FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Scandal în PCH, mai multe facțiuni au părăsit galeria » Principalul motiv: „E puțin ciudat ce se întâmplă acum la Dinamo”

Elias Bucurică e contestat de tot mai mulți fani ai lui Dinamo din cauza unei presupuse apropieri anormale a liderului PCH de Red&White, societatea care deține pachetul majoritar de acțiuni +17   FOTO
Elias Bucurică e contestat de tot mai mulți fani ai lui Dinamo din cauza unei presupuse apropieri anormale a liderului PCH de Red&White, societatea care deține pachetul majoritar de acțiuni

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 10:40 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 09:56

Liderul PCH Elias Bucurică e contestat de tot mai mulți fani ai lui Dinamo din cauza unei presupuse apropieri de Red&White, societatea care deține pachetul majoritar de acțiuni. Între timp, mai multe facțiuni au părăsit Peluza Cătălin Hîldan în semn de protest.

Bucurică e legat de Red&White prin faptul că a cedat companiei 8% din acțiunile APCH și a acceptat ca împrumutul acordat de APCH clubului, în valoare de 5.830.659,56 lei (1,267 milioane de euro), să fie rambursat după ieșirea din insolvență, potrivit unei înțelegeri cu noul acționar majoritar.

Nimic nu mai merge la Dinamo. Nou-promovata a bifat a 8-a etapă fără victorie în campionat, 0-0 cu Poli Iași, iar antrenorului Ovidiu Burcă i s-a cerut demisia de către o parte din spectatori.

Ani de suferință și chin » Detaliul care indică prăbușirea istorică a lui Dinamo + comparația cu anul retrogradării le dă fiori!
DINAMO
Ani de suferință și chin » Detaliul care indică prăbușirea istorică a lui Dinamo + comparația cu anul retrogradării le dă fiori!

Probleme peste tot la Dinamo. PCH, scindată

Surse GSP dintre fanii lui Dinamo povestesc despre haosul din Peluza Cătălin Hîldan, nu de mult facțiunea care reușea să salveze clubul.

Mai multe grupări au ieșit sau se pregătesc să iasă din PCH, mutându-se la Sud sau la Tribuna 2. Motivul? Nu mai au aceeași viziune cu Elias Bucurică. 

Liderul PCH e acuzat că s-a apropiat prea mult de Red&White Management, compania aflată la conducerea lui Dinamo, și că încurajează o atitudine prietenoasă față de principalii acționari, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu. 

De asemenea, suporterii „câinilor” vorbesc despre o scindare a galeriei și au remarcat cum, în deplasarea de la Sibiu, Hermannstadt - Dinamo 4-0, fiecare grup din PCH cânta altceva, nu mai există o coeziune.

PCH, părăsită de fani

Deși a fost prezentă aseară în peluză, gruparea „Dinamo Nostrum Lux” (DNL), înființată în 2007, a luat deja decizia să părăsească PCH, informație despre care a scris și iamsport.ro

Pe lângă DNL, la fel au procedat și „District 48”, „Tot noi” și „Ca la noi la nimeni”. Iar Front 48 și Ultras Sălăjan s-au desființat mai demult, după ce steliștii le-au capturat steagurile.

4.773e numărul membrilor DDB titulari cu drept de vot la data de 28 octombrie 2023, de la peste 15.000 în decembrie 2021

Vlad Iacob: „Ciudat, e foarte multă liniște la Dinamo acum”

Vlad Iacob, fostul administrator special al lui Dinamo, susține că Elias Bucurică e cel care are ultimul cuvânt în programul DDB și vorbește despre atitudinea PCH față de Red&White, diferită de ce spune Iacob că i s-a întâmplat sezonul trecut, în Liga 2.

„Cu Eduard Galan (n.r. - președintele DDB) consider că am avut o relație funcțională, i-am oferit toată transparența necesară și mi-am dorit să reactivăm suportul DDB, să readucem numărul de membri la o cifră cât mai mare. I-am oferit toate informațiile necesare din club. Am avut perioade în care discutam zilnic cu el cu privire la tot ce se întâmpla în club. 

Am aflat însă spre finalul mandatului că el folosea foarte multe elemente din discuțiile cu mine pentru a-i proteja pe cei din Red&White și pentru a proteja proiectul lor. El nu lua nicio decizie în programul DDB, tot timpul se consulta cu Elias Bucurică și sunt sigur că Elias avea o influență mult mai mare și ultimul cuvânt în DDB. 

Cu Elias, din păcate, deși mi-am dorit să am o relație la fel de bună, am avut o relație defectuoasă, marcată de faptul că avea ceva personal cu mine. Nu știu nici acum ce. Știu în schimb că vorbea în termeni extrem de negativi despre mine din primele săptămâni de mandat. 

Mi se pare puțin ciudat faptul că e foarte multă liniște la Dinamo acum. Eu am avut un dialog cu Elias Bucurică sezonul trecut, în etapa a 7-a, după eșecul de la Buzău (n.r. - Gloria - Dinamo 2-1).

Elias m-a întrebat atunci dacă eu conștientizez la ce club am venit și dacă sunt conștient că trebuie să-mi asum responsabilitatea. I-am spus că sunt conștient, că era probabil ca în primele săptămâni clubul să nu performeze. 

Atunci am primit acel avertisment voalat cu privire la performanța clubului. Sunt curios dacă și succesorul meu de la Dinamo (n.r. - se referă la Andrei Nicolescu) a primit același avertisment de la acționarul APCH”, a declarat Iacob la ProSport.

VIDEO. Andrei Nicolescu: „E normal ca fanii să ceară demisia după acest rezultat”

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din meciul Dinamo - Poli Iași 0-0

Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
+13 FOTO

Mai multe articole despre Dinamo: 

Mesajul dur al unei glorii dinamoviste pentru acționari: „Dacă n-au bani, măcar să spună”
DINAMO
Mesajul dur al unei glorii dinamoviste pentru acționari: „Dacă n-au bani, măcar să spună”
Prăbușit! Fotbalistul lui Dinamo care a cedat imediat după fluierul final » Consolat de Burcă, le-a arătat obrazul fanilor: „Nu e necesar să strige ce-au strigat”
DINAMO - POLI IAȘI
Prăbușit! Fotbalistul lui Dinamo care a cedat imediat după fluierul final » Consolat de Burcă, le-a arătat obrazul fanilor: „Nu e necesar să strige ce-au strigat”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (24)
creeperno534
creeperno534  •  28 Octombrie 2023, 22:40

Bucurica ramane alaturi de Dinamo indiferent de situatie!

tictictic
tictictic  •  28 Octombrie 2023, 19:15

In urma cu 2-3 ani am postat pe forumul asta cateva comentarii in care am explicat de ce aiureala aia promovata de DDB prin PCH este o utopie ce n-are nicio legatura cu fenomenul "socios" practicat prin alte tari europene. Drept dovada, astazi, in insolventa, trecuta deja printr-o retrogradare, o promovare si o noua scutire de datorii de cateva milioane, Dinamo a ajuns de unde a plecat. Povestea aia cu "ba, imi dau pensia si alocatiile copiilor ca sa salvez Dinamo", ce a adunat 15 mii de ametiti, s-a fasait ca un balon de sapun; astazi au mai ramas 4 mii ce inca mai cred in povestile lui Bucurica si Tararache. Ideea initiala, laudabila de altfel in esenta ei, s-a sfarsit prost pentru ca, asa cum avertizam inca de pe atunci, NU asa se construieste un club bazat pe ideea de "socios"; nu cu Bucurica si Tararache! Astia v-au ametit cu tot felul de chestii pe care nu le intelegeti; cu actiuni de 10%, apoi de 12%, de 22%, si astazi "ba, cedam gratuit toate creantele noastre catre club"... ca sa incheie bilantul catre cotizanti egal cu zero! Asta in timp ce pe haterii dinamovisti de pe forum, sustinuti ombilical de "dusmanii" lor traditionali talpanisti, rapidisti si olteni, in loc sa-i preocupe situatia clubului lor, isi pierdeau zile si nopti din viata de grija Stelei si a oierului...:)))

istet10
istet10  •  28 Octombrie 2023, 19:13
Postat de gicab pe 28 Octombrie 2023, 12:52

Calul moare de drum lung…

Atat ca tipul nu era ingrijorat. Doar constata. O noua retrogradare si o promovarea a celorlalti in B , sigur ar tulbura linistea ddb-istilor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează