FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VOLUNTARI, 20:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Sânmărtean, principalul pericol pentru dinamoviști în disputa cu Voluntari: palmaresul "Magicianului" în duelurile cu "câinii"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2017 11:29

Dinamoviștii sunt foarte precauți în preajma startului meciului cu FC Voluntari, care se va juca azi, de la ora 20:00.

Cel mai bine a sintetizat situația Paul Anton: "Voluntariul e în primele trei echipe ca experiență din Liga 1. Are jucători ce au câștigat multe trofee. Ne așteaptă un joc foarte dificil, mai ales că s-ar putea să evolueze și Sânmărtean, care nu mai are nevoie de nicio descriere. E un fotbalist dezechilibrant. În fine, trebuie să arătăm că suntem pe drumul cel bun".

Anton și Lucian au fost colegi la Gloria Bistrița. Cei doi n-au apucat să joace niciodată unul contra altuia în Derby de România, dar cel poreclit "Magicianul" de către suporterii roș-albaștrilor le-a făcut "câinilor" multe seri negre.

Mijlocașul în vârstă de 37 de ani are 16 partide în palmares contra lui Dinamo, la trei echipe diferite, Bistrița, FC Vaslui și FCSB.

Din 16 a pierdut doar două și a câștigat 9! În rest, au mai fost 5 remize. Fotbalistul are două goluri, ambele pentru formația din Moldova, și 5 pase decisive, dintre care una pentru FCSB, trei pentru Vaslui și una pentru ardeleni. 

"Dacă mergi la un club ca Dinamo, nu stă nimeni să te aștepte. Din prima am avut deschidere la Voluntari, unde e un mix bun între tineri și bătrâni. La Voluntari am altă liniște decât la Dinamo. La Steaua, la Dinamo, ești mereu expus"
Lucian Sânmărtean, mijlocaș FC Voluntari

"Ni l-am dorit, dar el a spus că nu se simte în stare să facă față presiunii la nivelul acesta. În ciuda vârstei, mie mi-ar fi plăcut mult. Sunt sigur că va mai juca, dar nu la o echipă importantă din Liga 1, pentru că o mai face doar din plăcere"
Adrian Mutu, ex-director general Dinamo, în luna august

  • 2 victorii și 2 remize a reușit Sânmărtean în Derby-urile de România contra lui Dinamo, ieșind în evidență doar cu un assist
  • 3 trofee a câștigat Sânmărtean cu FCSB, două campionate și-o Cupă
  • 2014 este anul în care mijlocașul a câștigat premiul de cel mai bun fotbalist român în Ancheta Gazetei Sporturilor
  • 7 luni au trecut de la ultimul meci jucat de Sânmărtean, în aprilie, pentru Al Taawon
  • 10 luni au trecut de la ultimul gol marcat de Lucian, atunci când îmbrăca tricoul lui Al Taawon, când a semnat punctul victoriei cu Al Raed (1-0)

Dinamo joacă pe teren propriu cu FC Voluntari, azi, de la ora 20:00. Meciul va putea fi urmărit în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, LookTV și liveTEXT pe GSP.ro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  12 Decembrie 2017, 11:24

principalul pericol ar fi fost cernat ,daca juca.pe cine mama dracului o fi vrut boul de tudor sa avantajeze de a dat atatea galbene aseara lui dinamo?

mosvasile
mosvasile  •  11 Decembrie 2017, 16:26

Principalul pericol, este... Miriuta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează