FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Șefii lui Dinamo bat din poartă în poartă! Au ajuns să se împrumute ca să acopere cheltuieli curente, inclusiv pentru deplasare la meciuri!

Pablo Cortacero
(foto: Raed Krishan/GSP)
Pablo Cortacero (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 15:23 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 15:48

Oficialii lui Dinamo au ajuns să împrumute diverse sume, până la banii promiși de Cortacero, ca să acopere cheltuieli curente, inclusiv pentru deplasare la meciuri.

Dinamo parcurge o etapă neagră în istoria clubului și a echipei. Banii sunt în carantină în Spania sau unde îi au Benel International și Pablo Cortacero, cei ce dețin acțiunile majoritare ale grupării roș-albe. Spaniolul este suspect de COVID-19, tocmai când își programase o revenire la București, în cel mai bun caz ar putea apărea de Sărbători în Capitală. Situația financiară dă mari frisoane „câinilor”, iar dinamoviștii sunt îngrijorați în perspectiva deplasării de duminică de pe litoral.

15.000 de lei și gata!

„Câinii” speră că vor avea resurse financiare pentru o noapte de cazare la Constanța! La ultima deplasare, au întâmpinat probleme mari atunci când a venit vorba despre varianta de a înnopta la Brașov, la o jumătate de oră de mers de Sfântu Gheorghe, acolo unde s-a jucat partida cu Sepsi (0-2). Mai exact, din cauza unor datorii neonorate la hotelul Ramada din Brașov, respectiva locație a fost reticentă în a-i găzdui pe elevii lui Cosmin Contra! „Luaserăm în calcul să plecăm direct la Sfântu Gheorghe, de la Săftica, în ziua meciului. La cum am jucat, mai bine făceam așa. Bogdan Bălănescu era disperat vizavi de această situație, dar a reușit cumva să se împrumute câteva mii și să rezolve cazul”, au povestit dinamoviștii. S-au achitat 15.000 de lei restanți, astfel că roș-albii au putut înnopta la Brașov, înaintea partidei cu Sepsi.

Dinamoviștii se amuză: „Bine că stăm pe lângă casă”

Acum, din nou, se caută resurse financiare pentru deplasarea de la Constanța. Roș-albii au mai fost în situații jenante, de acest gen, în actualul campionat. Chiar și Dănuț Lupu a confirmat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” faptul că Bogdan Bălănescu s-a împrumutat 5.000 de euro pentru a plăti baremul arbitrilor. Atunci, secretarul general a întrebat diverși oameni de afaceri dacă pot să ajute clubul din Ștefan cel Mare, doar Nicolae Badea acceptând să ofere suma roș-albilor! Situațiile de acest gen nasc glume în tabăra dinamovistă: „Bine că apoi, după Constanța, până la finalul lui 2020, avem deplasări doar pe lângă casă. Urmează meciurile cu Astra, cu Voluntari, cu Iași, cu CFR Cluj, toate acasă, și deplasări la Pitești, și la Clinceni". 

Eu zic să-l întrebați pe Bălănescu cum a plătit baremul arbitrilor la meciul cu UTA. S-a împrumutat, clubul n-avea bani nici să-i plătească! Bălănescu e huiduit și s-a spus că e cancerul fotbalului dinamovist, dar de două luni a fost singurul care a adus bani în club.

Eu l-aș păstra pe Bălănescu să facă acte, nu să fie director general. Eu l-aș aduce pe Andone, cu un proiect serios. Ar veni la Dinamo, dacă i-ar prezenta cineva un proiect, cu bani. Eu nu cred în proiectul spaniolilor. Cum să cred când ei de două luni n-au adus un euro?

- Dănuț Lupu

4 înfrângeri la rânda strâns Dinamo în campionat, în cele 8 etape jucate

Dinamo, în stilul Borcea

Cei mai vechi de la echipă fac comparații între ceea ce este și ceea ce a fost Dinamo în ultimii ani cu perioada Borcea-Badea. „Borcea avea un stil de a-i impresiona și de a-i face și pe jucători să considere că sunt într-adevăr la un club mare. În cantonamente, chema șeful de sală de la resturant și pe ospătari din prima zi, de față cu echipa. Le dădea 50-100 de euro fiecăruia, îi alinia pe toți și le spunea să aibă grijă de fotbaliști să nu le lipsească nimic. Apoi, în deplasările externe, mergeau oameni importanți din LPF și din FRF, jucau table în avion, ca să vadă și jucătorii că Dinamo are influență la nivel înalt. Dinamo schimba arbitrii când voia, și cu o oră înainte de meci, acum e cea mai dezavantajată echipă din Liga 1, ați făcut și voi la Gazetă analiză", au comentat „câinii roșii". 

3 idei dezvăluite de dinamoviști din cantonamentul de la Săftica

  1. „Tot timpul ne gândim să ne luăm «la revedere» de la spanioli, că nu se știe dacă îi mai vedem a doua zi!”
  2. „La Dinamo este o atmosferă bună, serios, nu e nimeni trist. Până și spaniolii de la echipă s-au prins că nu se știe când și dacă își vor încasa banii, dar le place Bucureștiul. Facem haz de necaz. «Băăă, ce vesel ești! Ți-au intrat banii? Ți-ai făcut plinul la mașină, înseamnă că ai bani!»”
  3.  „Unul dintre băieți i-a spus unuia dintre șefii echipei: «Acum, ar trebui să mergeți să căutați sponsori să dea bani grei la Dinamo, fiindcă rupe publicitatea! Nu e zi în care să nu se scrie ceva ieșit din comun de Dinamo»”

Lupu, despre Dinamo: „E faliment! Au minimum 1,5 milioane de euro datorii și n-au adus un euro de trei luni”

Citește și alte știri despre Dinamo:

S-a săturat de România! Primul conducător spaniol care părăsește „Nuevo Dinamo” » S-a întors deja în Spania

VIDEO Un fost jucător de la FCSB, Dinamo, Rapid și Craiova i-a mărturisit lui Costin Ștucan: „Am jucat în meciuri paranormale! Am și pariat”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (135)
tatastrumf1
tatastrumf1  •  04 Noiembrie 2020, 19:30
Postat de creeperno pe 03 Noiembrie 2020, 22:37

Mi-a zis Cortacero pe facebook ca articolul asta e o mare minciuna

Si tie ti-a zis ?

cornelcc
cornelcc  •  04 Noiembrie 2020, 02:07

Stati linistiti, ca badea e implicat! Nu asa cum visati voi, dar este, mult mai “adanc”! In spatele spaniolilor este fostul actionar majoritar, nimeni altul decat neputinta, care a angajat pe niste neica-nimeni sa falimenteze ddb. Scopul? Echipa din liga I, clona, dispare,normal. Dinamo 1948, adevaratul, cel aflat in posesiunea lui badea, se scalda prin ligile inferioare, deci nu are nevoie de stadion ultra-central. Asa ca pe respectivul teren, unde visati stadion fara pista, va aparea un complex imobiliar cu cazino, mall, hotel si alte facilitati. Si tot fara pista, exact cum doriti! Da, ati ghitit si cine il va construi, in colaborare cu badea si alti “baieti destepti”: neputinta!

ucv1948
ucv1948  •  03 Noiembrie 2020, 22:57

Vorba marelui dinamovist Traian Tomescu : Se strânge lațul ! ... :))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (135)
Comentează