FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

RÂZI CU NOI » "Bă, ești nebun? Tu pe mine mă scuipi?" » 5 faze INCREDIBILE cu Daniel Bălan și Semeghin: "Să vă spun cum am topit 20.000 de euro într-o lună la Humor"

Daniel Bălan, stânga, și Dorin Semeghin, dreapta, foto: GSP
Daniel Bălan, stânga, și Dorin Semeghin, dreapta, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 28 decembrie 2023 09:32

Într-un interviu dar în urmă cu câțiva ani pentru GSP, Daniel Bălan, 40 de ani, fostul fundaș al Stelei, cunoscut mai ales pentru mingea pierdută în semifinala de Cupa UEFA 2006, cu Middlesbrough, a rememorat câteva episoade fabuloase trăite alături de "fratele" său din Liga 1, Dorin Semeghin, dar şi alte momente amuzante din cariera sa.

  • Au fost copiii teribili ai Sucevei, comici vestiţi ai fotbalului: cuplul Daniel Bălan - Dorin Semeghin;
  • Au jucat împreună timp de 10 ani la juniorii şi seniorii Forestei, apoi drumurile lor s-au despărţit către Steaua, Dinamo, Oţelul sau FC Argeş, iar spre final de carieră au ajuns tot la Foresta;
  • I-a unit mereu o prietenie specială şi apetitul pentru trăsnăi şi aventuri. Iată câteva dintre ele.

Daniel Bălan: „Am topit 20.000 de dolari într-o lună la Humor”

Daniel Bălan a descris în 2017 nebuniile făcute cu o parte din prima de instalare încasată de la Steaua, în 2001:

Am ars-o vreo lună împreună cu Semeghin pe la o cabană din Gura Humorului, de unde e Dorin. Am topit rapid 20.000 de euro. Patronul de acolo şi-a tras apoi nişte modernizări super din banii ăia, dar nu vreau să vă povestesc ce-am spart pe-acolo! A zis omul că nu mai găzduieşte fotbalişti în viaţa lui. După aia s-a dus frate-miu să se cazeze, a văzut că-l cheamă Bălan, l-a întrebat dacă e rudă cu mine şi când a auzit răspunsul i-a zis că nu mai are niciun loc disponibil!”.

„Am băut vreo două pahare în plus şi ne-am spart telefoanele”

O întâmplare petrecută la Foresta, la sfârşitul anilor '90, după o victorie cu 2-0 contra Bistriţei:

„Ne-a chemat preşedintele la o masă, jucasem bine, am băut vreo două pahare în plus, iar când am urcat în cameră Semeghin a dat cu telefonul de pământ, un mobil-cărămidă, de-abia apărut pe piaţă. L-a spart! M-am luat şi eu după el, iar dimineaţa, când ne-am trezit, nu mai ştiam ce se întâmplase cu telefoanele noastre, nu mai aveam nici ceasurile. A început nea Marin Barbu să arunce cu cheile după noi, enervat că nu răspundeam la telefoane. Păi care telefoane?!”.

„Mă certa ca un cocoş”

Rivalitatea Bălan - Semeghin a născut un episod straniu la un Foresta - Steaua 1-1: "Eram adversari direcţi, eu fundaş dreapta, el mijlocaş stânga. Şi mă scuipa Dorin al meu de câte ori ne intersectam de nu-mi venea să cred! «Bă, eşti nebun? Ce faci?». Îmi răspundea ca un cocoş. «Ce vrei, mă? Du-te-n m... mă-tii!». Mă certa. După ce s-a terminat meciul a venit să mă îmbrăţişeze. «Hai, frate, că e gata, mergem la o bere!». Au ieşit mereu scântei şi când era pe la Oţelul sau Dinamo. Dar am rămas prieteni".

„Meştere, ne plimbi cu taxiul de toţi banii!”

Primii bani câştigaţi din fotbal, 5.000 de lei, s-au dus pe o «aroganţă»:

„L-am luat pe Seme, ne-am urcat în cel mai şmecher taxi din Suceava, un Cielo care făcea prăpăd prin oraş, şi i-am zis şoferului să ne plimbe de tot bugetul. Jumătate de zi ne-a învârtit omul prin Suceava! Ne-am dus apoi la hotel şi ne-am culcat. A doua zi, fără lovele în buzunar, am plecat pe jos spre stadion, printre blocuri, cu pingelele rupte. Dar făcusem o şmecherie cu taxiul, nu mai era nimeni ca noi!”.

„Curăţam cartofi pentru militari la Dinamo - Foresta 4-5”

Spre deosebire de Semeghin, titular în noiembrie 2000 la celebrul Dinamo - Foresta 4-5, Daniel Bălan a ratat meciul pentru că, prin patronul de la Fălticeni, Eugen Huţu, a fost consemnat de Steaua într-o unitate de pompieri din Suceava! Tocmai refuzase să semneze cu roş-albaştrii:

„Giovanni avea oferte pentru mine de la Fiorentina şi Piacenza, pe mine mă cam trăgea sufletul către Steaua. Când au văzut dinspre Becali că hâr, că mâr, mi-au aranjat să fiu încorporat. Aveam vârsta de armată. Primele patru zile am făcut şmotru! Iar la ora partidei de vis cu Dinamo curăţam cartofi la bucătărie. De nervi, la 0-4, am aruncat lada peste gard! Fără caterincă! S-au luat ăia de mine. «Bă, eşti nebun, mor ăştia de foame în unitate!». La 5-4, m-am dus repede să strâng cartofii, să aibă mâncare soldaţii! Râd şi acum cu nevastă-mea când îi povestesc faza asta”.

Interviul a fost publicat în 2017 exclusiv în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (78)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Decembrie 2023, 09:52
Postat de iulihenry14 pe 27 Septembrie 2020, 12:26

E a 8-a oara in ultimii 2 ani cand postati articolul asta.

pai luna trece , salarul vine... nu sunt alte sporturi? pentru ei nu!

kyil
kyil  •  29 Decembrie 2021, 15:46

spaima sticlelor de vin si omul care efectiv a ingropat-o pe steaua in semifinale. si noi asteptam performanta de la pilangii astia.

the.fixer
the.fixer  •  26 Decembrie 2020, 11:56
Postat de iulihenry14 pe 27 Septembrie 2020, 12:26

E a 8-a oara in ultimii 2 ani cand postati articolul asta.

Si o sa mai urmeze:))) e foame de trafic

Vezi toate comentariile (78)
Comentează