FOTBAL  »  Superliga  »  DESCRIERE

Portretul lui Claudiu Niculescu » Cum l-au descris foștii elevi pe noul antrenor al lui Dinamo: "Nu e cârpă!"

Articol de - Publicat joi, 27 septembrie 2018 09:17

Foști elevi ai lui Niculescu îl descriu pe cel care are obligația să resusciteze trupa din Ștefan cel Mare.

Imaginea de antrenor al lui Claudiu Niculescu a fost schițată ieri de fotbaliștii care au lucrat sub conducerea "Lunetistului" în primele două divizii. Gazeta a compus puzzle-ul ce scoate în evidență stilul de tehnician al bărbatului de 42 de ani. La ce trebuie să se aștepte Nistor și compania în misiunea de a renaște Dinamo.

"Ușor maniac cu tactica"

Tehnicianul. "Se ocupă tactic și de cei din atac, și de cei din apărare. Nu punea accent doar pe o fază. Era ușor maniac cu tactica. Voia atitudine, atât la antrenamente, cât și la meciuri", a povestit Gabriel Deac de la Voluntari.
"Pregătește ambele faze, nu e axat doar să nu ia gol sau să dea un gol mai mult ca adversarul. Nu e nici fricos, nici cel mai ofensiv tehnician. Caută mereu constanța și echilibrul", l-a completat Laurențiu Marinescu, care a lucrat cu Claudiu și la Cluj, și la Voluntari.

"Te face să muști din adversar"

Omul. "Nu ne-a luat niciodată de sus, să ne spună ce mare fotbalist a fost el, ce mici suntem noi pe lângă el. Știa să glumească, să alunge tristețea, să te facă să muști din adversar", a zis Roberto Ayza, de la Mioveni, omul ce-a produs una dintre primele mari victorii ale lui Niculescu, în 2014, când a eliminat Dinamo din Cupa României.

"Nu face diferențe între fotbaliști. Își dorește să aibă atmosferă frumoasă în lot și încearcă să creeze o astfel de atmosferă", a completat Marinescu. "E genul care dă energie pozitivă, i se potrivește stilul calm, fără să fie un leu pe margine. Fiindcă sunt și antrenori vulcanici, cum e Contra, de exemplu, care dă și el energie, într-un alt fel. Ține de caracterul fiecăruia", a comentat Gicu Grozav, fost elev la "șepcile roșii".

"Nu te verifică și nu înjură"

Joc de scenă. "Nu l-am auzit înjurând niciodată. Nici la meciuri, nici în afara lor. Dacă s-a ratat vreo ocazie, poate să înjure mingea, adică faza, dar nu omul, pe tine personal", a evidențiat Deac.

"Îmi place la el că știe să te miște. Are vorbele la el! Când e glumă, are niște poante tari, când e de muncă, știe să se impună. Nu e cârpă! OK, nu obligă omul să-i spună într-un fel anume, dar impune respect", a spus și Marinescu.

"Ține grupul strâns. Aș spune că a fost mereu neașteptat de apropiat de noi. Nu stă să te urmărească, nu te ține din scurt, nu se bagă în viața ta personală, însă nu permite ieșirile în decor", a conchis Deac. 

30,5 % e media victoriilor obținute în Liga 1 de Claudiu

61 de victoriia obținut Clau-gol în 152 de partide în toate competițiile interne cu formațiile antrenate până acum în 153 de meciuri. Mai are 42 de remize și 50 de eșecuri

6 echipeau fost în CV-ul antrenorului până la a sosi la Dinamo: U Cluj, FC Bihor (L2), Damila Măciuca (L2), CSM Râmnicu Vâlcea (L2), Mioveni (L2) și FC Voluntari

"Are acel «ceva» care-l face special. I-am fost și coleg, apoi elev, însă am delimitat mereu situațiile. Te trata la fel, corect, și pe tine, care i-ai fost coleg de mai mulți ani, și pe altul, de-abia ieșit de la juniori"
Adrian Cristea, ex-mijlocaș Dinamo și U Cluj

"Știa să țină grupul, să se facă plăcut, iar fiecare fotbalist juca și pentru antrenor. Încerca mereu să jucăm ofensiv, stăteam bine pe teren și cred că rezultatele s-au văzut prin cele două trofee. Principalul lui atu e că știe să motiveze jucătorii"
Alexandru Răuță, mijlocaș FC Voluntari

"Până la urmă, nu cum vorbești e cel mai important, ci cum îl respecți pe om și la fel pe tine, ca sportiv, prin ceea ce faci pe teren"
Gicu Grozav, ex-mijlocaș U Cluj

"M-a câștigat pe viață"

Gabriel Deac a povestit un episod trăit la Voluntari: "E un bun pedagog. Te ceartă foarte puțin, dar reții ce-ți zice de bine. Foarte bun motivator! Mi-aduc aminte primul lui meci la Voluntari, n-o să uit niciodată în viață. Am luat cartonaș roșu la 1-0 pentru Voluntari, s-a terminat 3-0. În vestiar, când a venit la mine, nu știam pe unde să scot cămașa. M-a luat deoparte. «Nu sunt supărat pe tine, dar fii mai atent pe viitor. Uite cum ai fi putut proceda, așa, așa». M-a câștigat pe viață cu ce mi-a zis". 

"Frate, frate, dar nu întinde coarda!"

Atenție, "câine rău"! "Nu tolerează indisciplina, dar nici n-a avut parte de situații extreme. A fost o situație când i-a răspuns cineva urât după o fază, iar el ne-a strâns și ne-a zis: "Orice, dar să nu-mi întoarceți vorba vreodată!". Pe genul: "Frate, frate, numai să nu întinzi coarda cu mine!", a spus Deac. "Aprecia libertatea individului în cadrul grupului, însă nu tolera indisciplina sub nicio formă", l-a completat Grozav. "Calculat, știe ce vrea, ce poate, ce să ceară de la fiecare fotbalist", a subliniat Marinescu. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
rocky2
rocky2  •  27 Septembrie 2018, 12:49

Nu e carpa, de acord,... dar acum a ajuns pe mana lui Negoita...

fcsp
fcsp  •  27 Septembrie 2018, 12:14

Și noi credem ca ar trebui ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valii_sv
valii_sv  •  27 Septembrie 2018, 11:30

Sunt usor pesimist in ce il priveste pe Niculescu ca antrenor la Dinamo ! Am obsetvat ca Mutiu la meciul de cupa bubuia toate mingile de la 6 metri si domnul antrenor nu a comentat nimic ! Nu acelasi lucru se poate spune despre Multescu , portarul sau a bubuit o minge si imediat SMURD l-a luat la rost de ce nu a pasat la fundas ! Un astfel de antrenor imi doresc la Dinamo ! Sa faca echipa sa paseze ,nu lunga si pe-a doua cum juca Voluntari cand era Claugol antrenor ! Daca tu bubui mingea cu Braila , oare la ce sa ne asteptam in campionat ?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează