FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Povestea nigerianului dorit de Dinamo » N-a mai înscris de 13 luni și își păcălea mama în copilărie: "Și-a dat seama după 3 ani"

Kim Ojo se va duela cu Mattia Montini dacă va semna cu Dinamo, întrucât Daniel Popa va pleca din Ștefan cel Mare
Kim Ojo se va duela cu Mattia Montini dacă va semna cu Dinamo, întrucât Daniel Popa va pleca din Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat vineri, 04 ianuarie 2019 09:00

Atacantul dorit de ”câini”, nigerianul Kim Ojo, 30 de ani, a povestit cum și-a driblat mama în copilărie spunându-i vreme de trei ani că se duce la cursuri, când de fapt mergea să bată mingea pe maidan.

Mircea Rednic caută să fortifice Dinamo după concedierile masive de la finalul lui 2018. Unul dintre fotbaliștii care sunt pe lista antrenorului-manager pentru startul lui 2019 este atacantul nigerian Kim Ojo, 30 de ani, care a jucat în diverse campionate europene.

Ajuns din țara natală în Europa, fotbalistul a început în urmă cu 11 ani în Norvegia, la Nybergsund, apoi la Brann Bergen, a mers în Belgia, la Genk, fiind cumpărat pentru 1,2 milioane de euro în 2013, a continuat în Ungaria, la Ujpest, a revenit în Belgia, la Leuven, pentru ca doi ani să-i petreacă în Danemarca, la Lyngby.

"Puneți-mă în teren și vă arăt eu vouă!"

Din vara 2017 e liber de contract, dar speră că un angajament la Dinamo i-ar revitaliza cariera. Mai ales că a fost în discuții cu Rednic când tehnicianul l-a ales pe Gregory Tade, ce s-a dovedit un mare chix, francezul nejucând niciun meci oficial și doar operându-se pe cheltuiala clubului la Istanbul, înainte de a-i fi reziliat contractul.

Când vorbește despre el însuși, Kim este foarte tupeist. "Puneți-mă în teren și veți vedea care sunt punctele mele forte! Acesta este motto-ul meu. Am nevoie doar de șansa de a arăta cine sunt. Sunt genul de fotbalist dedicat mereu echipei, colegilor, antrenorilor, fanilor, ei sunt familia mea", a mărturisit Ojo belgienilor atunci când evolua în acest campionat.

Doar fotbal avea în cap

Nigerianul are și o poveste care o implică pe mama sa și pe care o relatează mereu cu zâmbetul pe buze: "Când eram copil, o păcăleam că mă duc la școală, dar de fapt mergeam de dimineața până seara să bat mingea pe maidan.

Mama s-a prins foarte târziu de situație, după vreo trei ani, și a fost supărată pentru că nu eram corect cu ea. Dimineața, îmi făceam ghiozdanul, dar pe lângă câteva caiete îmi puneam ghetele și echipamentul de fotbal și încercam s-o șterg afară fără ca ea să se prindă.

Eram înnebunit după fotbal, doar asta aveam în cap, nu mă interesa școala. Peste ani, și mama și-a dat seama că am făcut alegerea potrivită și m-a lăudat când am început să câștig de pe urma pasiunii mele". 

2 goluriși 3 assist-uri are Ojo în prima ligă belgiană pentru Genk, alături de care a câștigat și Cupa Belgiei în 2013. Tot cu această formație are și 13 minute bifate într-un meci de Europa League

15 goluri a înscris în 2011 pentru SK Brann în prima divizie norvegiană, unde a fost unul dintre cei mai prolifici atacanți ai sezonulu

13 luniau trecut de la ultimul gol marcat de nigerian într-un meci oficial, în tricoul lui Lyngby într-o partidă cu Aalborg (1-2)

Vezi și: Dinamo tremură din nou » Englezul adus de Rednic și-a rupt ligamentele în timp ce alerga pe stradă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
pain89
pain89  •  04 Ianuarie 2019, 13:33

mai bine baga unu de 16 ani decat unu care sta de un an jumate pe bara

Vezi toate comentariile (1)
Comentează