FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Pianistul" lui Dinamo! Ce nu se știe despre unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1 și cum a ajuns în România

Foto: Raed Krishan +2   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 august 2018 10:48

Diogo Salomao (29 de ani) e unul dintre cei mai în formă jucători din acest debut de sezon, reușind în primele 3 etape să marcheze două goluri și să ofere două pase decisive pentru colegii săi de la Dinamo.

Aripa portugheză de la Dinamo a ajuns în Ștefan cel Mare la 1 iulie 2017 la insistențele lui Cosmin Contra, antrenorul de atunci al "câinilor", și al lui Adrian Mutu, fostul manager al formației roș-albe. Fotbalistul mai are contract până în vara anului 2019.

Unul dintre oficialii dinamoviști a povestit câte lupte s-au dus pentru transferul celui care în 2011 era comparat în Portugalia cu Cristiano Ronaldo și spune că Florin Bratu îl dă exemplu pe Salomao în fața tinerilor de la Dinamo.

"Contra n-a mai ascultat de nimeni când i-a fost oferit jucătorul. Îl cunoștea de la Deportivo la Coruña. Știa ce jucător e Diogo. Când a auzit că poate veni liber de contract s-a ținut de capul agentului jucătorului câteva zile bune pentru a fi sigur că acesta nu-l propune la altă echipă.

Mutu era în vacanță în Republica Dominicană și stătea până noaptea târziu pentru a se putea interesa de transferul lui Diogo din Spania. De 10 ori a fost trimis draftul contractului pentru a se putea ajunge la un numitor comun. În cele din urmă, am reușit să-l aducem și se pare că am făcut o afacere bună", a spus o sursă din conducerea lui Dinamo pentru GSP.ro.

"Diogo e un exemplu în vestiar. Florin chiar le mai spune jucătorilor mai tineri că au ce învăța de la el, e un băiat liniștit, modest, cu o familie frumoasă"
Oficial dinamovist, pentru GSP

Salomao a jucat de-a lungul carierei pentru Casa Pia, Real Massama, Sporting, Deportivo la Coruña și Mallorca.

9 goluri
și 14 pase decisive a reușit Salomao în 35 de meciuri disputate sezonul trecut din Liga 1 pentru Dinamo

1.250.000 €e cota de piață a lui Salomao, conform transfermarkt.de

9.000 €e salariul lunar al lui Salomao la Dinamo

Citește și: DINAMO - VIITORUL // Bratu, mesaj categoric: "Nu cred că Dinamo a mai avut așa un lot" » Anunță rotația atacanților

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  11 August 2018, 15:10

puneti mana si prelungiti contractul baiatului, nu sa va treziti iar in ultimele 6 luni ca e ademenit cu un salariu mai mare si luati pe el 200k sau ajunge rezerva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează