FOTBAL  »  Superliga  »  CRITICI

Reacții dure, după ce Gazeta a dezvăluit că Sepsi și Csikszereda sunt finanțate de Executivul de la Budapesta: "Rușine Guvernului României!"

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. sursa foto: libertatea
Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. sursa foto: libertatea

Articol de , - Publicat joi, 15 noiembrie 2018 00:07

Dinu, Rădoi și Marica au reacționat dur după ce Gazeta a dezvăluit în exclusivitate că Guvernul de la Budapesta le susţine financiar pe Sepsi Sf. Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc cu câte 3,2 milioane de euro.

Primul oficial care a comentat dezvăluirile ziarului a fost Mirel Rădoi, selecționerul echipei Under 21. "Să nu cumva să ne trezim că Guvernul României va sponsoriza două echipe din Ungaria că atunci o să avem o problemă! E un lucru îmbucurător că Guvernul Ungariei a ajuns să investească la două echipe, una dintre ele şi-a propus ca obiectiv play-off-ul, cred că e o palmă dată Guvernului României. M-aş bucura, ca şi ceilalţi oameni de sport, ca Guvernul să ajute mai mult sportul pentru că vedem că în ultimii ani doar prin performanţele sportive mai reuşim să scoatem capul cât de cât", a spus Rădoi.

Ciprian Marica a fost mult mai acid într-o postare pe contul de Facebook. "Iată că ungurii pot să facă la ei și să facă și la noi. Un guvern străin își crește fotbaliștii în inima României! Bravo lor! Noi am pustiit tot! Am distrus cluburi, branduri, baze sportive, terenuri, stadioane, săli! Aproape că am ras de pe suprafața țării urmele unui fenomen social, de la bază la vârf! Străinii construiesc însă la noi în țară. Fac baze sportive, educație sportivă, vor crește la noi fotbaliști pentru țările lor! Am înstrăinat pământul, apa, gazele, tot ce se putea! Vom înstrăina și aerul. Încă o dată felicitări guvernului maghiar pentru sprijinul acordat sportului", a scris Marica. 

Cornel Dinu a comentat și el dezvăluirile GSP: 

  • "Unul este Viktor Orban, un prim-ministru adevărat, care îşi apără ţara şi interesele patriei lui, şi cu totul altceva sunt veneticii care s-au perindat pe la conducerea Consiliului de Miniştri în România ultimului deceniu. Pe aceştia din urmă i-a interesat doar defilarea lor, nu binele ţării, binele sportului sau al oamenilor"
  • "Ungaria şi Orban ne dau un exemplu, dar noi nu suntem în stare să învăţăm de la nimeni şi se alege praful de tot. Dar ce pretenţii să ai când pe noi ne-au condus Boc, Ponta şi Viorica?! Aştia nu sunt în stare de nimic, sunt doar administratori de colonie şi executanţi ai unor ordine venite de la Bruxelles"
  •  "Ruşine Guvernului României, o mare ruşine că o ţară care e aici, lângă noi, vrea, ştie şi poate să ajute două cluburi de fotbal din România, iar noi nici măcar nu suntem în stare să realizăm legi prin care să oferim înlesniri pentru sport!"
  • "Ce pretenţii să avem când la MTS numirile sunt stabilite în funcţie de plătitorii de contribuţii la partid?! Iar calitatea principală a ultimului şef de la MTS e că e fata unui mare producător de palincă"
  • "Dacă avem demnitate, atunci să privim cu admiraţie la ce face Orban pentru ţara lui, iar noi, care suntem de-ai locului de la începutul începuturilor, să aşteptăm ceea ce e de aşteptat, să ne distrugem cu totul"

"Viktor Orban e un prim-ministru adevărat, om care îşi apără ţara! La noi se alege praful după ce am fost conduşi de toţi veneticii gen Boc, Ponta, Viorica, ei sunt doar administratori de colonie şi ale ordinelor venite de la Bruxelles"Cornel Dinu, fost internațional

"Beneficiază şi fotbalul românesc! Sunt mii de copii care practică fotbalul în cele două zone. Construcţia rămâne şi va fi pe teritoriul României. Au venit şi au zis că este potenţial în această zonă, fiind mulţi copii care iubesc fotbalul, şi aşa a venit ideea să investească în această zonă în fotbal" David Kertesz, director executiv Sepsi

COMENTARIILE CITITORILOR PE GSP.RO

  • "România ar trebui fie să modifice Legea sportului, care nu permite finanțarea masivă a cluburilor de către comunitate, fie să o aplice și împotriva celor care sunt finanțați de comunități străine pentru a asigura șanse egale (sau neșanse, în cazul nostru), pentru toți" (Popa Basca)
  • "Guvern și politicieni patrioți. Nu ca la noi, care am ales europarlamentari care-și denigrează țara, Guvernul, poporul, solicită și sprijină sancționarea țării. Trebuie să gândim bine la următoarele alegeri, să votăm Români adevărați, care-și iubesc țara" (loko1)
  • "Nu pot spune decât atât: bravo ungurilor și rușine nouă! Uite că ei susțin sportul nu doar din propria țară, dar mai au fonduri și pentru diaspora" (catalynn)

DECIZIA GUVERNULUI MAGHIAR

"Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
1198137810213718
Doru Vasile  •  15 Noiembrie 2018, 16:09

Eu cred ca guvernul ungar nu finnteaza echipe ca Vidi, Honved etc El, Guvernul, isi face o politica revizionista prin finantarea echipelor in secuime!!! Le finanteaza prin tot felul de mecanisme de sustunere a maghiarimii de peste horare!! De ce sunteti atat de indignati?? Guvernul roman mai are si alte federatii de finantat!! Ungurii finantaza doua echipe aici, doua in Slovacia, prin Voivodina, ar finanta si prin Ucraina dar nu ii lasa ucrainienii!!La nivlul unei tati si 10 milioane de euro sunt nimic!! Guvernul Romaniei nu poate a finanteze nici pe Sepsi, nici pe Dinamo, nici pe FCSB si nici o alt echipa de fotbal profesionist!!!! Poate cel mult sa finanteze o echipa de fotbal din Bucovina...dar acolo nu te lasa ucrainienii, din Voivodina sau din Timoc

bazileon
bazileon  •  15 Noiembrie 2018, 14:22
Postat de george37 pe 15 Noiembrie 2018, 13:46

Tu esti un tradator josnic, in slujba lui Soros, platit sa faca lobby, scuteste-ne cu vrajeala ta ieftina. Ce face PSD pentru diaspora? Pai mareste salariul medicilor ca sa nu mai plece si cei plecati sa se intoarca, mareste salariul minim, produce crestere economica cea mai mare in Europa, anul asta a obtinut performante in agricultura depasind Franta si devenind nr. 1 la productia de cereale si pot continua, in timp ce tradatorii iOHANNIS, cIOLOS, pNL, uSR, in slujba strainilor, incearca sa distruga, sa dezbine si sa cultive ura intre romani. Tradatorule vandut pe un pumn de bani, ***

Esti provocat rau!

george37
george37  •  15 Noiembrie 2018, 13:46
Postat de talpanzilla pe 15 Noiembrie 2018, 00:39

*** gigist.... ce face PSD pentru diaspora? ce fac baaaa astia pentru sportul romanesc gen FC Romania din UK? Habar nu au... astia fura si isi ridica castele iar tu ca bleaga fefeleaga scuipi pe oamenii care oamenii care vor sa faca ceva... *** de afurisit

Tu esti un tradator josnic, in slujba lui Soros, platit sa faca lobby, scuteste-ne cu vrajeala ta ieftina. Ce face PSD pentru diaspora? Pai mareste salariul medicilor ca sa nu mai plece si cei plecati sa se intoarca, mareste salariul minim, produce crestere economica cea mai mare in Europa, anul asta a obtinut performante in agricultura depasind Franta si devenind nr. 1 la productia de cereale si pot continua, in timp ce tradatorii iOHANNIS, cIOLOS, pNL, uSR, in slujba strainilor, incearca sa distruga, sa dezbine si sa cultive ura intre romani. Tradatorule vandut pe un pumn de bani, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează