FOTBAL  »  Superliga  »  CONCORDIA CHIAJNA

Secretul lui „Rony” » Cine este jucătorul care bulversează Liga 1: se antrenează suplimentar de când era mic și are circuit de forță în curte!

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 09:04

Ronaldo Deaconu nu renunţă la obiceiul căpătat în copilărie şi se antrenează suplimentar pentru a-şi îmbunătăţi "armele": şutul de la distanţă, loviturile libere şi driblingul.

Pare rupt din alt film. Are 20 de ani şi a început fotbalul în Ghencea, la grupa antrenorului Dumitru Uzunea. La 11 ani a fost remarcat de Hagi la Cupa Danone şi aşa a ajuns la Viitorul, unde a jucat doi ani.

Apoi s-a "şcolit" în fotbalul olandez, la juniorii lui Feyenoord şi la Twente, după care a jucat câteva luni în Anglia, la Stoke şi la Watford. Nu bea, nu fumează, nu e cluber. Vineri seară, la nici o oră după meciul cu Juventus, de la Ploieşti, unde a marcat un gol superb, era deja la Bucureşti, pentru recuperare, masaj şi criosaună.

Circuit de forţă amenajat în curte

Ronaldo Deaconu, acum la Chiajna, se recomandă simplu: "Fotbalist, pasionat de fotbal". N-a uitat niciodată una dintre primele lecţii primite de mic de la Uzunea: "Mi-a zis că dacă vreau să ajung jucător de fotbal, să fac doar ce e în program, la club, dar dacă vreau să fiu fotbalist, să muncesc suplimentar. Iar eu vreau să ajung fotbalist!".

Îşi aminteşte că "de pe la 12 ani am început să amenajez un minicircuit de forţă chiar acasă. Când veneam în vacanţe, din Olanda, lucram suplimentar. Am acolo o bară de tracţiuni, un sac de box, scăriţe, jaloane. M-am obişnuit de mic să fac pregătire individuală, iar acum mi-a intrat în sânge". Încă foloseşte acel circuit, dar acum face ca totul să fie mai greu, purtând şi o mască specială de oxigen, pentru a simula antrenamentele la altitudine, ca să-şi îmbunătăţească rezistenţa la oboseală.

Cantonamente în vacanţă

De câţiva ani, "Rony", cum îi spun apropiaţii, pregăteşte sezonul extrem de atent. "Chiar dacă sunt în vacanţă, cu două săptămâni înainte de reunire, încep să mă antrenez. O săptămână alerg, apoi plec într-un mini-cantonament, unde iau cu mine foşti colegi, un fundaş, un portar, pentru pregătire specifică.

Cred că asta mi-a rămas din Olanda. Acolo nimeni nu-ţi spunea ce nu ai voie să faci. Erai liber. Dar, dacă pierdeai nopţile, dacă nu mai dădeai randament, te autoexcludeai din echipă. Iar să revii era extrem de greu".

Suplimentar şi în sezon

Ronaldo are un program extrem de riguros şi în timpul sezonului. "Depinde şi de cum mă simt, dar, de obicei, la finalul antrenamentelor, rămân să mai exersez loviturile libere sau şuturile de la distanţă. O dată sau de două ori pe săptămână, dar în aşa fel încât să respect programul impus de antrenor şi să evit supraîncărcarea, mă antrenez şi singur la aceleași procedee, dar şi la dribling". Lucrează suplimentar şi cu piciorul drept, să fie cât mai bun, "pentru că ştiu că dacă mai dau câteva goluri, adversarii mă vor studia şi îmi vor bloca mereu stângul".

Distracţie de la 19 la 23

În ciuda programului încărcat pe care şi-l impune singur, "Rony" mai are şi ceva timp liber. Râde când povesteşte că "am câteva ore, între 19 şi 23, când pot să fac ce vreau. Merg la un film, joc tenis de masă, tenis de câmp, baschet, stau pe net, mai ies la masă cu prietenii. Nu merg în club, nici nu-mi place. Şi, obligatoriu, la ora 23 sunt acasă, în pat, pentru odihnă.

Ştiu, sună ciudat, dar aşa vreau să îmi construiesc o carieră în fotbal. Ştiu că mulţi jucători talentaţi se pierd pe drum, iar eu nu vreau să mi se întâmple asta. Nu pot să-mi permit să pierd nopţile, n-aş mai fi bun de nimic câteva zile". Care e visul lui? Răspunde fără să stea pe gânduri: "Să ajung la o echipă mare din România şi apoi să reuşesc să mă transfer în străinătate. Real Madrid e visul meu!".

"Îmi place să joc în faţă, să creez, să marchez. În Olanda eram folosit ca număr 8, în Anglia ca număr 10, dar în România am jucat mai mult mijlocaş defensiv. E şi în asta un lucru bun, devin polivalent" Ronaldo Deaconu, jucător Chiajna

"Nu contează că am dat acum aceste goluri, important e să rămân modest, să mă pregătesc şi să cresc în valoare. Mă bucur că sunt cluburi importante, precum Steaua sau Dinamo, care vorbesc despre mine"
Ronaldo Deaconu, jucător Chiajna

"Ronaldo Deaconu este un jucător de mare perspectvă şi, cu puţină răbdare, poate să crească foarte mult" Ion Moldovan, antrenor Chiajna

250.000 €este cota de piaţă a lui Ronaldo Deaconu, conform transfermarkt.de

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  26 Noiembrie 2017, 15:14

...a ajuns ...fotbalist...

baruch
baruch  •  26 Noiembrie 2017, 14:09
Postat de David Lion pe 26 Noiembrie 2017, 12:57

Daca ar fi muncit asa mult ramanea in Anglia sau Olanda. Calitate au toti romanii care incearca sa joace fotbal in vest , dar au mari probleme fizice si se intorc in Romania cu coada intre picioare. *** Sorry !

comentariul meu se referea la faptul ca e un jucator muncitor, un profesionist. si spuneam ca daca "artisti" ca sanmartean, mitea si altii ar fi facut pregatirea asa, ar fi ajuns departe. oricum, munca bate intotdeauna talentul. daca talentul mai si munceste...atunci avem un modric, hazard sau iniesta.

khal_37
khal_37  •  26 Noiembrie 2017, 13:57
Postat de digei pe 26 Noiembrie 2017, 11:10

Foarte frumos,acum du-te la FCSB sa te ratezi definitiv...Te bucuri la un castig pe termen scurt ca sa iti ratezi cariera,vezi Alibec si alti fotbalisti extraordinari la Astra.Dar am uitat,daca ai acest program individual inseamna ca esti un tanar matur,inteligent,serios asa ca-mi faceam griji degeaba pt tine ca te-ar tenta Becali cu cativa bistari.Pleci direct afara,fotbalisti seriosi ca tine se cauta oriunde,mai ales in campionatele tari unde se invart cu adevarat multi bani.

La Steaua se rateaza doar cei care nu fac fata fotbalului profesionist. Sunt si alte cluburi de categoria a 2-a in ROMania unde ar putea sa-si tateze definitiv cariere gen dinamo, csu craiova, cfr cluj sau concordia chiajna.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează