FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

GALERIE FOTO Imagini fabuloase de la primul CFR - FCSB din istorie. Gigi Becali a stat cu Emil Boc la „oficială”, oamenii s-au urcat în copaci să vadă meciul!

Gigi Becali, Emil Boc, Mihai Stoica și Valeriu Argăseală, la meciul din 2004
Gigi Becali, Emil Boc, Mihai Stoica și Valeriu Argăseală, la meciul din 2004

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 08:15 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 14:56

CFR Cluj a surclasat-o pe FCSB în ultimii ani la numărul trofeelor câştigate, dar prima partidă între cele două echipe s-a disputat într-un context total diferit: clujenii abia promovaseră în Liga 1 şi jucau pe un stadion ponosit, în timp ce FCSB, care nu îşi pierduse atunci marca şi palmaresul Stelei, venea după o victorie mare în grupele Cupei UEFA, 2-0 cu Standard Liege

  • CFR Cluj și FCSB se întâlnesc de la ora 20:00 în derby-ul etapei a 19-a. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport.

CFR Cluj şi FCSB au dominat fotbalul românesc în ultimii 20 de ani, cele două formaţii câştigând 13 titluri de campioană în această perioadă

Iar dacă în ultima perioadă partidele dintre cele două echipe au fost echilibrate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre primul duel disputat la Cluj între vişinii şi roş-albaştri.

Au marcat doi „trădători”

Meciul a avut loc pe 24 octombrie 2004 şi a fost prima partidă importantă disputată de clujeni de la revenirea în Liga 1. Interesul în rândul fanilor a fost enorm, iar cei care nu au prins un bilet s-au urcat în copaci să îi vadă pe Dorinel Munteanu, Neaga sau Dică, vedetele Stelei de atunci.

Partida a fost câştigată net de elevii antrenaţi de Walter Zenga, 2-0, iar marcatori au fost Opriţa şi Ogăraru, cei doi ajungând acum să lucreze la rivala CSA Steaua!

Mai mult, Steaua a mai înscris încă două goluri prin Andrei Cristea, dar ambele au fost anulate pe motiv de ofsaid. Doar una dintre decizii a fost corectă.

Meciul din Gruia a fost condus de Cristi Balaj, actualul preşedinte de la CFR Cluj, care a eliminat doi jucători, câte unul de la fiecare echipă: Goia (58), respectiv Paraschiv (53).

Am modificat tactica în a doua repriză prin schimbările făcute, dar cred că Steaua nu putea fi bătută azi.

Aurel Șunda, antrenor CFR Cluj în 2004

Gigi Becali a dat autografe și a stat cu Emil Boc la oficială

Patronul celor de la FCSB era într-o perioadă când nu rata nici o partidă a roș-albaștrilor și profita de fiecare baie de mulțime. Înaintea meciului cu CFR, Gigi Becali a participat la slujba de la Catedrala din Cluj-Napoca, iar apoi a împărțit autografe clujenilor, inclusiv pe pieptul unei tinere. El a uimit asistența când a plecat de la biserică într-o Dacie break. Partida a urmărit-o alături de Emil Boc, abia ales primar în Cluj-Napoca. 

FOTO. Imagini de la primul CFR Cluj - FCSB din istorie

+17 FOTO
  • 24.10.2004, CFR - Steaua 0-2
  • Au marcat: Oprița (1), Ogăraru (80)
  • CFR Cluj: Ștef - Alickovici (46 Georgevski), Jula, Goia, D. Toma, Văsîie - Aștilean (46 Turcu), R. Mărginean, Oncică (70 M. Vintilă) - Ad. Anca, Bruncevici. Antrenor: Aurel Șunda
  • Steaua: M. Tudor - Ogăraru, E. Baciu, Ghionea, P. Marin - N. Dică, S. Paraschiv, Lovin (82 Ciocoiu), D. Munteanu - Oprița (76 Boștină), Neaga (71 A. Cristea). Antrenor: Walter Zenga.

VIDEO Superliga - Etapa XIX » Match Preview CFR Cluj - FCSB

Citești și:

Gigi Becali, gata să bifeze un nou transfer » Încă un jucător din Superligă e la un pas să semneze FCSB
FCSB
Gigi Becali, gata să bifeze un nou transfer » Încă un jucător din Superligă e la un pas să semneze FCSB
Fostul antrenor de la Sheriff, analiza atacantului curtat de FCSB: „Marchează puțin, ratează mult”
FCSB
Fostul antrenor de la Sheriff, analiza atacantului curtat de FCSB: „Marchează puțin, ratează mult”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează