FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTĂ PLAY-OFF

Rămâne Dică cel mai bun după Revoluție? Cine greșește la Dinamo? 7 întrebări capitale înainte de startul pregătirilor în play-off

Articol de , - Publicat marti, 09 ianuarie 2018 14:42

A doua săptămână din 2018 a consemnat şi finalul vacanţei de iarnă pentru toate echipele din Liga 1. Urmează o perioadă dificilă, în care fiecare antrenor va încerca să găsească drumul spre îndeplinirea obiectivelor.

Cum lupta pentru locurile fruntaşe se anunţă a fi şi în acest an foarte atractivă, GSP.RO a alcătuit o listă cu 7 probleme pe care tehnicienii primelor 7 clasate, CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova, Astra, FC Botoșani, Viitorul și Dinamo,  vor trebui să le rezolve în zilele rămase până la startul campionatului.

1. CFR CLUJ: Va deveni formaţia lui Dan Petrescu şi o echipă spectaculoasă?

Apărarea clujenilor a fost punctul forte din prima parte a campionatului, unde CFR a avut una dintre cele mai bune defensive din Europa, cu 15 meciuri fără gol încasat. Totuşi, au fost destui cei care au criticat jocul inestetic al ardelenilor, care s-au bazat foarte mult pe fazele fixe, 40 % dintre golurile marcate de elevii lui Dan Petrescu fiind izbutite din momente statice.

Acum, prin venirea lui Ţucudean, vor deveni şi spectaculoşi? Primii care vor da răspunsul la o astfel de întrebare vor fi fanii feroviarilor, cu o prezenţă sub media ediţiilor precedente şi destui de critici faţă de spectacolul asigurat de favoriţi.

2. fcsb: Este Dică antrenorul FCSB-ului?

"Dică e cel mai mare antrenor al Stelei de după Revoluție, e de trei ori mai mare decât Reghecampf! Păi ce, Olăroiu a calificat echipa în primăvară europeană cu două etape înainte de final? Totuși, dacă Dică nu ia titlul, în vară îl voi da afară." Ştiţi cui aparţine declaraţia, da?

Dar nu asta-i întrebarea, ar fi prea simplă!, aşa că hai să căutăm ceva mai complicat: Dică va fi cel mai mare antrenor al Stelei de după Revoluţie şi la finalul campionatului? Răspunsul ţine (şi) de pregătirea fizică, de schimbările din minutul 25, de tact şi tactică, iar cel care-l va da va fi antrenorul. Care e antrenorul, Dică sau Becali? Da, asta-i întrebarea!

3. CSU Craiova: Se va şi apăra Craiova?

Mangia a surprins în acest sezon prin sistemul inedit folosit, 3-4-3, în care i-a pus excelent în valoare pe Băluţă, Mitriţă şi Gustavo. În schimb, nu la fel de bine a arătat defensiva, greoaie, inexactă și ineficientă în multe momente.

Cum peste apărare vor veni meciurile tari din play-off, precum şi presiunea publicului din Bănie însetat de performanţă, tehnicianul italian va trebui să rezolve cât mai rapid problemele apărute în toamna lui 2017, altfel episodul 2-5 cu FCSB riscă să devină o normalitate.

4. ASTRA: Cine va fi noul Ioniţă?

Cine va fi noul Alibec? Cine va fi noul Budescu? Două întrebări care s-au tot pus la Astra în precedentele perioade de pauză competiţională. Acum, graţie lui Edi Iordănescu, cel care i-a dat libertate deplină în teren, Alex Ioniţă II a devenit unul dintre cei mai interesanţi jucători din Liga 1, dar plecarea pare să reprezinte o chestiune de zile.

De aici se naşte o nouă întrebare: cine va fi noul Ioniţă? De răspuns depind, într-o mai mare sau mai mică măsură, calificarea în play-off şi situaţia financiară a clubului, giurgiuvenii asigurându-şi în ultima perioadă o bună parte din buget chiar din transferuri.

5. fc botoșani: Va reuşi Enache să le ia unor jucători gândul de la Steaua?

FC Botoşani a fost surpriza plăcută a acestei ediţii, în care s-a clasat mai mereu pe loc de play-off. O eventuală calificare ar fi şi o premieră pentru fotbalul din zona Moldovei, iar pentru acest obiectiv s-au mişcat interesant pe piaţa transferurilor.

Printre numele cu care Enache va porni la drum în 2018 se numără Achim, Golofca, chiar şi Moruţan, 3 fotbalişti care au în gând FCSB. Va reuşi tehnicianul moldovenilor, un antrenor care s-a remarcat şi prin modul cum a găsit de fiecare dată motivaţie, să transforme aceste gânduri în folosul echipei?

6. VIITORUL: Unde va fi folosit Ianis?

Revenirea lui Ianis a născut un val de păreri pro şi contra, destui fiind cei care au văzut repatrierea drept o mare înfrângere pentru "Rege". Să nu uităm, vorbim de un puşti de doar 19 ani, vârstă la care maturitatea nu e tocmai o armă pe care să te bazezi, dar una perfectă pentru a lucra cu antrenorul Hagi.

Totuşi, va fi o mare provocare pentru tehnicianul şi tatăl Hagi, care va trebui să-i găsească acestuia un rol în teren lângă Eric și Chițu, fără ca ei să se calce pe picioare în timpul unui meci.

7. dINAMO: Cine a greşit?

“Nu vreau să vorbesc despre ce a fost înainte pentru că ar insemna să dau în Cosmin Contra, eu aşa ceva nu am să fac niciodată. Nici nu imi caut scuze. Îmi doresc ca în cantonamentul de iarnă să lucrăm liniştiţi, astfel încât jucătorii să fie la nivelul pe care îl doresc eu” sunt cuvintele lui Miriuţă pe care le-a tot repetat, în special după fiecare meci mai puţin reuşit.

Pauza de iarnă s-a încheiat, pregătirea a început şi vor veni şi meciurile, cele care vor da răspunsul la întrebarea "cine a greşit?". Acum, e rândul lui Miriuță să arate că merită să fie la Dinamo, că-i poate face pe jucători să fie în cea mai bună formă și să gestioneze un lot subțire. Misiunea antrenorului e îngreunată de conducere: buget zero de transferuri, iar jucătorii de bază sunt scoși pe tarabă.

În plus, se vorbește iar de "New Dinamo" și o strategie bazată pe români. De văzut ce urmează. Tineri români sau străini aduși gratis?  Până atunci, ştim "când, locul, cu cine şi suma!”.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
iry79
iry79  •  09 Ianuarie 2018, 17:16
Postat de Joachim Makay pe 09 Ianuarie 2018, 16:02

Ce prost e userul Pacionel .

Stai linistit, ca primele 100 de locuri iti apartin.

pacionel_fc_fcsb
pacionel_fc_fcsb  •  09 Ianuarie 2018, 17:13
Postat de Joachim Makay pe 09 Ianuarie 2018, 16:02

Ce prost e userul Pacionel .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nebraska
nebraska  •  09 Ianuarie 2018, 17:07
Postat de Joachim Makay pe 09 Ianuarie 2018, 16:02

Ce prost e userul Pacionel .

E ciar dezgetat pe langa tine mosnege!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează