FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

exclusiv Ionel Ganea a observat un detaliu în Rapid - FCU Craiova 4-3: „E treaba lui Bergodi să rezolve”

Ionel Ganea a observat un detaliu în Rapid - FCU Craiova 4-3: „E treaba lui Bergodi să rezolve” +4   FOTO
Ionel Ganea a observat un detaliu în Rapid - FCU Craiova 4-3: „E treaba lui Bergodi să rezolve”

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 11:51 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 13:52

Rapid s-a chinuit și aseară, cu FCU Craiova, reușind să smulgă victoria în prelungiri, la primul meci de după vacanța de iarnă, revenind de la 1-3 la 4-3. Primul succes după o secetă de peste două luni, de la triumful cu FCSB, în runda a 15-a, la începutul lui noiembrie. 

Rapid are deja 38 de goluri înscrise, cel mai productiv atac din Liga 1 alături de FCSB (cu un meci mai puțin disputat), însă a și încasat multe, 25. În sezonul precedent, marcase 40 după 30 de etape și primise 26. Un amănunt care nu i-a scăpat lui Ionel Ganea, fostul internațional al Rapidului. 

Adrian Mititelu s-a răzgândit! Mesaj la 4 dimineața despre Giovanni Costantino: „A comis-o grav, dar mi-am asumat lipsa de experiență. Nu va fi demis”
RAPID - FCU CRAIOVA 4-3
Adrian Mititelu s-a răzgândit! Mesaj la 4 dimineața despre Giovanni Costantino: „A comis-o grav, dar mi-am asumat lipsa de experiență. Nu va fi demis”

Ionel Ganea, după Rapid - FCU Craiova 4-3: „Echipa e foarte vulnerabilă defensiv”

„Ganezu'” spune: „Văd că Bergodi nu reușește să rezolve încă această problemă, a defensivei, mai bine zis a jocului defensiv. Și culmea e că au mari carențe, mai ales acasă. În deplasare au făcut trei de 0-0 în deplasare, în ultimul timp, dar în Giulești au pierdut și cu U Cluj, și cu Voluntari. 

Echipa marchează, dar e și foarte vulnerabilă defensiv. Și, după părerea mea, totul se întâmplă pentru că există o ruptură între mijlocașii defensivi și apărare. Închizătorii, Oaidă sau Albu, sunt furați de joc, urcă prea mult și așa apare acolo un spațiu periculos, pe care echipele adverse îl speculează, venind cu acțiuni directe pe fundași. Nu e încă nimeni care să oprească asta”.

Fostul atacant nu-l menajează deloc pe Cristiano Bergodi: "Aseară, cu FCU Craiova, a avut un mare merit la întoarcerea rezultatului, cu mutările făcute, cu introducerile lui Albu și Burmaz. Dar întrebarea este de ce s-a ajuns ca Rapid să fie condusă cu 3-1? Tocmai fiindcă nu a găsit soluția, omul care să oprească atacurile adverse mai devreme. 

Asta e treaba lui să rezolve, dacă vrea ca Rapid să conteze în lupta pentru titlu. Pentru că e o mare problemă pentru o pretendentă la campionat. Iar Bergodi nu mai poate să invoce că n-ar avea ce-i trebuie. Are experiență, cunoaște campionatul, jucătorii, are toate condițiile, plus un patron care investește. Dar trebuie să găsească soluția".

Ionel Ganea ar miza pe Alexandru Albu „dar să nu mai urce așa mult”

Fostul international în vede pe Alexandru Albu omul cel mai potrivit să facă asta "fiindcă e mai complet decât Oaidă, poate face și legătura între apărare și atac. Dar și el trebuie să rămână ceva mai jos. Are ceva, respectând proporțiile, din Busquets, dar să stea mai mult acolo, în fața defensivei. Oaidă parcă nu poate să facă asta, din moment ce cu el acolo echipa a luat trei goluri".

Ganea e nedumerit și de jocul lui Djokovic: "Nu poți să judeci după prima apariție, însă din ce am văzut cu FCU Craiova, mi s-a părut cam apatic, delăsător, parcă s-a mulțumit cu prea puțin. Nu mai e jucătorul-locomotivă de la CFR. Acolo punea Dan Petrescu presiune pe el. 

Aici, la experiența pe care o are, mă așteptam la mai mult. N-a fost pe nicăieri. Și nici la el nu se mai pune problema de adaptare la fotbalul nostru. Dar a fost doar primul joc, debutul. Poate se va dovedi o mutare bună, să mai așteptăm. Însă pentru binele Rapidului, e nevoie de un alt Djokovic, cel care să tragă echipa după el".

Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
+41 FOTO

Comentând prestațiile celorlalți noi sosiți la Rapid, Ionel Ganea a mai spus că "toți s-au mișcat bine. Burmaz a dat golul victoriei, Krasniqi a marcat și el, Hasani a fost în joc". 

Are în continuare încredere în Rrahmani, "dar se vede că nu e încă la capacitate maximă. E normal după o pauză atât de lungă

Ofensiv sunt soluții, se marchează, dar echipa acolo suferă, acolo, de la mijloc în jos. După mine, Rapidului nu i se potrivește sistemul 4-2-3-1, ci mai degrabă 4-3-3, cu un închizător clar acolo, care să protejeze apărarea. Cu FCU au trecut la 4-4-2, dar a fost o soluție de criză, la 3-1 pentru adversari. Si a beneficiat și de căderea oltenilor".

VIDEO Mihai Stoichiță despre transferul lui Horațiu Moldovan: „Nu mă surprinde, este portarul naționalei”

Un idol al Rapidului, mesaj pentru Șucu și Angelescu: „Pe el l-aș aduce în locul lui Horațiu Moldovan”
RAPID
Un idol al Rapidului, mesaj pentru Șucu și Angelescu: „Pe el l-aș aduce în locul lui Horațiu Moldovan”
Gică Craioveanu despre transferul lui Moldovan la Atletico » Ce șanse îi dă să joace în fața lui Oblak: „În perspectiva EURO e un pas înapoi”
RAPID
Gică Craioveanu despre transferul lui Moldovan la Atletico » Ce șanse îi dă să joace în fața lui Oblak: „În perspectiva EURO e un pas înapoi”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  20 Ianuarie 2024, 15:06

E clar, nici în returul ăsta nu vom avea un închizător clasic. Avem mare nevoie de doi închizători în lot. Era bine dacă s-ar fi transferat Mino Sota și Hrvoje Babec. Djokovic poate fi util, dar deja avem unul asemănător, Kait.

soad
soad  •  20 Ianuarie 2024, 14:42
Postat de rocky3 pe 20 Ianuarie 2024, 13:09

Bergodi nu e antrenor!

Si tot asa tu nu esti hater ;)

donqhote
donqhote  •  20 Ianuarie 2024, 14:20

nu am citit articolul, dar daca a observat Ganea, e clar.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează