FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - POLI IAȘI

Ioan Ovidiu Sabău dă un ultimatum: „Eu nu mai fac meseria asta!”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, a lansat un avertisment public după seria de trei eșecuri consecutive și eliminarea din Cupa României. Tehnicianul de 56 de ani a spus că nu mai acceptă să se lupte pentru obiective mici.
Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, a lansat un avertisment public după seria de trei eșecuri consecutive și eliminarea din Cupa României. Tehnicianul de 56 de ani a spus că nu mai acceptă să se lupte pentru obiective mici.

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 16:37 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 18:35

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, a lansat un avertisment public după seria de trei eșecuri consecutive și eliminarea din Cupa României. Tehnicianul de 56 de ani a spus că nu mai acceptă să se lupte pentru obiective mici.

U Cluj joacă miercuri, de la ora 16:45, pe teren propriu cu Poli Iași, în etapa 6 a play-out-ului Superligii. Situația nu este deloc bună pe malul Someșului. Dintr-o candidată la primele locuri și eventual la câștigarea Cupei României, echipa clujeană a bifat trei eșecuri la rând.

Echipa a pierdut play-off-ul, alunecă în play-out, a fost eliminată de Oțelul Galați în „sferturile” Cupei.

Cosmin Matei revine pe teren chiar în meciul cu FCSB: „Poate dă gol!” » Un adversar de miercuri are interzis la echipa lui Becali: „Pentru nicio sumă!”
SEPSI - FCSB
Cosmin Matei revine pe teren chiar în meciul cu FCSB: „Poate dă gol!” » Un adversar de miercuri are interzis la echipa lui Becali: „Pentru nicio sumă!”

Ioan Ovidiu Sabău, conștient de ceea ce se întâmplă în prezent la U Cluj: „Din aprecieri, acum ești nimeni"

Jucătorii sunt dezorientați. Miercuri, pe Cluj Arena, vine Poli Iași, care i-a învins pe ardeleni în sezonul regulat. Ioan Ovidiu Sabău a lansat o provocare publică, pentru jucători, pentru oficiali, pentru el însuși, până la urmă.

„E o lipsă totală de încredere, în momentul de față. Am fost acolo, sus, pentru play-off, am pierdut acel moment. Apoi am irosit posibilitatea să jucăm o finală. La fel, am pierdut. Și îți pierzi încrederea, ăsta e adevărul.

Din antrenor apreciat, respectat, ești un nimeni acum! Din jucători apreciați, respectați, încurajați tot timpul, acum sunt jucători foarte slabi... Sper să redevenim echipa ce a câștigat respectul oamenilor. Depinde de noi cum vom reacționa.

E o perioadă foarte grea, dar nu trebuie să cedăm. Am mare încredere că nu se pune problema să retrogradăm sau să ajungem să jucăm baraj! Am încredere în jucători. E o situație grea, avem sprijinul conducerii, al diverșilor oameni, care ne trimit mesaje de încurajare. Cum sunt și oameni care ne denigrează, e o realitate pe care trebuie s-o acceptăm", a transmis Ioan Ovidiu Sabău la conferința de presă de azi.

Discurs tranșant al lui Ioan Ovidiu Sabău: „Nu mai accept să mă lupt la retrogradare, mai bine nu mai fac această meserie"

Fost component al Generației de Aur, Ioan Ovidiu Sabău a transmis că el nu va face niciodată probleme clubului, este dispus să facă pasul înapoi în cazul unei rezilieri, nu mai acceptă mediocritatea!

„La mine nu se pune problema să mă susțină, să nu mă susțină. Nu am nevoie de lucrul acesta.

La mine, dacă se găsesc soluții mai bune și au alte variante mai bune, sunt dispus să plec și chiar să vin cu bani de acasă să ajut echipa. Aici nu punem sub semnul întrebării «pleacă Sabău sau nu pleacă». Nu discutăm această problemă.

Am încredere în mine, în tot ceea ce am lucrat, nu m-am schimbat, am aceleași principii. Încerc să-i adun pe jucători, să le dau încredere. Țin foarte mult la ei, trebuie să găsesc acele cuvinte care să le dea curaj pentru o nouă victorie.

Eu nu o să mai accept și nu o să mă mai mulțumesc să mă lupt la retrogradare. Mai bine nu mai fac această meserie. Este clar că la anul lucrurile altfel trebuie să arate", a mai spus antrenorul principal de la U Cluj", a transmis Neluțu Sabău.

Jucătorii să se analizeze, să vadă lucrurile extraordinare pe care le-au făcut, să-și regăsească acea emoție de a se bate cu fiecare adversar. Uite la Rapid, patru înfrângeri la rând! Știm ce avem de făcut, ce ne lipsește acum, încrederea în primul rând!
- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău le predă o lecție propriilor jucători: „Mie îmi dă aripi să lupt când lumea e nemulțumită de mine"

Va lipsi Dan Nistor, în proxima etapă, accidentat la partida cu Galați, pe lângă Marco Rus, cu probleme medicale. Abia la finalul campionatului se va face o întreagă analiză a lotului.

„Analiza se va face în liniște, la sfârșitul campionatului, să vedem unde s-a greșit, dacă s-a greșit, greșelile pe care le-am făcut eu, ca antrenor. Și să vedem ce avem de făcut în continuare ca acest club să facă pasul spre performanță.

Cred că sunt șanse reale să ne luptăm pentru locul 7, primul din play-off. Am fost „acolo”, putem.

Mie îmi dă aripi să lupt când lumea nu e mulțumită de mine, acum să văd și jucătorii. Suntem aici să găsim soluții, nu vinovați. Toți jucătorii să-și facă analiza, ăsta sunt eu, de ce am nevoie să arăt diferit? Fac o meserie frumoasă, sunt plătit la zi, am liniște, fac ceea ce îmi place, de ce să mă plâng? Sunt atâția oameni în lumea asta ce n-au ce mânca, n-au unde trăi...", a mai declarat antrenorul ardelenilor.

2victorii a repurtat Poli Iași în sezonul regulat cu U Cluj

Nu putem lăsa capul jos, amintiți-vă ce meciuri am făcut cu adversari mai valoroși! N-am fost dominați, n-am arătat niciodată sub orice critică, dar, când n-ai rezultate, îți mai pierzi încrederea. Eu nu abandonez, nu mi-am pierdut încrederea niciodată, nici ca jucător, nici ca antrenor
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Verdict crunt, ratează orice șansă pentru Euro 2024 » A trimis un mesaj de forță colegilor: „Să iasă sănătoși de pe teren. Și să bată FCSB cu 2-1!”

ANALIZĂ Ghinion? Noroc? S-a întors roata? Situația lui Dinamo pe finalurile de meci în ediția 2023/2024

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
RaduConsulu1977
RaduConsulu1977  •  24 Aprilie 2024, 04:07

Bine spus, Neluțu! Capul sus si la muncă. Acum 3 ani jucam cu Florestiul iar azi după câteva meciuri nereușite facem înmormântare (unii). La vară curatenie în lot și transferuri făcute cu girul antrenorului

traian_v
traian_v  •  24 Aprilie 2024, 00:39
Postat de rocky3 pe 23 Aprilie 2024, 19:20

Antrenori valoroși în România? :))) Gen Haralambie sau gen Mutu? Ca să știm unde să ne uităm! :)))

Da, Tim Campeanu abia asteapta o sansa la "U".

traian_v
traian_v  •  24 Aprilie 2024, 00:37
Postat de vivi.napoca1_ pe 23 Aprilie 2024, 17:13

Credeam ca la Cluj nu sant asa fani ( atici ) ca la fcsb care nu vad pădurea de copaci ! Dar vad ca sant " uscaturi " care fac de ras orașul ( ceva vinitura , ceva rural) !? Antrenorul duce echipa pina în 16 m ,de acolo nu el trebuie sa dea gol !!! Sabau a ratat 11m în finala cupei RO. !? Sabau nu a putut da 1gol cu Voluntari sa fie în play off!? ,Sabau a primit gol în min. 93 la Galați și a pierdut finala și efectiv cupa RO. din acest an ( Corvinul e o gluma totuși) !? Sabau pierde și locurile 7,8 care duc la un eventual baraj ,etc !? Din 1965 de când a câștigat CUPA României ( singura performanta ) ,nu a mai fost asa de aproape de o noua izbinda istorica cu nici un antrenor in afara de actualul SABAU ! DAR ,chiar nu știu de ce ma obosesc eu cu explicații unora care la fotbal poate nu știu sa facă 3 duble !( dacă știu totuși ce sant alea ) Paraleli ca liniile de cale ferata ! La urma urmei nu sant apărătorul și fanul nimănui sau avocatul cuiva dar când vad atâta " inteligenta " trebuie sa întreb CE PUNEM IN LOC ! ( Tipic romanesc distrugem ..!)

Sabau e cel care a bagat CFR in "A" in 2004. A facut pe corectul la Medias in meciul cu Jiul, luand o valiza de la Paszkany (o "indirecta"). Asta nu i-o vor ierta multi dintre fanii lui "U" !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează