FOTBAL  »  Superliga  »  STADION RAPID

EXCLUSIV Arena Giulești, pregătită de inaugurare. Însă Rapid ezită: „Cine intră? Cine rămâne pe afară?”

Articol de - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 14:09 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 15:43

CS Rapid este la un pas de a obține toate avizele pentru noul stadion. Clubul are două variante pentru inaugurare: partea a doua a sezonului din Liga 1 sau un amical pe 25 iunie, de ziua echipei.

Arena din Giulești este finalizată în proporție de 100%, iar potrivit lui Mugur Bolohan, vicepreședinte la CS Rapid, avizul final va fi luat în zilele viitoare.

Programul etapei a 28-a din Liga 1 » Rapid - Dinamo va fi sâmbătă. Televiziunile au preferat un alt joc pentru duminică seara
PROGRAM
Programul etapei a 28-a din Liga 1 » Rapid - Dinamo va fi sâmbătă. Televiziunile au preferat un alt joc pentru duminică seara

CS Rapid anunță: „De săptămâna viitoare, stadionul Giulești va fi bun de joc”

„Mai avem de luat un sigur aviz de luat, cel de la ISU, pe care-l vom lua săptămâna viitoare. După aceea, stadionul va putea fi folosit.  De săptămâna viitoare, stadionul va fi bun de joc.

Am stabilit ca pentru un meci de Liga 1 prețul minim de închiriere să fie de 10.000 de euro. Dacă se joacă în nocturnă, iar clubul are nevoie și de alte lucruri, ca ingineri de sunet sau de lumini, prețul crește. Și va conta și pentru cât timp se închiriază. Nu am stabilit toate detaliile.

Teoretic, orice echipă ar putea juca aici, dar în limita bunului simț. E clar că pentru echipe ca FCSB sau Dinamo, care joacă pe alte stadioane, ar fi mai greu să fie gazde în Giulești. Avem un protocol cu FRF. Vor juca aici echipele de juniori, naționala de fotbal feminin și România U21”, a declarat Bolohan pentru GSP.ro.

Când poate fi inaugurat stadionul Giulești

Conducerea echipei de fotbal are două variante pentru inaugurarea arenei. S-ar dori ca prima partidă să aibă loc pe 25 iunie, dată la care clubul va împlini 99 de ani. Atunci, s-ar putea organiza un meci de gală cu Poli Timișoara, la care stadionul să fie plin.

Se studiază posibilitatea ca echipa să joace pe noul stadion în a doua parte a sezonului, în play-off sau play-out.  O hotărâre se va lua după o discuție cu fanii. „E foarte important ca stadionul să se inaugureze cu tribunele pline. În condițiile actuale, cu doar 30% din capacitate, cum facem departajarea? Cine intră? Cine rămâne pe afară?”, spun cei din club.

În prezent, Rapid se antrenează la Buftea, dar e posibil ca de săptămâna viitoare elevii lui Mihai Iosif să facă pregătirea și pe noua arenă.

+19 FOTO

Caracteristici stadion „Rapid - Giulești”

  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Sistem de iluminat de ultimă generație în Giulești 

Giuleștiul, ca și Ghencea beneficiază de un sistemul de iluminat de ultimă generație.

„Este posibilă proiectarea culorilor echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună", spun cei care au montat luminile, care mai sunt folosite de echipe galonate ca Juventus, Chelsea sau Atletico Madrid.

Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 de milioane de euro.

VIDEO Cum arată noul stadion al Rapidului

Citește și: 

EXCLUSIV Marius Șumudică, la Rapid? Ce spun apropiații antrenorului: „E posibil, dintr-un punct de vedere”

Falimentul lui Albu » „Motorul” Rapidului s-a stins în a doua parte a sezonului

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
badeadorian
badeadorian  •  16 Februarie 2022, 22:59
Postat de risc_mix pe 16 Februarie 2022, 20:49

Prostu' nu e prost destul daca nu e si fudul. Festivism de prost gust. Pai cat sa fii de prost sa ai stadionul tau dar sa te chinuiesti sa joci pe la Mioveni ca vezi Doamne n-a existat un meci de inaugurare. Adica sacrifici echipa, pozitia in clasament ca trebuie musai sa ai un ,,meci de gala''. Care de fapt este un meci jenant, un circ. S-ar putea ca orgoliul asta bolnavicios sa-i coste, dupa 25 iunie Rapidu' sa nu mai fie in L1.

Si uite asa .... cainele moare de drum lung .... Multumim pentru grija ta !!!!

risc_mix
risc_mix  •  16 Februarie 2022, 20:49

Prostu' nu e prost destul daca nu e si fudul. Festivism de prost gust. Pai cat sa fii de prost sa ai stadionul tau dar sa te chinuiesti sa joci pe la Mioveni ca vezi Doamne n-a existat un meci de inaugurare. Adica sacrifici echipa, pozitia in clasament ca trebuie musai sa ai un ,,meci de gala''. Care de fapt este un meci jenant, un circ. S-ar putea ca orgoliul asta bolnavicios sa-i coste, dupa 25 iunie Rapidu' sa nu mai fie in L1.

badeadorian
badeadorian  •  16 Februarie 2022, 19:37
Postat de rumunek pe 16 Februarie 2022, 18:59

O organizare și o împărțire normală, cum ar trebui să se facă și prin alte locuri, unde CS e și FC și neFC, și amator și profesionist. Totuși am o nelămurire, cum a ajuns brandul de la MT prin CS în patrimoniul FC-ului lui Copos, mai târziu falimentat. Ca apoi să fie cumpărat la o licitație, elegant și legal, cum e normal. Pentru că totuși FC din 1923 nu a existat în această formă, separat de CS, în toți acești ani. Nu că mi-aș dori altceva, repet, e un model de urmat și de alții, mai cu stea în frunte sau mai buni decât alți români. E doar o curiozitate.

Bine ai venit in hatisul de nepatruns din legislatia romaneasca , de dupa 1990 !! Sunt multe cluburi in aceasta situatie !!! ..Ai impresia ca cineva este curat si uscat ( gen pampers ) ?? ... te inseli amarnic ..

Vezi toate comentariile (17)
Comentează