FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Poli Iași pregătește înlocuirea lui Flavius Stoican: „Discutăm cu două nume grele din fotbalul românesc”

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2019 10:51

Horia Sabo, directorul general al lui Poli Iași, susține că dacă echipa merge rău în continuare, schimbarea antrenorului e singura soluție: „La lotul de jucători nu mai pot să umblu”.

Pe Poli, locul 4 în play-out, cu 17 puncte, o despart în acest moment 3 puncte de baraj și 5 de o retrogradare directă. Însă echipa lui Flavius Stoican arată deja ca o retrogradată. Cu Voluntari (0-2), o candidată la liga secundă, a făcut „greșeli elementare” în apărare, după cum antrenorul însuși a recunoscut, a creat puțin, iar în față a fost blank.

În absența lui Andrei Cristea și Dylan Flores, cedați neașteptat de ușor chiar de către Stoican, în mercato hibernal, nu are cine să împingă mingea-n plasă.

Tehnicianul de 42 de ani și-a recunoscut vina, a admis că „e greu fără Cristea și Flores” și i-a înțeles pe suporterii care l-au fluierat și i-au cerut demisia. Dar, totodată, a cerut timp și încredere pentru a redresa situația.  Președintele executiv Adrian Ambrosie probabil că i le-ar acorda. Nu însă și directorul general Horia Sabo. Asociatul clubului, acum în conflict cu Comitetul Director, așteaptă să fie repus în drepturi de Tribunal, pe 18 martie.

„Când voi reveni în club, primul lucru pe care-l voi face va fi o analiză la sânge. Dacă Poli continuă să joace la fel de modest, evident că va trebui să schimb ceva. La lotul de jucători nu mai pot să umblu”, a spus Sabo. Soluții pentru banca tehnică pretinde că are: „Discut cu două nume grele din fotbalul românesc”.

Totodată, el susține că opoziția din club nu i se va putea împotrivi: „Conform contractului de asociere, am putere deplină. Nici când am semnat noul acord cu Stoican, vara trecută, nu mi-a trebuit aprobarea Comitetului Director”. 

100.000 €era despăgubirea pe care trebuia s-o primească Stoican în caz de reziliere unilaterală a contractului. Aceasta a căzut odată cu ratarea play-off-ului

4 eșecuri și două victorii are Stoican în 2019. Echipa a înscris doar două goluri, unul neregulamentar, dar acordat, cu Gaz Metan, celălalt din penalty, cu Viitorul

1-1cu Voluntari a fost meciul de debut în play-out-ul ediției 2016-2017, când Stoican era la Pandurii. Acum a început tot cu Voluntari (0-2)

Vezi și: 

Continuă circul la Poli Iași! Horia Sabo și Tibor Selymeș s-ar fi îmbolnăvit subit după ce au primit preaviz » Clubul e gata să facă plângere penală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
bazinga
bazinga  •  11 Martie 2019, 21:24

Stoican este un trist personaj din fotbalul romanesc,ce se crede mare antrenor,dar cu mari,enorme probleme la mansarda!E recomandabil un control psihiartic de urgenta!

zagna
zagna  •  11 Martie 2019, 15:19

Stoicane, nu mai tragi la titlu ? Nu mai fi arogant, Dumnezeu ne vede si ne pretuieste dupa sufletul fiecaruia !

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  11 Martie 2019, 14:51

Intrunit astazi, Comitetul Director al ACSM Politehnica Iasi a decis sa acorde un vot de incredere antrenorului principal Flavius Stoican si staff-ului tehnic. "Dupa meciul din etapa viitoare, in deplasare, cu Dunarea Calarasi, antrenorul Flavius Stoican va prezenta un raport amanuntit, pe baza caruia se vor lua masurile care se impun", a declarat presedintele Comitetului Director al Politehnicii Iasi, Leonid Antohi. (sursa, "BUNA ZIUA, IASI")

Vezi toate comentariile (13)
Comentează