FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV / VIDEO „Multe șmecherii s-au făcut la pensii” » Petru Cadar, jucător de legendă al României, are probleme cu statul: „Mi-au mătrășit banii!”

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 10:01

Petru Cadar (75 de ani), jucătorul de legendă al Brașovului, vorbește deschis despre pensia pe care o câștigă, despre indemnizațiile și primele din comunism, dar și despre cum fotbaliștii din ziua de azi câștigă mult mai mulți bani decât ar merita.

Petru Cadar a jucat în tricoul galben-negru al Steagului Roșu Brașov 250 de meciuri: 188 de partide în prima ligă, 48 în Liga 2, 10 în Cupa României și 4 în Cupa UEFA.

Și chiar dacă era unul dintre cei mai importanți jucători brașoveni, a avut necazuri cu banii pe care i-a câștigat din fotbal. Pentru că „anii în care am fost impozitat mi i-au mătrășit. Din toți banii pe care i-am câștigat mi-au luat impozit!”.

Petru Cadar, jucătorul de legendă al Brașovului, distruge mitul controversatului Constantin Teașcă: „A fost un criminal! Am vrut să-l sugrum”
INTERVIU
Petru Cadar, jucătorul de legendă al Brașovului, distruge mitul controversatului Constantin Teașcă: „A fost un criminal! Am vrut să-l sugrum”

„Am avut ani de vechime care nu mi-au apărut în acte”

Întrebat de Gazeta Sporturilor despre pensia pe care o primește în prezent, Cadar răspunde direct: „Am 3.500 de lei”. Și spune că suma nu este una corectă, dar și că a avut probleme cu autoritățile fiscale.

„Multe șmecherii s-au făcut la pensii ca oamenii să nu câștige. Ăsta e adevărul! Am făcut reclamații la Casa de Pensii și șeful de acolo mi-a zis să stau liniștit că poate plec cu pensie mai mică. Așa mi-a zis... Am avut ani de vechime care nu mi-au apărut în acte. D-asta am 3.500 de lei!”, dezvăluie fosta glorie a fotbalului din Brașov.

Eu aveam același stil de viață pe care l-am moștenit de la părinți. Tata a murit când aveam 12 ani, a rămas mama cu patru copii. Eu eram cel mai muncit. Țineam vacă, doi porci, 20 de găini. Toată ziua mâncam ouă, lapte... La alimentară mergeam numai după pâine și mai știu eu ce. Carne aveam de la tăiat!
Petru Cadar, fost fotbalist Brașov

„Ceaușescu ne-a retrogradat”

Iar problemele cu banii n-au fost de ieri, de azi. Ci de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Care a tăiat masiv câștigurile.

„Eu am terminat școala foarte bine și-am avut categoria maximă a unui muncitor, după profesională. După trei luni în care am luat 1.500 de lei a venit Ceaușescu, care ne-a tăiat totul la jumătate. Ne-a retrogradat... Și-am ajuns la 800 de lei”, a dezvăluit Cadar pentru GSP.

„Multe șmecherii s-au făcut la pensii” » Petru Cadar, jucător de legendă al României, are probleme cu statul: „Mi-au mătrășit banii!”
Petru Cadar în tinereţe, în tricoul Steagului, şi în cantonament în Liban, la Beirut. Sursa foto: bzb.ro

Ca fotbalist la Brașov, Cadar și colegii lui au luat bani buni. „Indemnizația la fotbal era de 1.600 dacă jucai toate meciurile, 1.200 dacă nu jucai cel puțin două și 900 dacă nu jucai deloc, dar erai în lot. Prima de joc era de 300 de lei”, spune acesta.

Lucrurile s-au schimbat după venirea lui Valentin Stănescu. A fost momentul în care „am simțit că ne apropiem de jucătorii din București”, spune fostul fotbalist. 

„Multe șmecherii s-au făcut la pensii” » Petru Cadar, jucător de legendă al României, are probleme cu statul: „Mi-au mătrășit banii!”
Petru Cadar, în tricoul Steagului din Brașov

Ăia de la Dinamo aveau și salarii mari pe funcții, și prime... Noi luam 300, ei jucau pe o mie. De-atunci! În orice caz, a fost frumos. Eram uniți și aveam echipă destul de bună”, continuă Cadar.

Salariile din fotbalul de astăzi? Unii le merită, dar sunt mulți care nu le merită! Dar și acolo sunt manevre. Nu poți să joci un an, doi și să fii putred de bogat
Petru Cadar, fost fotbalist Brașov

Citește și:

Povestea unei mari campioane a baschetului românesc: „Unii mi-au spus «fenomen»! Eu mergeam la câmp, săpam, tăiam lemne”
DEZVĂLUIRI
Povestea unei mari campioane a baschetului românesc: „Unii mi-au spus «fenomen»! Eu mergeam la câmp, săpam, tăiam lemne”
Blat al Stelei cu Lăcătuș, Pițurcă și Dan Petrescu pe teren: „N-au vrut să piardă, dar ne-au ajutat să nu retrogradăm!”
DEZVĂLUIRI
Blat al Stelei cu Lăcătuș, Pițurcă și Dan Petrescu pe teren: „N-au vrut să piardă, dar ne-au ajutat să nu retrogradăm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
YATO
YATO  •  31 Ianuarie 2024, 13:27

Omul acesta se plânge ca a fost furat la pensie și voi îl huliți.Asa a fost hulit și Doroftei.Noi trebuie sa fim uniți și sa îl susținem pe acest om nu sa îl hulim.Ati uitat sa fiți buni romani.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  30 Ianuarie 2024, 16:21

i-au matrasit banii de pensie? sa fim seriosi. cel mai probabil a lucrat prin multe locuri fara carte de munca si nu i-a pasat sa se intereseze. dupa lovitura de stat din 1989 multe "afaceri" erau cu muncitori fara carte de munca. de pomana iti oprea firma impozitul daca nu iti platea la stat. el de ce nu si-a verificat angajatorul?

belane
belane  •  30 Ianuarie 2024, 13:54
Postat de lulu pe 30 Ianuarie 2024, 10:15

Și Cadar e legendă?! Doamne ferește, cu atâtea legende în fotbalul romanesc trebuia sa fim numai campioni mondiali.N-ar fi de folos îmbogățirea limbajului scribalailor de la G.S.P?

Pai daca te iei dupa spusele fanilor din acea vreme ptr. ca habar n-aveau de ce se juca dincolo de granite (abia daca reuseau sa vada 2 meciuri internationale la TV daca nu era vreo Cupa Mondiala sau vreun Campionat European) fiindca nu era ca acum cand poti vedea absolut orice meci din orice campionat si sa-ti faci o idee clara legat de ce se joaca dincolo, noi am avut cele mai multe baloane de Aur neacordate, ghete Puscas si talente pe metru patrat. Dobrin era cel mai bun dribbleur al anilor '60 si '70 si din intreaga galaxie, daca se ducea la Real ii dribla pe toti cei de pe teren cat si din tribune, le arata el ce talent era...pe naiba ! Dumitrache devenea idolul lui Juventus, ce Franco Causio, Giuseppe Furino, Dino Zoff...cand a jucat Romania cu Italia Dumitrache i-a facut "praf", ce stii tu ! Si cand accepti realitatea o sa observi ca Romania are printre cele mai putine performante dintre toate natiunile mari din Balcani si Estul Europei. Daca Marcel Raducanu care pana sa plece era considerat de "specialistii" romani din tribune si din presa un supertalent,ceva ce planeta n-a mai vazut, daca el n-a reusit mai mult de o echipa care se batea pe atunci la retrogradare precum Borussia Dortmund, eu zic, vorba ta sa nu ne mai imbatam cu apa rece si sa inghitim toate galustile acestor apelative !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează