FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Sfatul lui Marius Niculae pentru Dorin Rotariu: ”Du-te la Sporting!”. Oficialii dinamovişti nu cedează la preţ

Dorin Rotariu a mai fost monitorizat de către Man United și Celtic, iar roș-albii l-au recomandat și agenției de impresariat GEA World, a controversatei familii Moggi
Dorin Rotariu a mai fost monitorizat de către Man United și Celtic, iar roș-albii l-au recomandat și agenției de impresariat GEA World, a controversatei familii Moggi

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 18 mai 2014 22:20

Marius Niculae, 33 de ani, îl sfătuieşte pe Dorin Rotariu, 18 ani, să-i calce pe urme şi să devină ”leu” la Lisabona.

Fostul atacant al lui Sporting Lisabona, Marius Niculae, îi recomandă lui Dorin Rotariu să meargă în Portugalia şi să devină "leu" pe stadionul Jose Alvalade.

"Săgeată", care a jucat în perioada 2001-2005 la alb-verzi, reuşind 14 goluri în 59 de meciuri, i-a pus o vorbă bună tînărului de 18 ani şi îl îndeamnă să lase Dinamo pentru un campionat de nivelul Portugaliei, în tricoul lui Sporting: "Roti are potenţial să devină un jucător marcant, dar trebuie să facă pasul la o formaţie mai puternică, pentru a progresa. Eu i-aş recomanda să se ducă la Sporting, ştiu că acolo poate creşte, sper ca Dinamo să-i permită transferul".

L-ar vrea împrumut
Doar că şefii din Ştefan cel Mare nu au de gînd să-l cedeze în orice condiţii financiare pe Rotariu. "Au venit şi Sporting, şi alte echipe să-l vadă, OK, dar, la negocieri, nu vom pleca la primul dribling, la prima ofertă. Chit că ne bate insolvenţa în geam! Sub 4 milioane de euro nici nu discutăm", au apreciat oficialii dinamovişti.

Lusitanii ar vrea să-l ia un an împrumut pe Rotariu, să plătească în jur de 700.000 de euro, iar, apoi, dacă el va da randament, să-l cumpere definitiv, varianta nefiind pe placul roş-albilor. Care ar trebui să împartă suma unui transfer definitiv cu Marian Iancu, cel ce deţine jumătate din drepturile federative asupra vîrfului.

"Dorin a jucat pe mai multe posturi, are talent, însă trebuie să devină şi mai puternic. Depinde şi de el, dar şi de oportunităţile pe care viaţa i le va scoate în faţă. Oricum, cine-l va lua pe Rotariu va face o afacere bună" (Marius Niculae, atacant Hoverla)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO

Căpitan dorit şi-n Bănie
Dragoş Grigore, 27 de ani, e pe punctul de a se despărţi de roş-albi, are oferte şi din străinătate, şi din ţară. Pe lîngă Toulouse şi Genclerbirligi, mai nou, CS U Craiova s-a arătat interesată de a-l achiziţiona pe căpitanul "cîinilor", care a marcat de 7 ori în acest sezon pentru Dinamo. Bucureştenii speră să obţină aproape un milion de euro din afacere, oltenii au luat în calcul ideea, mai ales că ar fi o lovitură de imagine, însă fotbalistul preferă să plece în afara ţării.

Dau piept cu Botev?
Forul continental va anunţa la finalul lunii mai dacă lui Dinamo i se va permite accesul în Europa League în ciuda insolvenţei solicitate de către "cîini". Dacă UEFA va acorda drept de joc roş-albilor, elevii lui Stoican vor întîlni adversari destul de modeşti în turul II preliminar, în timp ce în turul III preliminar vor fi cap de serie. Dintre formaţiile pe care le pot întîlni în prima manşă în care intră, mai puternice sînt Botev Plovdiv, acolo unde joacă Luchin şi Curtean, Aberdeen, cu care ar putea disputa un amical în Albion, şi Brommapojkarna, din Suedia.

Inbox
- Pe lîngă jucătorii pe care-i va odihni în ultima rundă - Bălgrădean, Thicot, Boubacar şi Elton -, Stoican are şi două probleme de lot certe: Ţucudean şi Matei nu vor putea evolua din cauza cumului de cartonaşe.
- Roş-albii sînt decişi în privinţa stagiilor de pregătire din această vară. În ţară se vor antrena la Săcele (Braşov), iar în străinătate vor pleca în Anglia, aproape de locul unde se vor pregăti Monaco şi Beşiktaş.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
dogred10
dogred10  •  19 Mai 2014, 15:06

Bai doamne ajuta sa prindem Europa League, sper ca Uefa sa fie blanda cu noi exact cum a fost blanda si cu greci dar si cu elvetinei !!! iar in cazul in care primim raspuns pozitiv, trebuie pastrati cu orice pret tinerii astea de viitor gen: Rotariu,Lazar,Matei,Velici,Buia,Crisan,Nedelcearu,etc

subiectiv777
subiectiv777  •  19 Mai 2014, 11:38

Astia de la Brommapojkarna mi se par cei mai periculosi. De ce? Pentru simplul fapt ca au un nume la fel de complicat si in acelasi timp rasunator ca puternica formatie (de muzicute si chitare electrice) Knattspyrnufelag.

titelb
titelb  •  19 Mai 2014, 11:32
Postat de marioa pe 19 Mai 2014, 11:22

Stiu foarte bine asta. cand ma refeream la echipe mari nu ma refeream si la Sporting. Am sis cris ca nu e cazul lui Rotariu dar am uitat sa scriu ca nu e si cazul lui sporting. Ei traiesc intr-adevar din vanzari de jucatori majoritatea crescuti in scoala proprie. Dar pana la urma si Ajax tot cam la fel face si nu s-au jenat sa dea 2 milioane pe Chivu cand avea sub 18 ani. Astfel de cluburi au scouteri foarte buni cu ochiul format iar atunci cand vad un tanar de perspectiva nus e sfiesc sa investeasca in el daca il considera a fi mai talentat decat cei din scoala proprie. Stiu sa faca calcule pe termen lung nu ca noi care stim sa dam doar tunuri.

In ceea ce priveste Chivu ai dreptate. Dar e singurul exemplu si trebuie sa tinem cont si pe ce loc era echipa Romaniei in clasamentul FIFA in anul 1999. Mai ales dupa Campionatul Mondial din Franța 1998 1-0 Columbia si 2-1 cu Anglia.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează