FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - GAZ METAN

Revoltă printre echipele din play-out! Nemulțumiri legate de sistemul de joc și calendar: "Jucăm și la 40 și la -20 de grade"

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2017 09:16

Echipele din play-off-ul Ligii 1 vor termina actualul sezon cu o lună mai devreme faţă de echipele din play-out, iar acest lucru a stârnit revoltă printre formaţiile din a două jumătate a clasamentului.

Antrenorii Cristi Pustai, de la Gaz Metan Mediaş, şi Leo Grozavu, de la FC Botoşani, spun că la startul sezonului următor, formaţiile din play-out sunt extrem de obosite, pentru că jucătorii vor avea doar cinci zile libere.

"Cred că s-ar impune o reviziune a acestui sistem. Se solicită o schimbare, dar nu ne aude nimeni. Nu ne-a cerut nimeni o părere. Aş fi spus mereu că nu sunt de acord. Este foarte obisitor.

Te întinzi către 4 iunie, urmează să înceapă campionatul următor la începutul lui iulie. Nu ai vacanţă, doar cinci zile. Majoritatea echipelor au probleme cu jucătorii aflaţi la final de contract. Nu le poţi da vacanţă, nu ai timp să negociezi, nu ai lot. Când chemi jucătorii nu ştii câţi ai în lot şi cu câţi vei pleca în cantonament.

Este prea mult. Este o diferenţa mare între play-out şi play-off, o lună de zile e prea mult. Doar două echipe joacă în cupa, restul au vacanţă. Cred că trebuie să fie într-un sistem normal. Câte ţări joacă cu acest sistem că al nostru? Puţine.

Noi avem o ţară care ne permitem să avem 16 echipe. Este frustrant că noi cu primele trei echipe, care se bat la campionat, avem câte 4 puncte cu fiecare.", a declarat Cristi Pustai.

Şi tehnicianul botoşănenilor are aceeaşi părere, precizând că formaţiile din play-off vor începe noul sezon bine pregătite, odihnite, în timp ce echipele din play-out vor fi obosite. Grozavu a spus că deja se ştiu şi echipele care vor fi în play-off în sezonul următor.

"Am mai spus treaba asta. Există o inechitate între cei care joacă în play-out şi cei care joacă în play-off. Automat sunt 4 săptămâni în plus. Jucătorii nu apucă să se refuleze suficient, să se încarce pentru un nou campionat, iar noi îi punem să joace non-stop.

Zici că în România nu se mai poate face altceva decât să se joace fotbal. Când sunt 40 de grade Celsius jucăm, când sunt -20 jucăm. Asta doar pentru unii. Normal că în vara unii vin încărcaţi din toate punctele de vedere, iar alţii se chinuie. Deja va spun de anul acesta că la anul se ştiu echipele care vor juca în play-off. Se ştie dinainte.", a declarat Leo Grozavu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
10203895142448076
Ciprian Birtea  •  09 Mai 2017, 05:58
Postat de Muntenescu Stefan pe 08 Mai 2017, 17:15

Italienii si spaniolii, de ce nu fac scandal ca joaca uneori la aceste ore?

Italienii și spaniolii nu joacă la asemenea temperaturi pentru că la ei campionatul se termină la sfârșitul lui mai și se reia după jumătatea lui august. La ei au timp echipele să se pregătească.

1018920604793560
Muntenescu Stefan  •  08 Mai 2017, 17:15

Italienii si spaniolii, de ce nu fac scandal ca joaca uneori la aceste ore?

983732924972315
Soos Vilmos  •  08 Mai 2017, 13:29

Dar voi cei de la dinamo de ce stati cu mina intinsa la pomana statului ( adica si la banii mei si a altora) si nu va faceti stadion asa cum graiesti ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close