FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Revine coșmarul celor de la FCSB? Marea problemă a lui Dică înaintea meciului cu Astra

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2017 11:28

FCSB tremură înaintea partidei de la Giurgiu. Trupa de la Dunăre le-a furat roș-albaștrilor un titlu, o Cupă și Supercupa României.

"Nu e deloc bine că am pierdut două jocuri la rând, mai ales că duminică ne așteaptă o altă partidă dificilă, cu Astra", recunoștea Nicolae Dică la finalul eșecului de la Plzen, de joi seară.

Tehnicianul de 37 de ani are toate motivele să se teamă înaintea meciului de pe terenul campioanei de acum două sezoane. Giurgiuvenii au marcat cel puţin două goluri în fiecare dintre ultimele 5 jocuri disputate acasă, dar mai grav pentru Niță&Comp. e că "sitarii" le-au stricat toate momentele în care steliștii se puteau bucura.

Balul a început chiar la București, pe Arena Națională, când Astra cu Isăilă pe bancă a reușit să câștige primul trofeu din istoria clubului, Cupa României.

Pe 23 mai 2014, în fața a 48.000 de spectatori, Astra producea surpriza în fața trupei lui Reghecampf. După 0-0 în timpul regulamentar și prelungiri, dunărenii au profitat de penalty-urile ratate de Varela și Pintilii și au câștigat cu 4-2.

La două luni distanță, tot pe cel mai mare stadion al țării, Astra din nou n-a avut milă de steliști și i-a bătut și-n Supercupă! Și aici istoria s-a scris după executarea loviturilor de departajare. După 1-1 în timpul regulamentar, Filip a ratat de la punctul cu var, iar giurgiuvenii s-au impus, 5-3, și au mai bifat un trofeu.

"I-am bătut cu Anticârcel"

Cea mai mare lovitură primită de FCSB din partea Astrei a fost în stagiunea 2015-2016, atunci când, cu Șumudică pe bancă, "sitarii" au cucerit titlul de campioni ai României.

Giurgiuvenii au câştigat ambele meciuri din sezonul regulat, 2-0 acasă şi 1-0 în deplasare, iar în play-off, FCSB s-a impus pe teren propriu cu 2-0, acelaşi scor înregistrându-se şi la malul Dunării, dar pentru elevii lui Şumi.

"Sunt cel mai mare dușman al FCSB-ului. I-am bătut cu Anticârcel, nu cu produse din Germania", spunea Marius după ce-a ridicat trofeul deasupra capului. 

4,60 este cota caselor de pariuri ca Astra să se impună, duminică seară. Victoria FCSB e cotată la 1,95

2.800 de spectatori au fost prezenți la Giurgiu la ultimul meci dintre Astra și FCSB, disputat pe 8 mai 2017, atunci când cel mai ieftin bilet a fost 50 de lei, ca și acum

"Steaua va rămâne mereu în sufletul meu, dar asta nu face obligatorie prezența mea pe banca ei tehnică. Sunt antrenor profesionist și îmi voi analiza mereu extrem de atent perspectivele. În rest, doar Dumnezeu știe ce ne va aduce viitorul"
Edward Iordănescu, antrenor Astra

"Dacă Iaşiul a învins Steaua, de ce să nu o putem face şi noi?! Jocurile cu Steaua sunt speciale pentru mine. Mă voi gândi la rapidiştii de acasă atunci când vom juca acest meci şi voi încerca să înving şi pentru ei. Ştiu ce satisfacţie au când se întâmplă asta"
Alexandru Ioniță II, atacant Astra

Confruntările dintre Astra și FCSB din ultimele 3 sezoane

Le-au vândut jucători de 4,4 milioane €

Becali este fără îndoială cel mai bun "sponsor" pe care Astra l-a avut în ultimii ani. Patronul FCSB-ului a scos bani din buzunar pentru a transfera cei mai buni jucători de la Giurgiu.

Recordul rămâne în picioare și azi, mutarea lui Denis Alibec, contra 2,04 milioane de euro. În afară de Junior Morais și Filipe Teixeira care au venit gratis, restul au costat bani. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  25 Noiembrie 2017, 16:11
Postat de martinpen pe 25 Noiembrie 2017, 12:28

Craitoiu, au incetat platile dinspre fcsb ? Ce te-ai inversunat asa ?

i-a zis sefu ca tre sa aiba audienta articolele lui, de-atunci baga de-astea cu hatereli, sperând la cooment-uri. hârtie de împachetat peste

ortega
ortega  •  25 Noiembrie 2017, 14:29
Postat de randoom.__ pe 25 Noiembrie 2017, 13:11

fara dragnea, rapid si dinamo nu mai sperau sa existe vreodata in Romania. dragnea fiind rapidist.

Și Isus e fost evreu ... Și l-au omorât *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  25 Noiembrie 2017, 13:56

Astra e mare cu Steaua dar, numai când arbitrează Colţesu. Asta, acum doi ani, a anulat trei goluri perfect valabile ale steliştilor în meciul cu astra, din deplasare, şi aşa a luat Astra campionatul !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează