FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Revoluție pentru Europa la CFR Cluj! Transferurile pregătite în vară + interdicția pusă de Dan Petrescu la meciul cu CSU Craiova

Culio (stânga) are 6 sezoane la CFR, a câștigat trei titluri de campion și a evoluat cu vișiniii în grupele Champions League
Culio (stânga) are 6 sezoane la CFR, a câștigat trei titluri de campion și a evoluat cu vișiniii în grupele Champions League

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 mai 2019 09:09

CFR Cluj e foarte aproape de al doilea titlu la rând, însă vara o să fie agitată în Gruia, fiindcă trebuie schimbată o jumătate din echipă.

de Dănuț Pitaru

Titlul va rămâne la Cluj dacă FCSB n-o învinge azi pe Sepsi ori trupa lui Petrescu ia măcar un punct mâine, din partida cu Craiova. Asta e vestea bună pe care o așteaptă ardelenii. Există și o sursă de îngrijorare: lotul trebuie reformat în regim de urgență! Vișiniii vor avea nevoie de 6-7 fotbaliști noi!

Motivele care impun schimbări și ce fel de jucători caută CFR:

  • Un fundaș dreapta e necesar pentru înlocuirea lui Cristi Manea, al cărui împrumut de la Apollon expiră. Manea nu va continua la Cluj, clubul din Cipru caută să-l vândă. Apollon acceptase o ofertă pentru internaționalul român încă din iarna trecută, era de acord să-l vândă la Chievo, doar că italienii îl voiau imediat și s-a opus CFR afacerii, a blocat jucătorul pentru încă 6 luni.

  • E nevoie și de doi mijlocași. Hoban și Culio, doi oameni esențiali în sezonul trecut, s-au îndepărtat de randamentul cel mai bun. Românul nu va continua în Gruia, argentinianul ar putea rămâne ca om de lot, nu ca titular incontestabil. Hoban are 36 de ani, Culio e mai tânăr cu un an.

  • Vârstele impun și alte achiziții. Vinicius, 34 de ani, și Deac, 33, nu mai sunt capabili să facă față într-un sezon cu campionat plus o cupă europeană. Petrescu are nevoie de un stoper și de un mijlocaș stânga noi. O variantă ca mijlocaș e și Adrian Stoian, 28 de ani, pe care-l pune pe liber FCSB.

  • Și de un vârf, dacă nu se va limpezi situația lui Țucudean. Cel mai bun fotbalist român din 2018 în Ancheta Gazetei mai mult a lipsit decât a jucat în ultimele 5 luni, din cauza problemelor medicale. A suferit o intervenție la inimă, o ablație, și încă nu e convins c-a scăpat de griji.

  • Conducerea studiază de câteva luni numele din campionat eligibile U21, fiindcă regula nouă pe care a impus-o FRF, cu doi fotbaliști de "tineret" la startul fiecărui meci, o șubrezește pe CFR. Clujenii au un singur internațional U21 consacrat, pe Valentin Costache. L-au mai folosit un pic pe Claudiu Petrila, 18 ani, însă juniorul e lipsit de experiență, nu prezintă garanții încât Petrescu să se bazeze pe el ca pe un titular.

"Avem bani, patronul ne lasă să transferăm"

Bogdan Mara, director sportiv al campioanei, a anunțat că staff-ul a pregătit deja campania de achiziții: "Patronul ne susține, ne-a promis că va face un efort ca să forțăm accesul în grupele cupelor europene. Dan Petrescu pentru asta s-a și întors la Cluj, pentru cupele europene, că a mai luat un titlu cu CFR, nu neapărat campionatul l-a atras".

Clujul va intra în turul 1 preliminar din Champions League, dacă va deveni campion. Un avantaj important e că eliminarea din Champions duce la retrogradarea în Europa League, nu o scoate pe campioana României de tot din Europa. Petrescu avertizase din vara trecută că lotul nu era suficient de bun pentru mai multe competiții și s-a plâns de asta și când s-a întors: "Eu aș fi alcătuit altfel lotul, dacă aș fi rămas".

Le-a interzis șampania

Sunt șanse foarte mari ca vișiniii să sărbătorească duminică păstrarea titlului, din moment ce le mai trebuie un singur punct cu Craiova, dar Petrescu ignoră calculele normale din clasament și le-a interzis jucătorilor să aducă șampanie pentru petrecerea de după confruntarea cu oltenii!

Dan le-a transmis și celorlalți oameni din club să nu comande șampanie, să nu pregătească nimic pentru sărbătoare: "Dacă va fi cazul, improvizăm atunci ceva ca să sărbătorim, ne organizăm pe loc". Antrenorul se teme că pregătirea pentru party i-ar face pe jucători să creadă că problema titlului e rezolvată și nu mai e nevoie să se concentreze pentru încă un meci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  11 Mai 2019, 20:37

Cata frustrare *** !!!! Toata lumea este de vina ca fecesebeaua este varza , Viitorul , Astra , Sepsi....ca nu bat CFR-ul , arbitrii ca nu le baga mingea in poarta adversarilor , putinii ziaristi corecti care spun adevarul despre adunatura nomada numita fecesebeaua.....Sunteti frustratii frustratilor , ati ramasi putini dar prosti tare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1969971786658991
Daniel Mare Mare  •  11 Mai 2019, 19:02

pai daca meciul cu craiova e aranjat , de ce nu aranjati si petrecerea??toti se ascund dupa cires si se fac ca nu vad blaturile din fotbalul romanesc, avem un campionat foarte slab deaceia cred ca nici nu avem ce cauta in cupele europene..poate intr-o buna zi ii vedem pe toti acesti blatisti la puscarie in frunte cu regele hagi, abia atunci o sa incepem sa scoatem capul in europa.

116422079556697
Mihai Alex  •  11 Mai 2019, 18:27

cu trioul PE-CO-CO in atac cefereul poate ataca grupele champions league ! petrescu-corpodan-coltiescu...tucudean se transfera in vara la canpioana vaticanului !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează