FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Scandalul de la Iași e fără sfârșit: ”E o acțiune orchestrată împotriva mea”

Articol de - Publicat marti, 04 decembrie 2018 18:25

Finanțatorul Horia Sabo a acuzat publicarea salariilor echipei sale manageriale de la Poli Iași și a contractului de asociere cu clubul, în timp ce reprezentantul taberei adverse, președintele executiv Adrian Ambrosie, a insistat că ”pe noi ne interesează doar liniștea echipei”.

Două zile. Atât a ținut armistițiul la Iași, în disputa dintre finanțatorul Horia Sabo și membrii Comitetului Director al lui Poli, care-l vor plecat. De luni, au început să apară acte interne în mediul online.

Mai întâi, statele de plată ale omului de afaceri băimărean și ale membrilor echipei sale manageriale. Apoi, contractul de asociere dintre Sabo și club.

"Mi se pare o acțiune orchestrată împotriva mea. Dar cei care au scos din contabilitatea clubului statele de plată ar trebui să știe că acestea sunt confidențiale și publicarea lor fără acordul celor vizați se pedepsește. Le sugerez să citească articolul 227 din Codul Penal", a punctat Sabo, adăugând: "Dacă tot s-a desecretizat contractul de asociere, acum toată lumea știe cum stau lucrurile. Eu chiar îmi fac treaba. N-am venit la Iași să-și bată cineva joc de mine".

"Noi așteptăm încheierea auditului"

La rându-i, președintele executiv Adrian Ambrosie, reprezentantul Comitetului Director, susține că n-are nicio legătură cu publicarea respectivelor documente:

"Nu știu cine a avut mai mare interes ca acestea să apară în spațiul public. În privința contractului de asociere, cel puțin, am fost ferm împotriva desecretizării lui, spre deosebire de Sabo, care chiar a propus acest lucru într-o emisiune TV. Noi așteptăm încheierea auditului comandat și apoi vom veni la rândul nostru cu cifre, pe site-ul clubului. Exact așa cum a procedat și dânsul. Vă rog să notați că tot ceea ce ne interesează este liniștea echipei, astfel încât jucătorii să se poată concentra strict la ceea ce au de făcut pe teren". 

Nu pot scăpa de Sabo!

În documentul de asociere dintre Sabo și Poli, încheiat pe o perioadă de 5 ani și intrat în vigoare pe 8 iunie 2018, este stipulat clar: "Denunțarea sau rezilierea unilaterală a prezentului contract este interzisă".

Omul de afaceri ar fi obligat să plece din club abia la sfârșitul sezonului în curs și doar dacă echipa se clasează mai jos de locul 9, ceea ce înseamnă ratarea unuia dintre obiectivele minime de performanță. Dacă termină pe 9 sau pe o poziție mai bună, el rămâne asociat și în stagiunea 2019-2020, când are drept target asumat calificarea în play-off-ul Ligii 1. În următoarele trei sezoane, obiectivul la care s-a angajat este participarea în cupele europene. 

100.000 € e penalitatea pe care trebuie s-o achite acela care dezvăluie detalii din contractul de asociere, fără a avea împuternicirea scrisă a semnatarilor

13.300 €lunar net încasează Horia Sabo (2.500) și echipa sa, formată din Iuliano Ene (4.300), Laurențiu Sabo (2.500), Aurelian Simion (1.000) și Tibor Selymes (3.000)

800.000 € e cuantumul datoriilor clubului în acest moment, conform finanțatorului Horia Sabo. Acesta susține că deficitul la venirea sa în club era de 1,4 milioane

556.000 €susține că a adus Sabo în club din iunie încoace, în timp ce Comitetul Director, care a comandat un audit, vorbește de doar 110.000

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
politehnica_iasi
politehnica_iasi  •  04 Decembrie 2018, 20:56

Horica, nu e nimic orchestrat impotriva ta. Probabil oamenii s-au prins ca esti la capusat bugetul echipei. Asa cum ei au facut publice anumite acte, hai si tu cu sumele pe care le-ai investit de aproape 6 luni...

marius.bxl
marius.bxl  •  04 Decembrie 2018, 19:05

Cand primariei din iasi ia fost frica sa pompeze bani in echipa( treaba cu dna)au cautat un prost cu bani să-i scosta din ***.acum au gasit o modalitate conducerea cu primaru ca sa se poata aloca fonduri de la primarie si vor să-l ejecteze pe prostul cu bani

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close