FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV // VIDEO De ce este Ioan Ovidiu Sabău atât de apreciat de jucători: „Sunt mai mult decât un antrenor. Uite așa vreau să se simtă ei!”

Neluțu Sabău / foto: Raed Krishan
Neluțu Sabău / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 15:57 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 17:56

Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, a explicat într-un interviu acordat GSP.ro de ce are atât de mare succes în rândul jucătorilor săi de la U Cluj

Sabău își făcea griji înainte de etapa cu FC Voluntari (1-2), imediat după remiza cu CFR Cluj (1-1), după o serie de 8 partide consecutive oficiale fără înfrângere.

Fostul component al Generației de Aur a preconizat bine, că va fi un duel imprevizibil, dificil, ardelenii au deschis scorul rapid, apoi au încasat două goluri și au pierdut. Precedenta înfrângere fusese tot pe Cluj Arena, cu Poli Iași. U Cluj rămâne "campioana deplasărilor", nu a mai pierdut pe teren advers de jumătate de an!

Pe mine mă preocupă să-i fac pe jucători să creadă mai mult în ei. Avem nevoie unii de ceilalți, trebuie să fim la fel de implicați. Trebuie să ia decizii, să-i văd responsabili pe teren, valoarea trebuie să se vadă prin ceea ce fac pe gazon
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

No, premiile s-au dus la Cluj » Ioan Ovidiu Sabău a fost ales „Antrenorul lunii octombrie”, iar Dan Nistor - „Jucătorul lunii”! Cum s-a votat
CEI MAI BUNI
No, premiile s-au dus la Cluj » Ioan Ovidiu Sabău a fost ales „Antrenorul lunii octombrie”, iar Dan Nistor - „Jucătorul lunii”! Cum s-a votat

Ioan Ovidiu Sabău trimite "antrenori" pe teren: "Dacă au 50 la sută din emoția unui tehnician, n-au cum să joace slab"

Campion al României, cu Dinamo și cu Rapid, fost component important al Generației de Aur, de două ori câștigător al Cupei Olandei cu Feyenoord, fotbalist în Il Calcio, Neluțu Sabău s-a ajutat și de experiențele trăite ca jucător pentru a lega relații speciale cu elevii săi de acum. 

Toți elevii săi vorbesc laudativ despre antrenorul lui U Cluj, începând de la Dan Nistor și a sa celebră reacție, "Nu vreau să-i dau cu trafaletul, dar ne înțelege perfect", până la jucătorii care-și așteaptă rândul la titularizare.

"Mă apropii mult, avem multe discuții individuale. Sunt mai mult decât un antrenor. Țin mult la ei (n.r. la jucători) și le arăt acest lucru. Există un respect reciproc. Îmi place să fiu unul dintre ei, nu să fiu antrenorul care spune ceva, iar jucătorii execută. Mă asigur că ei sunt convinși de lucrul respectiv, ne consultăm împreună. Îi fac să se simtă importanți în grup.

Eu le spun: "În teren, trebuie să fiți antrenori!". Dacă ai 50 la sută din emoția, simțirile antrenorului, n-ai cum să joci slab! Le dau libertate, e ușor să lucrezi cu jucătorii care au valoare. Unii spun că sunt mofturoși. Nu, nu! Ei înțeleg, iar tu trebuie să le dai libertate, încredere, să ia decizii, să se simtă importanți, să-i faci să se simtă utili", a declarat Ioan Ovidiu Sabău într-un interviu acordat GSP.ro.

Poate că ei au nevoie să le spui dinainte anumite detalii, dacă-i schimbi. Eu le vreau binele. Nu poți să faci în așa fel încât să pierzi un jucător important, chiar dacă-l schimbi când lui nu-i convine. N-am jucători mofturoși, dificili, chiar dacă s-a spus că unul sau altul așa e. Se vede plăcere în evoluțiile tuturor
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Și a venit momentul înfrângerii: "La victorii ai mulți prieteni, atunci când pierzi ai buni prieteni"

"Moțu'" a luat în calcul și momentul actual, eșec după o serie invincibilă.

"La victorii ai mulți prieteni, atunci când pierzi ai buni prieteni! Nu vom merge mereu numai bine. Important e să ai caractere, o echipă solidă, apoi formația își va reveni. Avem un grup bun, cu jucători de calitate. Nu doar unul sau doi. Vom face o analiză când se termină sezonul, apoi vom lua decizii", a reacționat Sabău.

VIDEO Secretele antrenorului lunii în ancheta GSP, Neluțu Sabău: „Preocuparea mea este să ridic nivelul acestui club. Eu cred că am creat un grup frumos aici”

Citește și alte știri:

VIDEO Codin Maticiuc, viral pe TikTok, despre disputa FCSB - CSA: „Bă frate, știi care e treaba? Eu o să-i spun Steaua și vă explic de ce”

EXCLUSIV Cine a fost mai mare, Maradona sau Messi? » Insiderul care a lucrat și cu Diego, și cu Leo dă verdictul în interviul GSP: „El e un extraterestru”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
traian_v
traian_v  •  09 Noiembrie 2023, 19:25

Sper sa te cari de la U Cluj cat mai curand, tradatorule. Nu am uitat 2004!!!

laur_gr
laur_gr  •  09 Noiembrie 2023, 19:24

Respect Sabau! Un om admirabil. Daca U Cluj joaca mai bine in deplasare decat acasa, atunci sa joace meciurile de acasa in deplasare!

Perillo13
Perillo13  •  09 Noiembrie 2023, 19:05

Jos pălăria în fața unui astfel de om, antrenor, și nu în ultimul rând jucător de fotbal din România,sper să-l vedem și la națională,nu doar la echipa lui de suflet.Respect,Ioan Ovidiu Sabău.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close