FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PETROLUL 0-2

Cristiano Bergodi, apărat după încă un pas greșit: „Ar fi absurd să-l demită” » Ce a remarcat un fost antrenor al Rapidului

Cristiano Bergodi, apărat după încă un pas greșit: „Ar fi absurd să-l demită” » Ce a remarcat un fost antrenor al Rapidului +34   FOTO
Cristiano Bergodi, apărat după încă un pas greșit: „Ar fi absurd să-l demită” » Ce a remarcat un fost antrenor al Rapidului

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 08:49 / Actualizat luni, 14 august 2023 10:20

După 1-2 cu FC Voluntari, Rapid a pierdut și cu Petrolul, 0-2, și are doar 5 puncte, fiind pe locul 11 după 5 etape.

După ce la finalul meciului galeria l-a înjurat pe Daniel Niculae, cel care s-a opus aducerii lui Marius Șumudică, Florin Răducioiu a comentat posibilitatea ca italianul Cristiano Bergodi să fie demis. Fostul atacant i-a luat apărarea antrenorului.

Florin Răducioiu e categoric: „Ar fi absurd ca Rapid să-l demită pe Cristiano Bergodi”

„S-au făcut mari greșeli la nivel de management. A plecat antrenorul la începutul sezonului și a venit unul care nu cunoaște jucătorii, care caută încă un sistem de joc. Și-a asumat această responsabilitate, dar e o mare greșeală. Dar suntem la început de campionat. Nu e o dramă. Dar trebuie făcut ceva. 

Eu cred că Bergodi va continua. I se va da credit. Mi se pare absurd să-l dai afară pe Bergodi în momentul de față. Dar riscă foarte mult dacă rezultatele următoare nu vor fi satisfăcătoare. E evident că nu-și va da demisia. Va fi demis. Dacă nu are rezultate, Rapid va schimba”, a spus Florin Răducioiu la PrimaSport.

Viorel Moldovan: „La ce presiune e acum în Giulești, te poți aștepta la orice”

Acesta a fost completat de Viorel Moldovan, fost antrenor în Giulești: „Au fost multe transferuri. Ai nevoie de timp. În Giulești e greu, mai ales că au fost anunțate anumite obiective. Toate au repercusiuni, mai devreme sau mai târziu.

La fotbal e totul posibil. Au fost cazuri în care antrenorul a fost demis deși a luat campionatul. La ce presiune e acum în Giulești, te poți aștepta la orice. Am spus înainte de meci că un rezultat negativ îi poate fi fatal lui Cristiano Bergodi. Iată că acest rezultat a venit... Nu știm ce se va întâmpla. Presiunea e enormă. 

Dar și Cristiano preia o echipă care preia o echipă cu niște transferuri făcute de un alt antrenor, cu o altă filozofie. Te poți întreba de ce a acceptat să vină... Și nu înțeleg ce se vrea. Se vrea câștigarea campionatului sau construirea unei echipe care într-un an sau doi să se bată la campionat? Sunt mulți jucători tineri. Sunt buni, dar nu te poți bate cu ei la câștigarea campionatului”.

Echipa nu a avut nerv. Asta m-a frapat. Am văzut o lipsă de agresivitate în momentul pierderii balonului. Nu a existat o reacție, nu a declanșat presing. A oferit multe spații adversarului. 

A fost o echipă fără un plan, fără o idee când avea mingea. Rapid e într-un moment dificil. Soarta nu i-a fost favorabilă, dar trebuie să faci mai mult pentru a atrage norocul de partea ta. Ceva nu e în regulă în acest moment. Această apatie, mai ales pe teren propriu... Vii după o înfrângere, ai nevoie de o reacție pozitivă, dar nu o ai. E regretabil. Se poate să existe un blocaj psihic. Îți dai trei autogoluri, nu mai ai încredere să joci...Am văzut jucători fricoși și limitați în exprimare. Nu-și asumau prea multe.

 - Viorel Moldovan la PrimaSport

Concluziile lui Cristiano Bergodi după Rapid – Petrolul

„Întotdeauna e de vină antrenorul. Am avut ocazii astăzi, se pare că băieții simt această presiune, greșeli clare, nu au mintea limpede. Chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci, am avut ocazii.

Sunt și eu surprins de acest lucru, toți jucătorii se antrenează la fel, nu neglijez pe nimeni. Dar presiunea asta se simte. E un stadion greu pentru unii jucători. Nici noi n-am jucat prea bine... golul lor ne-a tăiat picioarele. Cu puțină limpezime puteam reveni.  Apoi a venit presiunea din tribune, jucătorii au fost bulversați. De asta am rămas surprins, credeam că vom face un meci bun. Asta văzusem la antrenamente”,  a spus Cristiano Bergodi la Orange Sport. 

+30 FOTO

Citește și: 

Suporter infiltrat la conferința lui Bergodi » S-a băgat peste antrenor: „Așteaptă puțin!” + Șucu, luat la rost în parcare

Basarab Panduru, discurs dur după Rapid - Petrolul: „Jucătorii parcă nu știu ce să facă atunci când au mingea” » Unde crede că a greșit Bergodi

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (8)
laurkro
laurkro  •  14 August 2023, 16:50

Nu e vina lui. A demonstrat in atâtea locuri ce poate. Petardele transferate, alea care joaca țurca pe teren in loc de fotbal. Acolo e vina.

fabulos
fabulos  •  14 August 2023, 13:12

Ar fi păcat să fie sabotat din interior. Este un antrenor foarte bun care poate să aibă rezultate foarte bune dacă este susținut.

Rasunda23.
Rasunda23.  •  14 August 2023, 11:58

Dupa 5 etape sa dai afara antrenorul (venit chiar inainte de startul campionatului) ar fi o decizie proasta. Aici nu vorbim de un blocaj al echipei, ci pur si simplu lucrurile inca se aseaza si e nevoie de timp si rabdare. Nu poti sa ai pretentii sa ai cursivitatea si rezultatele unei echipe sudate cu acelasi sistem de joc aplicat in 2-3 ani. Galeria si membrii ei marcanti, ar trebui sa inteleaga ca Sucu nu a venit pentru 5 luni si ca omul chiar investeste, dar e nevoie de rabdare.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează