se duce "Generația de aur", precum la fotbal! Cătălin Bordea și Cătălin Paraschiv au venit de la Botoșani la București și au reușit! S-au adaptat rapid și definitiv. Bordea e stand-uper de succes și fascinează cu accentul de Botoșani. Paraschiv a jucat în serialul La Urgentă, alături de Daniela Nane și Florin Piersic jr. și a avut ocazia de a se întâlni cu nume precum Van Damme, Wesley Snipes și Steven Segal. Și nu i-a tremurat vocea, s-a adaptat. Alta vînă!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  21 Ianuarie 2018, 19:37

altfel nu se vinde ziarul si dau astia faliment.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  21 Ianuarie 2018, 18:19

Cine spune că Lupu a fost șmecher într-un vestiar cu Nae Stanciu, Iovan sau Vlădoiu nu stie ce vorbeste, confunda fotbalul cu tenisul...iar vorbele de claca de la sprit cu adevarul...În vremurile alea Lupu era mai fraier si ca Vlădoiu și se certau mereu așa ca de respect ce sa mai vorbim...ȘEFUL era Nae Stanciu asa cum la Steaua în ciuda legendelor despre Bumbescu sau Iovan, TATA era Stoica...Viata de noapte si numarul paharelor sau anii de puscarie nu se pun fata in fata, acolo este pe muschi

939271716140965
Manu Ion  •  21 Ianuarie 2018, 15:44

Ce poți sa comentezi după un asemenea articol !!!!!!! ZERO BARAT .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează