FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 0-1

EXCLSUSIV Verdictul lui Ionel Ganea » Ce a remarcat la giuleșteni și ce problemă a găsit la CFR

Ionel Ganea apreciază strategia l;ui Bergodi la meciul cu CFR.
Ionel Ganea apreciază strategia l;ui Bergodi la meciul cu CFR.

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 16:36 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 19:05

Chiar dacă nu mai antrenează din 2021, Ionel Ganea (50 ani) urmărește foarte atent meciurile din campionatul intern. A fost "pe frecvență" și la derby-ul CFR Cluj - Rapid (0-1) și prima concluzie a fost că "Bergodi a câștigat meciul cu Mutu"

Fostul internațional spune că „a fost un meci echilibrat, dar cu un plus tactic evident de partea Rapidului. Am văzut că înainte de joc, Bergodi spunea că ar fi bun și un egal. 

Chiar dacă, după părerea mea, asta n-ar fi ajutat prea mult niciuna dintre echipe. Și probabil că așa a și pregătit meciul. În primul rând să nu piardă. Iar Rapid s-a apărat foarte bine, extrem de disciplinat"

Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă
RAPID
Rapid mai face un transfer! Șucu plătește o sumă impresionantă pentru un tânăr din Superligă

Ionel Ganea, după CFR Cluj - Rapid: „Au intrat mai motivați, disciplinați tactic"

A continuat remarcând că „I-am văzut pe Papeau, pe Rahmani, pe Burmaz, trecând și la munca de jos, coborând, ajutând defensiva, făcând deposedări. Toți s-au subordonat planului tactic. Iar marele merit al lui Cristiano Brergodi a fost că i-a convins pe jucători să facă asta. Experiența lui și-a pus amprenta".

Fostul atacant a explicat că „dacă Rapid ieșea la joc și încerca să joace pe contre cu CFR, probabil ar fi pierdut. Dar a făcut exact ce trebuia. Plus că mi s-a părut echipa mai motivată în acest meci. Aici s-a făcut diferența. 

Giuleștenii au fost mai determinați, mai mobili, mai disciplinați tactic, în timp ce la ardeleni n-am văzut nimic care să să dea senzația că ar putea reveni în meci. Au dominat, au atacat, dar mai mult în gol. Chiar n-ar fi fost un rezultat echitabil dacă se termina egal".

Ionel Ganea: „CFR Cluj nu are un vârf de forță"

În meciul de sâmbătă seară, CFR Cluj a avut o posesie de 64% la 36%, iar în partea a doua diferența a fost chiar mai mare, de 70% la 30%. „Si cu ce i-a ajutat posesia asta?! Cu nimic. Au avut mingea, dar nu și soluțiile să depășească blocul defensiv al Rapidului. Care a comprimat spațiile, n-a mai fost așa mare distanță între linia de mijlocași și cea a fundașilor. 

S-au apărat mai jos, au creat densitate, iar clujenii n-au prea avut ocazii, nici măcar din faze fixe. Eu cred că celor de la CFR le lipsește un atacant de forță, care să țină puțin de minge. Au fost destul de activi pe benzi, Otele în special, dar și Deac, însă n-au avut punctul ăla de sprijin în careu. În astfel de meciuri, cu echipe puternice, e greu dacă nu ai asta".

„Se joacă, nu e nimic terminat"

Ganea spune că „prin această victorie, Rapid a câștigat mai mult de trei puncte. A câștigat și moral și încredere. CFR nu a ieșit din cărți, dar lui Mutu îi va fi tot mai greu. Acum sunt două echipe deasupra lor, la diferență de puncte și asta normal că apasă, pune și mai mare presiune. Pare că FCSB e scăpată în campioană, dar nu e deloc așa.

 Va rămâne cel puțin o luptă în trei în play-off, unde multe se pot schimba, pentru oricare dintre echipe. Iar Rapid, cea care vine din spate, are acum avantajul că și-a și întărit și echilibrat lotul".

Rapid i-a pierdut pe Săpunaru și pe Onea, în locul lor au intrat Cristea și Braun, dar am observat că nu s-a schimbat nimic din punct de vedere al organizării de joc. Asta spune multe despre Bergodi, despre jucătorii săi, care, e clar, nu au iesit din plan indiferent de problemele de efectiv sau de dominarea celor de la CFR.

- Ionel Ganea, fost internațional

VIDEO. Jayson Papeau, Damjan Djokovic și Cristiano Bergodi s-au fotografiat cu fanii giuleșteni, după victoria de la Cluj

Citește și alte articole:

Rapid e noul Viitorul » Șucu a preluat modelul de la Hagi! Cum poate arăta formația lui Bergodi

Fotbalistul dorit de Mutu la CFR Cluj, în tribune la înfrângerea cu Rapid » Cum l-au surprins reporterii GSP

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează