FOTBAL  »  Superliga  »  SALARIU

Se întâmplă în Liga 1 » Noul transfer al echipei e plătit cu 100 de euro pe lună! Care e motivul

Cedric Mongongu, în dreapta,  a fost în 2009 pe lista Milanului și a Barcelonei
Cedric Mongongu, în dreapta, a fost în 2009 pe lista Milanului și a Barcelonei

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2018 09:47

Cedric Mongongu (29 de ani), una dintre primele achiziții ale lui Poli Iași, în această vară, a acceptat un salariu formal până va reintra în circuit.

Mongongu are un CV impresionant, cu 172 de apariții în Ligue 1, la Monaco, Evian și Montpellier. Plus 40 de selecții și două goluri în naționala RD Congo. Dar la Iași a venit ca să-și relanseze cariera intrată în ultimii trei ani pe o pantă descendentă, ce a culminat cu un 2017-2018 petrecut pe tușă!

A fost, de altfel, și unul dintre motivele pentru care a acceptat un salariu infim, de numai 100 de euro pe lună, și doar pentru că trebuia trecut ceva în contract!

" Cedric Mongongu iubeşte foarte mult fotbalul. Are destui bani, pe care i-a câştigat în Franţa. Nu l-a interesat partea financiară, vrea doar să revină în circuit după problemele pe care le-a avut. Abia când va juca va fi plătit. Urmează un program special, sperăm să ajungă la nivelul fizic optim şi să ne putem baza pe el", a declarat preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, Ziarului de Iași.

Potrivit înțelegerii făcute cu șefii clubului, fundașul în vârstă de 29 de ani va începe să încaseze câte 4.000 de euro lunar după ce va bifa 5 apariții în Liga 1. Un salariu la nivelul acelora pe care le câștigă în Copou doi dintre jucătorii exponențiali ai moldavilor, Ionuţ Cioinac și Andrei Sin.

4 partide
partide a bifat Mongongu în ultimii 3 ani, la Eskișehirspor (1) și Montpellier (3). Niciuna ca titular

550.000 €e cota de piață a lui Mongongu în acest moment, conform transfermarkt.de

Vezi și:  EXCLUSIV Stoican ia atitudine și se face dur: ”Știu cine ”alimentează” informațiile, dar gata cu speculațiile!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
sibelius
sibelius  •  06 Septembrie 2018, 15:21

Cum ramane cu salariul minim pe economie, mai ales ca e si extra-comunitar? Sau are viza turistica si lucreaza part-time?

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  06 Septembrie 2018, 15:14

Radu Niculescu la Galatasaray-cu Lucescu antrenor-era platit doar cu 5000 de dolari...pentru fiecare joc!Atat!Nu stiu daca si cat juca,dar intr-un meci din UCL-in care Galatei ii trebuia victorie ca sa se califice-Niculescu a dat golul de 1-0!Cu Liverpool!Dar meciul s-a terminat 1-1!

red_panzer
red_panzer  •  06 Septembrie 2018, 14:20

Mai rar asa sportivi!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează