FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

EXCLUSIV Șeful SMURD Galați, despre intervenția referitoare la copilul decedat după ce a căzut peste el o bucată de beton: „Nu mă mai sunați că am treabă!”

Dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galați / Sursă foto: viata-libera.ro
Dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galați / Sursă foto: viata-libera.ro

Articol de , - Publicat luni, 26 aprilie 2021 17:14 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 17:33

Dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galați, a spus că n-a fost nevoie de intervenția elicopterului la accidentul în care un copil de 10 ani și-a pierdut viața în timpul unui turneu de fotbal, însă a punctat că nu știe detaliile intervenției și nu vrea să mai fie sunat azi, fiindcă are treabă. GSP.ro a trimis întrebările pe e-mail

La două zile după moartea tânărului de 10 ani din Vaslui la o competiție de copii desfășurată pe stadionul Dunărea 2 din Galați, autoritățile nu clarifică în ce mod s-a făcut intervenția la fața locului. După ce organizatorii au punctat că nu erau obligați să aibă o ambulanță la turneu, directorul medical al Serviciului Județean Ambulanță Galați, dr. Mihai Polinschi, a confirmat că de intervenție s-au ocupat „colegii de la SMURD”.

Contactat de GSP.ro, coordonatorul UPU-SMURD Galați, dr. Angel Trifan, a negat că ar fi fost chemat elicopterul de către cei prezenți, „n-a fost nevoie”. Dar n-a dorit să dea detaliile intervenției, asta deși reporterul GSP s-a oferit să îi dea un răgaz pentru a afla, cu exactitate, cum s-a intervenit.

Șeful SMURD Galați: „Nu mă mai sunați că am treabă”

- Aveam nevoie de două lămuriri de la dumneavoastră. 

- Dacă le știu de la colega mea…

- Când s-a făcut apelul, când s-a ajuns acolo…

- Nu, astea nu le știu…

- Și dacă s-a cerut elicopter, am înțeles că s-a cerut.

- N-a fost nevoie. Copilul a decedat aproape imediat. N-a fost nevoie de niciun elicopter.

- A murit aproape pe loc?

- Au făcut manevrele de resuscitare acolo, 40 de minute, apoi l-au dus la pediatrie…

- Dar dacă vă mai sun, dacă revin, mi-ați putea spune detaliile astea…

- Nu.

- Din câte știu...

- Nu. 

- Poftim?

- Nu mai am cum să vă mai zic, pentru că am treabă. M-am întrerupt ca să răspund la telefon, atâta tot. 

- Deci să fac o solicitare oficială. 

- Vă rog.

Tragedie pe stadion, în Galați » Un copil de 10 ani a murit după ce o bucată de beton s-a prăbușit peste el

Sâmbătă, un gard de pe stadionul Dunărea 2 din Galați, aflat în baza sportivă Dunărea, s-a prăbușit pe un copil de 10 ani din Vaslui și l-a omorât. Acesta se afla, alături de o echipă de fotbal-copii din Bârlad, la cupa Iepurașul.

Martorii au povestit că evenimentul s-a petrecut undeva la ora 11:20, iar primul ajutor a fost acordat chiar de oamenii prezenți la meci. 

Șeful SMURD Galați, despre intervenția referitoare la copilul decedat după ce a căzut peste el o bucată de beton: „Nu mă mai sunați că am treabă!”

Conform unei reconstituiri făcute de GSP, care va fi publicată mâine în ziar, primul apel a avut loc la 11:21, peste două minute s-a cerut elicopter, iar SMURD a intervenit cu două mașini, prima ajungând după aproximativ 10 minute.

Libertatea a trimis întrebările către SMURD Galați și le va publica în momentul în care vor fi disponibile. 

Citește mai multe știri de actualitate:

Dan Petrescu, surprins în tribune la un meci cu implicații în lupta pentru titlu » Detaliu despre următoarea destinație?

Viitorul amenință cu neprezentarea în play-out, dacă LPF nu schimbă urgent programul: „Deținătorul drepturilor TV ne condamnă la retrogradare”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  26 Aprilie 2021, 23:03

nu va mai bagati ca oricum nu "patesc"nimic... au imunitate, sunt sustinuti de "sus", neconditionat... daca fac ce ordine primesc, ...pot omora ca nu li se intampla nimic,,.... LA "COLECTIV au murit zeci de pers...si ce sa intamplat>>> NIMIC in afara de paftul ca primarul de sector a fost data afara..ca a semnat acordul de functionare ....CAM ATAT!!!

pma77
pma77  •  26 Aprilie 2021, 17:44

Ar trebui sa va intereseze cine a facut gardul ala de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează