FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Omul care a promovat U Cluj și a retrogradat-o pe Dinamo: „Acela a fost declicul. Alb-negru pe viață!” » Vrea să ia FCSB campionatul și nu dorește să pice iar „câinii”

Martin Remacle_Instagram
Martin Remacle_Instagram

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 00:38 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 18:15

Martin Remacle, 26 de ani, s-a declarat îndrăgostit de spiritul lui U Cluj, chiar dacă acum evoluează pentru polonezii de la Korona Kielce. Belgianul analizează Liga 1, vede FCSB campioană, pe U Cluj în play-off și speră ca Dinamo să se salveze de la retrogradare.

Martin Remacle ocupă un loc special în inimile suporterilor lui U Cluj, iar fanii "Șepcilor roșii" sunt în sufletul belgianului.

Are trei naționalități și e impresionat de viața la Craiova: „Nu e scump deloc!” » Cum descrie România în trei expresii
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Are trei naționalități și e impresionat de viața la Craiova: „Nu e scump deloc!” » Cum descrie România în trei expresii

A plecat cu inima îndoită de la U, jucătorul aparținea de FC Botoșani și nu s-a perfectat transferul definitiv la ardeleni, astfel că mijlocașul central a plecat în Polonia, este la Korona Kielce, în Ekstraklasa. Fotbalist important, unul dintre liderii echipei.

Formația poloneză, la care evoluează și Marius Briceag (ex-Craiova, ex-FCSB, ex-U Cluj), de la care a plecat Ronaldo Deaconu la Farul, se află în cantonament în Lara, Antalya. Remacle nu s-a potrivit, ca timp, cu foștii coechipieri, alb-negrii au plecat mai devreme din Antalya.

Martin Remacle a schimbat destinul a două cluburi, U Cluj și Dinamo, dar și pe al lui

Fotbalistul belgian are amintiri de suflet în tricoul lui U Cluj. O fază, un gol, un meci, o „dublă”, au schimbat viața și cariera jucătorului. 

Martin a deschis scorul în prima manșă a barajului de promovare/retrogradare din mai 2022, în U Cluj - Dinamo (2-0), o reușită de excepție după o fază în care și-a pierdut adversarii pe drum. 

Primul lui gol la U, decisiv. Golul care a contribuit la ceea ce a urmat, promovarea lui U Cluj și retrogradarea lui Dinamo. La retur, în Ștefan cel Mare, a fost 1-1.

În mai 2023, Martin Remacle a jucat finala Cupei României cu U Cluj, pierdută dramatic la penalty-uri, Sepsi s-a impus și a cucerit trofeul a doua oară la rând.

Martin Remacle este îndrăgostit de U Cluj: „Mă regăsesc pe mine în acel spirit. Echipa trebuie să ajungă în play-off”

- Martin, bine te-am regăsit! Ce faci, cum îți merge la Korona Kielce?
- Mă simt bine. Am petrecut șase luni foarte bune, pe plan personal, chiar dacă nu suntem bine în clasament. Prima opțiune în vară a fost, știi bine, să continuu la U Cluj, nu s-a putut. În cele din urmă, a fost bine, liga poloneză este foarte bună.

- Mai ești îndrăgostit de U Cluj?
- Bineînțeles. Sunt în contact cu suporterii, cu unii jucători, cu Mister Sabău. M-am întors într-un week-end la Cluj, e ceva ce mă atrage acolo, nu pot explica.

- Și cum ai putea explica conexiunea voastră?
- Mă recunosc pe mine acolo, la U, avem același spirit, antrenorul m-a ajutat mult, la fel și suporterii. Este același spirit pe care l-am întâlnit la Standard Liege. Oamenii de la Cluj m-au încurajat mereu așa că... (rostește în limba română) Voi fi alb și negru până la moarte! (zâmbește)

- Ai rămas în contact cu oamenii de la U...
- Da, da, urmăresc meciurile, sunt un suporter al echipei.

- Poate ajunge U Cluj în play-off?
- Cred că va prinde play-off-ul. Vreau, clubul merită, mai ales știind de unde a plecat. Suporterii merită să fie în play-off. Să nu uităm că formația este și în Cupa României, sper ca în acest an să meargă până la capăt și să câștige trofeul.

7goluri în 20 de meciuri a strâns Remacle pentru Korona Kielce, având și un assist

- Te gândești să te întorci la Cluj în viitorul apropiat? Nu neapărat ca turist.
- Nu știu dacă în viitorul apropiat, dar am spus că vreau să mă întorc la U la un moment dat. Nu știu dacă va fi în scurt timp sau mai lung.

44de meciuri, 6 goluri și 3 assist-uri a strâns belgianul pentru U Cluj

Martin Remacle despre primul său gol în tricoul lui U Cluj: „Destinul. N-aș vrea să mai retrogradeze Dinamo”

- Ai înscris un gol esențial pentru U Cluj, în acel meci de baraj cu Dinamo. Se poate spune că a fost o reușită istorică.
- A fost primul meu gol pentru U Cluj. Și ce important a fost! De la acel moment, de la acel gol cu Dinamo, am început să fiu încrezător și să urc în carieră. Exact! S-a schimbat tot în bine. Nu jucasem prea mult în România, a fost declicul de care aveam nevoie. Apropo, destinul a făcut ca toate golurile mele pentru U să fie doar pe Cluj Arena.

- Ce amintire păstrezi de la acea dublă de baraj, istorică?
- Înainte de meci n-am stat prea mult pe gânduri. Mi-a plăcut că stadionul a fost plin, e ceea ce-mi place mie, ce mă motivează. Dacă stadionul este gol, nu mai sunt același jucător. De aceea am ales să vin în Polonia, unde sunt stadioane pline la meciuri.

- Poate că știi, poate nu știi, Dinamo este din nou jos, la retrogradare...
- Cum să nu știu? Ți-am zis, urmăresc liga din România, văd unele meciuri. Dacă se va repeta istoria? Sper că nu, pentru România este bine ca Dinamo să fie în prima divizie. Știu că acel club are unele probleme, dar sper să-și revină în play-out. Până acum, din ce-am văzut eu, Dinamo nu a fost mai bună decât echipele de deasupra ei.

Știu că Ronaldo Deaconu a fost pe lista lui Dinamo, îl întrebam, cât încă mai era la Korona: Văd că se scrie că semnezi cu Dinamo, ce se întâmplă?. Mi-a răspuns că a fost la un meci în România și poate de aceea s-a interpretat. Am văzut că a plecat la Farul.

- Martin Remacle, mijlocaș Korona Kielce

500de mii de euro este cota lui Martin Remacle conform transfermarkt

Martin Remacle vede FCSB campioană: „Doar n-oi ține cu CFR Cluj”

- Cum ți se pare campionatul din Polonia comparativ cu România?
- Campionatul din Polonia este mai rapid, ca nivel, iar fiecare echipă chiar poate bate pe oricine. În România sunt cele patru echipe de sus, trei dintre ele se bat la titlu de câțiva ani buni. Mă refer la FCSB, CFR Cluj și Craiova. Mai nou e și Rapid. În Polonia e cu totul altceva.

- Pe cine vezi favorită la titlu în Liga 1?
- În România, FCSB e favorită clară, i-a venit momentul! (râde) Și cred că e bine și pentru România ca FCSB să ia campionatul. CFR e puternică. Nu văd Rapid să facă pasul... (râde) Și pentru că țin cu U Cluj nu aș vrea să ia titlul CFR Cluj! În privința lui U, trebuie să ia totul pas cu pas, e de-abia la al doilea an în prima ligă, nu se poate gândi la câștigarea campionatului.

Dacă aș descrie U Cluj printr-un singur cuvânt, acesta ar fi „fervoare”
- Martin Remacle, mijlocaș Korona Kielce

Mulțumesc pentru tot, sunt cu voi, sper că ajungeți în play-off, vă iubesc! Mulțumesc, alb și negru „pe” inimă
- Martin Remacle, mesaj în limba română pentru fanii lui U Cluj

VIDEO Mesajul în română al lui Martin Remacle pentru fanii Universității Cluj

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO N-a reușit în Belgia, dar spune că: „m-am întors bărbat de acolo”! Fotbalistul de națională care visează să revină în Occident: „Eram imatur, am avut și 7-8 rupturi”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Face senzație în Superliga și vrea să dea șah-mat contracandidatelor la un loc de play-off: „Noi suntem cea mai bună formație din România ca fotbal. Suntem obligați!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Mr_Mister
Mr_Mister  •  25 Ianuarie 2024, 18:37
Postat de 1_0_1_0_reloaded pe 21 Ianuarie 2024, 11:54

Frustrarile va bantuie indiferent de situatie… Sunteti plini de ura ca buda de ziare mototolite si unse cu gandurile voastre gretoase, alimentati subliminal de piticul din primarie. Sunteti jalnici sub toate formele. Va doresc sa ajungeti in play-off sa va luam 6 puncte si sa castigam campionatul (din nou) pe spinarea voastra de pinguini opăriți. Hai CFR!

Asta s o crezi tu, cu alea 6 puncte castigate in play off... :)) Pinguinule! CFR Cluj ia o pauza anul asta. Si anul urmator la fel, ca va fi anul Rapidului. Mutu e antrenor? :) OK. "Succesuri" nenumarate!

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  21 Ianuarie 2024, 11:54
Postat de Mr_Mister pe 20 Ianuarie 2024, 19:47

Bine, Remacle! Bravo! Dinamo sper sa retrogradeze, CFR ul nu mai sus de locul 3, iar U Cluj sa castige cupa!

Frustrarile va bantuie indiferent de situatie… Sunteti plini de ura ca buda de ziare mototolite si unse cu gandurile voastre gretoase, alimentati subliminal de piticul din primarie. Sunteti jalnici sub toate formele. Va doresc sa ajungeti in play-off sa va luam 6 puncte si sa castigam campionatul (din nou) pe spinarea voastra de pinguini opăriți. Hai CFR!

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  21 Ianuarie 2024, 11:50
Postat de remarque pe 20 Ianuarie 2024, 20:13

Succes Martin! Mulțumim pentru munca depusa la U! Patronul tau spiritual Sf Martin sa te ocroteasca cu jumătate de capa. Cealaltă jumătate e la U echipa ta.

Sper ca ai picurat si vreo două lacrimi pe tastatura cand ai scris oda asta…

Vezi toate comentariile (10)
Comentează