FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICĂ

Și-au găsit liderul » Fotbalistul lui CSU Craiova care a fost decisiv în momente cheie

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2017 12:54

Alex Băluță a fost decisiv pentru Știința în 5 meciuri din acest campionat, golurile sale aducându-le alb-albaștrilor 6 puncte.

Omul potrivit la locul potrivit. Alexandru Băluță nu este doar căpitanul Universității Craiova, dar a devenit providențial pentru juveți. Sâmbătă seara, decarul în vârstă de 24 de ani a înscris în Copou golul decisiv prin care oltenii au egalat-o în clasament pe FCSB. La primul său șut pe poartă.

Băluță a devenit unul dintre golgeterii campionatului, are 6 reușite, iar 5 dintre ele au fost extrem de importante pentru echipă, cu ele obținându-se 6 puncte:

  • golul victoriei cu Poli Iași (2-1), în deplasare
  • golul egalizator cu FC Voluntari (1-1), acasă
  • golul revenirii pentru o remiză cu Dinamo (2-2), acasă
  • gol cu FCSB (1-1), pe Național Arena
  • gol cu Chiajna (1-1), acasă
  • a deschis scorul cu Poli Iași (2-0), acasă, în prima etapă a campionatului

Până acum, sezonul de toamnă este cel puțin de două ori mai bun, în plan personal, decât prima jumătate a anului 2017. Iar sâmbătă seară și-ar fi putut îmbunătăți numărul reușitelor, după golul reușit în minutul 75 mai ratând de două ori singur cu portarul advers.

În primăvară, a reușit doar o "dublă" pentru Craiova, cu FC Voluntari (5-0) și atât. El și-a trecut în palmares, în iunie, și un gol pentru "tricolori" în amicalul cu Chile (3-2). 

134 de minute este cuantumul minutelor de care Alex a avut nevoie în campionat ca să înscrie în acest sezon, 6 reușite în 10 etape jucate

17 goluri are fotbalistul de 24 de ani în 115 meciuri pentru olteni în toate competițiile

Gustavo ține aproape

Celălalt golgeter al Științei, Gustavo, și el tot cu 6 goluri, se apropie de performanța lui Băluță. De fapt, cei doi fotbaliști au învins Iașiul și-n tur, și-n retur. În prima etapă a campionatului, ei au semnat victoria cu 2-0 în fața moldovenilor, doar că brazilianul a marcat al doilea gol, după ce Băluță deschisese scorul.

Gustavo a contribuit decisiv la două victorii, cu Sepsi (3-2) și cu Juventus (1-0). El a mai izbutit să dea goluri cu Gaz Metan (2-0) și cu CFR Cluj (1-2). 

"Antrenorul turului"

Devis Mangia (foto) a fost ales "Antrenorului turului" de către LPF. "A transformat Știința într-o echipă greu de învins. Oltenii își merită locul pe podium la finalul turului, jocul lor fiind al unei candidate la titlu", se precizează în motivarea aprecierii de către Ligă.

Juveții sunt primii în ceea ce privește numărul de goluri, 20 din 22 în campionat, înscrise din acțiune. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
davcriaol
davcriaol  •  17 Octombrie 2017, 09:40

Pe mine si pe multi altii ce sustin CSU nu ne intereseaza ce spun contestatarii, ideea este ca aceasta echipa chiar joaca fotbal, atat cat poate, pana la urma acesta este motivul pentru care mergem la stadion, sa vedem fotbal... Dovada ca are cele mai multe goluri marcate din actiune, 20, ceea ce pentru campionatul Romaniei nu este putin lucru... Aceiasi contestatari vor incepe iar sa injure si sa jigneasca, unii dintre ei nu pot mai mult, nu pot intelege ca noi sustinem fotbalul din Craiova, reprezentat in acest moment de CSU, ce din vara se va numi Fotbal Club UNIVERSITATEA CRAIOVA, oamenii acestia au dovedit ca sunt seriosi si chiar vor sa faca treaba, spre deosebire de altii, ce vor sa apara la tv doar pentru scandaluri... Pana la urma fiecare este liber sa sustina ce echipa doreste, daca altii vor sa il sustina pe mititelu, foarte bine, sa il sustina, eu unul nu-i condamn, ce nu inteleg este de ce trebuie sa-i injure pe altii ce au alte optiuni... Ca idee si eu am crezut ca mititelu vrea sa faca treaba serioasa insa apoi mi-am dat seama ca nu este asa, el cauta sa-si faca imagine si notorietate de pe urma echipei, consider ca a facut mai mult rau echipei si orasului decat nenorocitii de dinel staicu si netoiu, aia macar nu au sustinut niciodata ca iubesc Craiova, in schimb mititelu spunea acest lucru de fiecare data, din prea mare iubire ce a facut? "Ajutat" de sandu si dragomir a reusit sa retrogradeze si apoi sa duca la desfintarea echipei, deci despre ce vor

romulus65
romulus65  •  16 Octombrie 2017, 20:52

Mangia mai are de lucrat la capitolul aparare, aparare care greseste nepermis uneori.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  16 Octombrie 2017, 18:29

...da...bine...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează