FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Primii pe 2019! Dinamo e pe locul 1 într-un clasament bazat pe rezultatele din acest an

Mattia Montini, Dan Nistor
(foto: Raed Krishan, GSP)
Mattia Montini, Dan Nistor (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2019 12:46

Dinamo a terminat sezonul regulat pe loc de play-out, dar e pe locul 1 într-un clasament bazat pe rezultatele din acest an.

"Câinii" au motive să spere că afirmația lui Mircea Rednic "în 2020 ne vom lupta pentru campionat și Cupa România" nu este doar praf în ochii suporterilor. Așa cum a promis în momentul în care a preluat Dinamo, în octombrie 2018, al patrulea mandat personal în Ștefan cel Mare, "Puriul" a început să schimbe în bine fața echipei. A primit puteri depline, iar primele semnale pozitive se observă.

FCSB-ul "în afara" play-off-ului

Dinamo este prima în clasamentul oficial pe anul 2019! Cu toate că acest detaliu nu ajută la nimic concret, decât pentru moral de viitor. "Haita" este în play-out, nu a reușit să recupereze punctele până la locul 6, se poate bate, din nou, doar pentru poziția a 7-a din clasament.

Matematica de până acum a anului spune că Rednic et Co ocupă poziția de lider în 2019, în timp ce rivalii n-ar prinde top 6. Dar FCSB e totuși în play-off și rămâne în cursa pentru titlu, cu toate că are un start sinusoidal.

În acest clasament la zi din 2019 sunt trei echipe din play-off și tot atâtea din play-out. O altă surpriză este ascensiunea lui FC Voluntari, pe care Cristiano Bergodi a revitalizat-o și a ridicat-o de pe poziția de "lanternă" până la cea de baraj, momentan.

Adversari slabi și foarte slabi

Totuși, roș-albii trebuie să vadă realitatea în față. Dinamo are cele mai multe puncte în 2019, și-a revizuit golaverajul și problemele din defensivă - cea mai bună alături de cea a Botoșaniului! -, dar "câinii" au avut adversari modești.

Printre oponenții din acest an s-a aflat o singură echipă de play-off, Sepsi, pe care a învins-o cu 1-0 la Sfântu Gheorghe. În rest, au fost succese cu formații care în clasament sunt sub roș-albi: 3-0 cu Iașiul, 2-1 cu Chiajna, 2-0 cu Călărașiul.

11 victorii în 14 partide a avut Dinamo ediția trecută, când a defilat în play-out, plus o remiză și două eșecuri

 clasament

Au un atacant în topul puncherilor

O altă dovadă că roș-albii au un start pozitiv de 2019 este și faptul că unul dintre jucătorii echipei, Mattia Montini (foto), se regăsește în topul celor mai buni puncheri în acest an. Italianul are 4 reușite în cele 6 etape în care a evoluat. La fel ca Hora (FCSB) și Țucudean (CFR Cluj), cu același număr de goluri, dar în 5 runde în care au jucat. Urmează Koljici (Craiova), cu 3 goluri, în timp ce Tandia (Sepsi), Nistor (Dinamo), Fabbrini (Botoșani), Bărbuț (Craiova), Tudorie și Gadze (ambii Voluntari) au câte două. z

Îl au pe cel mai bun

Dan Nistor este number one în topul pasatorilor. Și în 2019, și de când a început campionatul. Căpitanul "câinilor" are 4 assist-uri, 8 în total. În acest an calendaristic, Benzar și Alibec au avut fiecare câte trei. În sezon, după Nistor (8) sunt Alibec, Camora și Omrani, cu câte 6.

Sistem potrivnic

Roș-albii au fost de două ori în play-off, de două ori în play-out de când s-a validat acest sistem competițional. În primul sezon, 2015-2016, "câinii" au intrat de pe poziția secundă în play-off, elevii antrenați atunci de Rednic încheind campionatul pe locul 4.

În ediția 2016-2017, echipa pregătită de Contra a intrat in extremis în play-off și-a creat impresia că se poate bate la titlu, terminând pe locul 3. În campionatul trecut, a pierdut la limită biletele pentru play-off, a fost dat afară Miriuță și-a venit Bratu, echipa a încheiat pe 7, "campioana" play-out-ului. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
thebluestlion
thebluestlion  •  13 Martie 2019, 18:36

Știrea asta e copy&paste de anul trecut?

rocky2
rocky2  •  13 Martie 2019, 17:34
Postat de forcesteauaforever pe 13 Martie 2019, 13:06

miau miau e an play out asta e tot ce conteaza. iar Steaua o sa castige campionatul chiar daca nu va comvine la multi de aici.

Esti "comvins" ca nu ti-e rusine ca ai chiulit de la scoala ca sa te faci fcsb-ist?

comedy.central
comedy.central  •  13 Martie 2019, 17:12

Ciudateniile campionatului gigist romanesc! Play-off-ul mi se pare cea mai mare magarie facuta pentru ca gigi becali sa stea nestingherit pe locul care-l poate scoate in Europa! Gigi si mi ze ria lui de echipa au distrus fotbalul romanesc pe termen lung!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează