FOTBAL  »  Superliga  »  CEX

VIDEO Pedepse noi pentru antrenori, două modificări în protocolul medical + FRF elimină o regulă istorică » Toate deciziile din CEx

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după Comitetul Executiv de azi.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după Comitetul Executiv de azi.

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 iunie 2021 17:47 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 18:22

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după Comitetul Executiv de azi.

Începând din noul sezon, cluburile din Liga 1 vor mai fi obligate să folosească un singur jucător U21, nu doi, cum s-a întâmplat în precedenta ediție. În schimb, patronii au primit sarcina de a investi 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024.

De asemenea, Burleanu a anunțat că Supercupa României, CFR Cluj - CS Universitatea Craiova, se va disputa pe Arena Națională, în data de 10 iulie, cu 50% din capacitatea stadionului disponibilă spectatorilor.

Șeful FRF a confirmat și formatele competiționale pentru sezoanele următoare din Liga 2 și Liga 3, informații dezvăluite în exclusivitate de GSP.

Conferință de presă Răzvan Burleanu » Toate deciziile din CEx

  • „Supercupa României se va juca la București, pe Arena Națională, pe 10 iulie, începând cu ora 20:00. Probabil cu o capacitate de 50% din totalul arenei”
     
  • „Am luat decizia de a înlocui cel de-al doilea jucător U21 cu 3 măsuri care își propun să contribuie la creșterea investițiilor în propriile academii. Minim 5% din veniturile unui club de L1 trebuie să se regăsească în propria academie începând din 2022, minim 6,5% din 2023, 7,5% din 2024. Vrem să creștem punctajul pe clasificarea academiilor pentru obținerea licențelor de Liga 1. Astfel, se păstrează refuzarea licenței dacă nu se îndeplinește baremul de 60p pe sistemul de clasificare al academiilor. Se introduce o amendă de 100.000 de lei dacă nu se îndeplinește baremul de 75p. Menționez că toate fondurile colectate din amenzi vor fi redistribuite egal celorlalte cluburi participante în liga elitelor U19 și U17 cu excepția celor amendate. Introducem o transparență financiară și auditară a cheltuielilor la nivelul academiilor”
     
  • „Din 2022, toate cluburile vor trebui să-și auditeze și să-și publice toate cheltuielile înregistrate cu propriile academii. FRF decontează azi 15.000 de lei pentru auditul financiar al fiecărui club din Liga 1. Neîndeplinirea uneia dintre aceste 3 măsuri va conduce implicit la refuzarea licenței de L1”
     
  • „S-au stabilit perioadele de transfer pentru 2022 și 2023. Perioada de vară pentru 2022: 14 iunie - 5 septembrie, perioada de iarnă: 17 ianuarie - 13 februarie 2023”
     
  • „Sistemul competițional de Liga 2: noul sezon va începe pe 31 iulie. Vom continua formatul competițional din anul precedent și în următorul sezon”
     
  • „Liga 3 va începe pe 28 august. Anul acesta ne propunem să creștem numărul de meciuri. Cele 100 de echipe vor fi repartizate în 10 serii. În prima fază a competiției, meciurile se vor juca în sistem tur-retur, în faza a doua a competiției primele 4 formații se vor califica în play-off, unde se vor juca 3 tururi. Echipele de pe locurile 5-10 vor evolua într-un play-out, sistem tur-retur. Retrogradează ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament. În faza a 3-a, vor participa doar echipele din play-off, 20 de echipe, în urma căreia vom stabili cele mai bune 5 echipe care vor promova în Liga 2”
     
  • Legat de VAR, a fost aprobată contribuția financiară a FRF pentru acest proiect, 280.000 de euro. Contractul a fost agreat de cele 3 părți, FRF, LPF și deținătorul de drepturi TV. Pe 5 iulie ar trebui să înceapă și pregătirea arbitrilor”
     
  • „Golurile marcate în deplasare în fazele eliminatorii din România: eliminăm regula care prevede avantajul golului marcat în deplasare în toate partidele eliminatorii organizate de FRF
     
  • „Sunt două modificări foarte importante în protocolul medical: creșterea gradului de ocupare a stadioanelor, de la 25 la 50%, și acțiunile media. Vor fi permise conferințele de presă și declarațiile în zona mixtă”
     
  • La propunerea CCA, a fost introdusă o sancțiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului. Antrenorii care vor acumula 4 „galbene” vor primi o etapă de suspendare în campionatele din România. În Cupă, această sancțiune se va aplica la 2 galbene. Pedeapsa va fi însoțită și de o sancțiune financiară”
     
  • „Vom continua și în sezonul următor cu 5 schimbări/meci, maxim 3 opriri”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali contestă decizia impusă azi de FRF: „Mergem la tribunal! Vrei să comanzi pe banii mei?”

Imagini inedite din Austria: jucătorii lui Sepsi se refac în râu, cu zâmbete și frisoane

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează