FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Pe hârtie, se plăteşte tot! Vești bune pentru jucătorii care au de primit bani de la Pandurii

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2017 00:00

Planul de insolvenţă al gorjenilor prevede că jucătorii şi chirografarii şi-ar recupera integral restanţele. Totul se poate prăbuşi dacă echipa retrogradează.

Recent, Pandurii a reuşit să obţină aprobarea judecătorului sindic, la Tribunalul Gorj, a planului de reorganizare pentru ieşirea din insolvenţă.

O premieră în peisajul insolvenţelor fotbalistice: datoriile către fotbalişti şi antrenori, cele dinaintea intrării în insolvenţă, au fost trecute la creanţe salariale şi ar urma să fie achitate în proporţie de 100%. La fel şi chirografarii, de obicei, cea mai defavorizată categorie.

Vechile datorii ar urma să fie plătite astfel: 10% în primul an, 40% în al doilea, 50% în al treilea. Sursele de finanţare se bazează însă, în proporţie de peste 80%, pe drepturile TV din Liga 1. În condiţiile în care Pandurii sunt pe locul 6 în play-out, la numai un punct de locul 7, care ar însemna retrogradarea directă.

"Ei au datorii curente de sute de mii de euro şi nu sunt siguri că rămân în Liga 1. În plus, CEO a sistat finanţarea, inclusiv pentru acest an. Cum vor reuşi să susţină toate aceste cheltuieli rămâne o enigmă!", spun surse din lumea fotbalului.

Creditor, dar şi acuzat

Aceleași surse susţin că Marin Condescu a insistat ca planul de reorganizare să prevadă restituirea tuturor datoriilor, inclusiv pentru chirografari, fiindcă el are cea mai mare creanţă la această categorie, de 4.553.587,95 lei.

O parte din aceşti bani, 756.864,94 lei, cuprinşi în masa credală, sunt însă în litigiu, pe rol fiind un proces penal prin care Pandurii şi Complexul Energetic Oltenia (CEO) figurează ca părţi civile, iar Condescu şi Viorel Temelescu, fostul său colaborator, sunt acuzaţi de spălare de bani.

"Aşa cum am promis, jucătorii şi antrenorii îşi vor recupera toţi banii. Eu sunt optimist. Nu vom retrograda şi vom găsi şi alte surse de finanţare, iar planul de reorganizare va fi fezabil"
Marin Condescu, membru în AGA la Pandurii

"Eu mai am de luat luat bani şi din perioada de după intrarea în insolvenţă. M-aş bucura ca noi, jucătorii, să ne recuperăm toţi banii, deoarece am muncit pentru ei. Să vedem ce va fi"
Ovidiu Herea, ex-jucător Pandurii

Datoriile de la masa credală la Pandurii

Categorie creditori  Sumă (lei)
Creditorii garantaţi 4.403.634
Salariaţii 6.518.687,47
Creanţe bugetare 9.932.943,47
Chirografarii 8.181.028,29
Total 29.036.293,23

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
blatistu49
blatistu49  •  12 Aprilie 2017, 09:57

hai Depunctare mizeria de echipa nu e penalizat altele ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează