FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Probleme uriașe la stadionul din Craiova » Descoperirile șocante făcute de doi specialiști

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 august 2017 17:45

Inaugurarea noii arene a oltenilor, preconizată inițial pentru noiembrie 2016, continuă să întârzie. Acum, noi probleme în ceea ce privește construcția arenei au ieșit la iveală, iar CSU Craiova trebuie să mai aștepte pentru a debuta pe noua arenă care va avea 30.000 de locuri. 

Doi ingineri români stabiliți în Polonia, specialiști în construcția stadioanelor, au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește finalizarea noii arene din Bănie, anunță Mediafax, care citează Prosport.

Analiza respectivilor ingineri a fost făcută pe baza imaginilor foto și video de la stadion. 

Conform acestora, ar fi vorba despre grave probleme la structura metalică a arenei. Iată ce au observat respectivii ingineri, conform sursei citate: 

"- nu este o problema de proiectare ci o problema de montaj si urmarire a lucrarilor;
- din ceea ce vedem in imagini, cotele elementelor principale nu sunt respectate cele doua arce (axe) care se vad in imagini fiind la cote diferite;
- majoritatea structurii prezentate are probleme de vopsitorie;
- majoritatea structurii prezentate este taiata si re-sudata fara reparatia suprafetei;
- problema de geometrie poate sa fie propagata de la arcele montate in urma, fapt care poate sa fie cauzat de lipsa masuratorilor topo sau de nerespectarea indicatiilor in urma masuratorilor topo;
- nu a fost facut raport topografic pentru fiecare axa pentru a verifica geometria pas cu pas la fiecare axa???
- tolerantele de abateri ale geometriei sunt sau nu conform proiect?
- cum se mai repara problemele de vopsitorie si anticoroziune daca aplicati tabla trapezoidala peste structura ruginita?
- nu stim cum arata structura care deja este acoperita cu tabla trapezoidala. Cum mai accesam zonele respective pentru retusuri vopsitorie? Alpinisti utilitari?  Nacele din interiorul stadionului? Sau nu le mai facem nimic fiind trecute la «discutate si uitate»?". 

În urmă cu o săptămână s-a aflat faptul că acoperișul a fost montat greșit (DETALII, FOTO ȘI VIDEO AICI)

Arena va fi gata cel mai devreme în noiembrie 2017, deși se dorea să fie gata în iulie, la doi ani de la începerea construcției.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
xavi-
xavi-  •  06 August 2017, 09:46

Copy paste din prosport :))))

1209031362494583
Ovidiu Filip  •  05 August 2017, 15:52

Mai terminati cu prostiile astea!!! Nu inteleg de ce se face atata caz pe stadionul Craiovei! Arena Nationala e construita perfect domne,de aia nu a inundat pe toata lumea la prima ploaie mai puternica si de aia nu s a jucat atata timp pe ea pt ca nu a avut Ok ul de la ISU! Eu cred ca trebuia daramata si refacuta pt ca asa trebuie sa se faca si la Craiova in opinia voastra nu? Am citit articolul cu cei 2 experti stabiliti in Polonia...dupa razboi multi viteji se arata stiti voi! Au participat la licitatia pt construire daca se ocupa cu asa ceva? Daca participau si erau buni probabil ii luam,dar neparticipand si dandu si pareri dupa ce constructia e 90% terminata mi se pare foarte fair play din partea acestor experti!

1209031362494583
Ovidiu Filip  •  05 August 2017, 15:48

Mai terminati cu prostiile astea!!! Nu inteleg de ce se face atata caz pe stadionul Craiovei! Arena Nationala e construita perfect domne,de aia nu a inundat pe toata lumea la prima ploaie mai puternica si de aia nu s a jucat atata timp pe ea pt ca nu a avut Ok ul de la ISO! Eu cred ca trebuia daramata si refacuta pt ca asa trebuie sa se faca si la Craiova in opinia voastra nu? Am citit articolul cu cei 2 experti stabiliti in Polonia...dupa razboi multi viteji se arata stiti voi! Au participat la licitatiea pt construire daca se ocupa cu asa ceva? Daca participau si erau buni probabil ii luam,dar neparticipand si dandu si pareri dupa ce constructia e 90% terminata mi se pare foarte fair play din partea acestor experti!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează