FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a transformat într-un alt Rednic? Adus ca un mare salvator, tehnicianul a luat-o pe Dinamo de pe 12 și a ratat toate obiectivele

Articol de , - Publicat marti, 19 februarie 2019 08:00

Mircea Rednic n-a adus o baghetă magică, a luat-o pe Dinamo de pe locul 12 și a urcat-o pe 11, a ratat obiectivul pe termen scurt, accesul în turneul pentru titlu. Eșecul recent se înscrie pe o listă neagră pe care a pornit-o din 2007 încoace.

„Îmi pare rău de omul Claudiu Niculescu. Profesional, și el trebuie să mă înțeleagă, din moment ce s-a ivit oportunitatea de a-l angaja pe Mircea Rednic!”. Asta a fost explicația lui Alexandru David după mutarea-șoc pe care a operat-o într-o noapte din toamna trecută: l-a demis pe Niculescu și l-a instalat pe Rednic fără să-l fi anunțat dinainte pe Claudiu. Antrenorul aflat în funcție a aflat știrea demiterii de pe GSP.RO.

Oportunitatea i-a îndemnat pe dinamoviști să treacă peste politețe, l-au sacrificat pe Clau-gol din cauza tentației de a-l reinstala pe Mircea, pe care-l priveau drept salvatorul sezonului. 

Încă o înfrângere

Pe care Rednic l-a readus Dinamo? Pe cel din 2007, din anul celui mai recent titlu din istoria „câinilor”? Antrenorul nu mai e la fel de inspirat ca în urmă cu 12 ani. E drept că nu mai are nici lotul cu Lobonț, cu Niculescu și cu Dănciulescu, însă randamentul echipei de când a preluat-o el n-a crescut așa cum sperau David și suporterii. 

„Puriul” i-a luat pe roș-albi de pe locul 12, poziția care dă baraj pentru salvarea de la retrogradare, și i-a urcat doar până pe 11. Dinamo e în continuare amenințată cu retrogradarea și a ratat matematic accesul în play-off. Mircea garantase la instalare că va fi în stare să termine sezonul regulat printre primele șase. S-a înșelat. 

Se poate mai jos de atât?

Momentul prost al lui Rednic nu a pornit acum, rezultatele dezamăgitoare de la Dinamo doar confirmă parcursul în scădere al carierei sale. De la titlul de campion cucerit cu „câinii” în 2007 a mai luat doar un trofeu, Cupa Azerbaidjanului cu Hazar Lankaran! În 2011 a câștigat Cupa cu azerii, deci sunt opt ani în care nu s-a mai atins de niciun trofeu! E la al 13-lea mandat ca antrenor în ultimii 12 ani. În multe locuri, nici n-a rezistat un sezon întreg și și-a ciobit cota puțin câte puțin. La 56 de ani a ajuns în pericol să bifeze o premieră dezastruoasă: cea dintâi retrogradare de când s-a apucat de antrenorat!

Cariera lui Rednic de la titlul din 2007

Club Când a fost angajat Când a fost demis
Rapid octombrie 2007 martie 2008
Dinamo iulie 2008 iunie 2009
Alania Vladikavkaz august 2009 decembrie 2009
Hazar Lankaran iulie 2010 decembrie 2011
Astra martie 2012 mai 2012
Petrolul mai 2012 octombrie 2012
Standard octombrie 2012 iunie 2013
CFR iunie 2013 august 2013
Gent octombrie 2013 aprilie 2014
Petrolul ianuarie 2015 mai 2015
Dinamo mai 2015 mai 2016
Mouscron decembrie 2016 februarie 2018
Al Faisaly iulie 2018 octombrie 2018

Cu cine a câștigat campionatul în urmă cu 12 ani:

Lobonț - Blay, Moți, Șt. Radu, Pulhac - Ze Kalanga, Mărgăritescu, Ad. Cristea, C. Munteanu - Dănciulescu, Cl. Niculescu (I. Ganea)

Datele regresului pe care l-a înregistrat Mircea:

  • A ratat titlul cu Dinamo în 2009, s-a încoronat campioană în premieră Unirea Urziceni. Ialomițenii s-au dus direct în grupele Champions League, "câinii" au rămas tot în afara competiției.
  • La Alania a rezistat doar 15 meciuri. La Petrolul, 14. La CFR a stat 4 etape și l-a învinovățit de demiterea lui pe Cadu, căpitanul echipei. Portughezul l-ar fi lucrat pe Rednic pentru că antrenorul îi periclita statutul privilegiat. De la Al Faisaly, din Arabia Saudită, a fost dat afară după 5 meciuri ca urmare a unui conflict cu jucătorii străini din lot. După concedierea din Arabia a fost contactat de Dinamo și instalat în locul lui Claudiu Niculescu.
  • A fost aproape de un trofeu în mandatul trecut de la Dinamo, când a pierdut finala Cupei României în fața lui CFR. A fost 2-2, după 2-0 pentru roș-albi, și ardelenii au luat trofeul după executarea loviturilor de departajare. Clujul nu era o echipă la fel de tare cum e în prezent, se afla chiar într-un moment greu, în insolvență și cu salarii mult mai mici decât sunt cele din prezent. Antrenor era Toni Conceicao, pe care tocmai l-au demis vișiniii. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (52)
10204137777121520
Teodor Taicutu  •  20 Februarie 2019, 01:05

Meseria de gazetar la un trust de presa cunoscut iti ofera marele avantaj ca, indiferent daca scrii ceva inteligent sau preiei niste idei repetate de cateva zile, lumea sa te citească. Este un privilegiu insa asta nu inseamna ca acesti scriitorasi trebuie sa fie complet anosti si lipsiti de gândire, putere analitica si originalitate. Rednic a zis clar ca reconstruieste echipa, jucătorii au venit în iarna, se va vedea daca e antrenor sau nu prin turul campionatului viitor. Cativa"editorialisti" tot dezbat acest subiect insa fara sa spuna nimic nou. Cert este ca, din punct de vedere al jocului prestat, Dinamo a crescut. Mai scrieti si lucruri constructive! Ati facut din toate articolele unele de scandal ieftin, mai ieftin decat fituica pe care o scoateti cu pretentia de analiza si informatie sportivă!

2016524005325094
Florin Fieraru  •  19 Februarie 2019, 16:35

Otot tineti toata lumea cu Niculescu ,ca afost dat afara,dar daca ramanea Niculescu cu *** alea dejucatori oare chiar credeti ca sar fi clasat in primele 6?Pe Claudiu ca jucator il respect,dar ca antrenor nu i mai bun ca Rednic.Asa ca mai terminati cu Niculescu si *** de jucatori care au fost in toamna la Dinamo. Vom vedea in vara.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  19 Februarie 2019, 14:34

Rednic cand a venit la Dinamo a dat peste un lot de jucatori de liga a-IV-a, a crezut ca sunt mai buni, dar s-a lamurit ca sunt varza toti asa ca a trebuit sa aduca jucatori noi, toate ca toate, Dinamo in 2019 a aratat mult mai bine ca in 2018, e adevarat ca am pierdut cu Botosani, dar dureaza pana se acomodeaza jucatorii unii cu altii, pana se fac relatii de joc etc, sa vedem cine ramane, in sezonul viitor, daca se pastreaza jucatorii buni, Dinamo se bate la titlu.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează