LIGA 1    •   ACS POLI TIMIȘOARA

Prima echipă din Liga 1 care s-a reunit în 2018: noutățile din lot + programul de pregătire » Negocieri cu un internațional african

FOTO: RAED KRISHAN

FOTO: RAED KRISHAN

Articol de — Cornel Biholari Joi, 04 Ianuarie

ACS Poli s-a reunit azi cu mai mulți tineri în efectiv. Singura noutate certă e revenirea atacantului Alexandru Popovici (29 de ani), care a avut parte de o aventură în fotbalul azer.Ionuț Popa mai așteaptă întăriri în zilele următoare. Un mijlocaș din țară, un atacant străin, dar și un fundaș din naționala Tunisiei se află pe lista bănățenilor.

"Azi începem pregătirile. Ele se vor derula până sâmbătă la Timișoara, după care luni la 13.00 echipa pleacă în cantonament, zece zile la Poiana Brașov. Urmează și jocurile amicale, așteptăm și prima etapă la Sf. Gheorghe. Aș vrea să ne pregătim bine, să nu avem accidentați, jucători care să plece și eventual să mai aducem", a declarat Ionuț Popa.

Singura noutate certă la reunirea lui ACS Poli a fost Alexandru Popovici, atacantul care s-a despărțit de azerii de la Sebail după jumătate de sezon și care ”probabil va semna”, conform tehnicianului.

Timișoreanul a dat un gol în opt apariții din prima ligă a Azerbaijanului. La antrenamentul de azi a participat și Sebastian Velcotă (19 ani), atacant împrumutat la CSM Școlar Reșița.

"Cei din conducere au discutat cu cei de acolo, eventual un schimb de jucători, dacă nu, rămâne la Reșița", a spus Popa.

"De mâine mai apare un atacant, zilele următoare sper să rezolvăm problema jucătorului din Tunisia. Deocamdată e o problemă cu viza, azi sau mâine trebuie să primească. În cel mai rău caz luni sau marți va fi în cantonament dacă ne înțelegem cu el. A jucat toate meciurile în ultima perioadă din Tunisia 24 de meciuri, a înscris și șapte goluri, e un jucător care poate să ne ajute”, a conchis Popa.

Deși tehnicianul a a spus că Adelin Boujami ca fiind numele jucătorului, cziaruldesport.ro susține că timișorenii negociază, de fapt, cu Rami Bedoui, jucător care se potrivește în mare parte descrierii.

Acesta are 27 de ani și a făcut parte din campania de succes a naționalei Tunisiei pentru calificarea la CM 2018. El a evoluat doar în țara natală, la Etoile du Sahel, cu care a fost și campion.

La prima mișcare a anului s-a prezentat și ”rebelul” Valentin Crețu, fundașul care nu s-a prezentat cu Dinamo și care și-a depus memoriu la finele anului pentru a deveni liber de contract.

”Nu știu absolut nimic de Crețu… m-au întrebat de el niște ziariști din Iași. Ce să mai discut cu el? Mai am nevoie de un mijlocaș…”, apucase să spună Popa înainte să dea ochii cu jucătorul la vestiare. :)

În total 23 de jucători s-au aflat azi sub comanda lui Popa. Au lipsit motivați Gabriel Cânu și Alexandru Ciucur. Curileac și Munteanu au făcut recuperare separat. De asemenea se pare că Popa se va vaza din nou pe Neagu.

Ionuț Murariu, Cristian Podină și Raul Cochințu sunt alte nume noi de la reunire, ultimii doi fiind tineri din propria pepinieră.

De pe 20 până pe 30 ianuarie, ACS Poli va efectua mai multe jocuri de pregătire. Printre adversari se numără FK Vozdovac, Ripensia și Național Sebiș.

Programul echipei:

5 - 6 ianuarie: vizită medicală + antrenament
7 ianuarie: liber
8 - 18 ianuarie: cantonament în Poiana Brașov
20 ianuarie - 3 februarie: antrenamente + jocuri de verificare
20 ianuarie: joc nestabilit
23 ianuarie: joc nestabilit
24 ianuarie: FK Vozdovac (Serbia, locul 6 în prima ligă) - Poli Timișoara
25 ianuarie: Poli Timișoara - Ripensia Timișoara
27 ianuarie: joc în Ungaria, adversarul urmează să fie confirmat
30 ianuarie: Național Sebiș - Poli Timișoara

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

gannicus2014  •  04 Ianuarie 2018, 19:33

mai ganditi-va, Rami Bedoui e fundas central, daca aveti placerea sa vedeti filmuletul pe care tot voi l-ati pus ... sau poate vrea Popica sa-l joace atacant, ca pe Seroni

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase