FOTBAL  »  Superliga  »  BELARUS- ROMÂNIA

VIDEO//EXCLUSIV Andrei Cristea avertizează în privința confruntării cu Belarus: „Aici poate fi o sabie cu două tăișuri”

România nu va accepta să joace cu selecționate ale Federației Ruse, în contextul în care UEFA a anunțat că reprimește Rusia în competițiile U17 (feminin și masculin). Decizia a fost luată în ședința Comitetului Executiv de azi.
România nu va accepta să joace cu selecționate ale Federației Ruse, în contextul în care UEFA a anunțat că reprimește Rusia în competițiile U17 (feminin și masculin). Decizia a fost luată în ședința Comitetului Executiv de azi.

Articol de , - Publicat joi, 12 octombrie 2023 13:09 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 14:48

Fostul jucător al lui Dinamo, Andrei Cristea (39 de ani), avertizează în privința jocului cu Belarus și comentează mult discutatele absențe de la lot: Șut, Nistor, Chițu sau Daniel Paraschiv.

  • Belarus - România (runda a 7-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024) e programat astăzi, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1.
  • Reporterul GSP Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.

Acesta este de părere că schimbarea selecționerului poate fi un punct care ar putea da un imbold în plus celor de la Belarus, chiar dacă aceștia au ieșit din calculele pentru calificarea la Euro.

Imaginile care se repetă în fiecare deplasare a „naționalei” » Președintele unei echipe din Superligă e nelipsit din delegație
BELARUS - ROMÂNIA
Imaginile care se repetă în fiecare deplasare a „naționalei” » Președintele unei echipe din Superligă e nelipsit din delegație

VIDEO. Andrei Cristea: „Ne-au mai pus probleme și în trecut”

- Bună ziua, domnule Cristea! Cu ce gânduri ar trebui să plecăm în această "dublă" cu Belarus și Andorra?
- Salut! Ar trebui să fim pozitivi fiindcă România a demonstrat că are valoare pentru a participa la un Campionat European. În mare parte am avut prestații bune, dar trebuie să recunoaștem că am avut și noroc.

- Șase puncte sunt obligatorii cu Andorra și Belarus ținând cont de adversari? 
- Eu zic că e un meci dificil cu Belarus, chiar dacă jucăm la Budapesta. Am văzut meciul de pe teren propriu când am câștigat cu 2-1. Într-adevăr, prima repriză a fost bună, cu un 2-0 liniștitor, după pauză însă Belarusul ne-a pus probleme. Nu-mi dau seama ce calități ar avea și cu ce ar putea să ne surprindă, mai ales că avem o națională motivată pentru calificare, dar nici nu trebuie să ne relaxăm. Apoi urmează jocul cu Andorra, dar trebuie să avem grijă, pentru că echipele mici au mai făcut probleme și altor echipe mai bine cotate.

- Ar trebui să ne surprindă schimbarea selecționerului Belarusului? 
- E o sabie cu două tăișuri! Avantajul nostru ar fi că noul selecționer nu-i cunoaște așa de bine pe cei convocați. În schimb, poate fi un dezavantaj pentru noi fiindcă jucătorii pot fi mai motivați și pot avea o dorință mai mare de a demonstra mai mult cu un nou antrenor.

VIDEO. Andrei Cristea, despre selecția lui Iordănescu: „Edi are motive întemeiate”

- Cum vi s-a părut selecția? 
- Cred că Edi are cele mai bun intenții, mai ales că este cariera lui în joc. O calificare ar însemna foarte mult pentru el. Mi-a plăcut că a fost inspirat în cele mai multe situații. Aș da exemplu ceea ce a făcut el cu Kosovo acasă, atunci când au intrat bine Moruțan și Mihăilă și au schimbat fața jocului.

- Puteau primi o șansă Dan Nistor și Șut? Cifrele din campionatul intern îi plasează printre cei mai buni mijlocași.
- Sunt jucători importanți pentru campionatul nostru și cu siguranță Edi are motive întemeiate. Mă gândesc că aceste decizii vin din punct de vedere tactic și al grupului. Nu este ușor să aduci pe final de campanie un jucător și să începi să-l integrezi într-un angrenaj, cum e și cazul lui Boloca.

- Ca golgheteri ai Ligii 1, ar fi meritat Chițu și Daniel Paraschiv o selecție la această campanie în locul lui Bârligea și Louis Munteanu? 
- Nu sunt în măsură să comentez acest aspect. Paraschiv a mai fost convocat și a înscris la acel meci cu Moldova. Louis Munteanu e un jucător talentat, care are tot viitorul în față. Bârligea a punctat în ultimul meci cu Dinamo. Mi se pare o creștere vizibilă a lui. Plus că sistemul de joc pe care îl practică Mandorlini cu doi atacanți îl ajută. E ușor să vorbim de selecții, dar un antrenor își alege jucătorii și în funcție de compatibilități.

- Jucătorii selectați ar putea crea siguranță în cele două jocuri datorită omogenității? 
- Cred că s-a văzut asta și în ultimele meciuri ale echipei și în schimbările care s-au efectuat în timpul jocurilor. 

Dacă luăm cele șase puncte și știam că Israelul pierde cu Elveția, lucrurile erau mai simple pentru noi la acel meci din Israel. Din păcate, asta este situația!

Andrei Cristea, fost internațional

Citește și alte știri:

Cinci români și un milionar pentru renașterea Rapidului Ungariei » Patronul sfidează regula și pompează milioane

Dorinel Munteanu pune presiune pe autoritățile locale din Galați: „Dacă am beneficia de un stadion nou, sunt convins că am rivaliza cu FCSB la suporteri”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează