FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB / Și ca arbitru a fost „în slujba” lui Gigi Becali! » Alexandru Tudor a ajuns angajat la FCSB, după ce și în cariera de „central” a fost omul de casă al roș-albaștrilor

Imagine de ieri, de la momentul în care Gigi Becali l-a prezentat pe Tudor ca angajat la FCSB
Imagine de ieri, de la momentul în care Gigi Becali l-a prezentat pe Tudor ca angajat la FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 13 iunie 2019 09:01

Alexandru Tudor, fost arbitru FIFA, este oficial angajat la FCSB. A fost prezentat de Gigi Becali chiar la baza din Berceni, acolo unde Tudor se va ocupa de Academia clubului roș-albastru. 

„El e ochiul meu aici, e un incoruptibil”, l-a caracterizat Becali, care a reafirmat și ieri că principalul argument pentru cooptarea fostului „central” e credința mare pe care acesta o are în Dumnezeu. „Mă întâlnesc cu el în fiecare duminică la biserică, e un tip în care eu cred și v-am mai spus, o rugăciune de-a lui face cât 100 de goluri pe care le marchează Mbappe în Champions League”.

Becali l-a numit ieri incoruptibil, iar Tudor a avut această imagine pe perioada în care a fost arbitru. Totuși, au existat și în cazul lui câteva pete de-a lungul anilor în care a oficiat la Liga 1. Pete care au o legătură directă cu FCSB și care acum pun într-o cu totul altă lumină numirea lui, la foarte scurt timp după ce și-a terminat cariera de arbitru, chiar la gruparea pe care a sprijinit-o prin erorile grave pe care le-a comis.

Primele mari scandaluri de acest gen au fost acum mai bine de un deceniu. Mai întâi, la meciul Urziceni - Steaua, în finalul campionatului 2006-2007, când oaspeții aveau mare nevoie de victorie pentru a termina pe locul 2 și a merge în preliminariile Champions League. La scorul de 1-1, Tudor a inventat un penalty pentru Steaua, din care s-a decis echipa câștigătoare. 

Apoi, peste mai puțin de un an, Tudor a produs una dintre cele mai scandaloase prestații din Liga 1. S-a jucat Steaua - CFR, pe Ghencea, meci direct în lupta pentru titlu. Steaua s-a impus atunci 3-1, dar a făcut-o cu largul concurs al lui Tudor, care la scorul de 2-1 le-a refuzat clujenilor două penalty-uri indiscutabile. A fost și momentul în care lumea fotbalului și-a pus pentru prima dată un mare semn de întrebare în privința lui Tudor, arbitru pe care, ulterior, tot mai mulți au pus ștampila de „arbitru de casă” al FCSB-ului. De ieri, această expresie a fost confirmată oficial: FCSB l-a primit în casă pe Alexandru Tudor

Radiografia ajutorului pe care arbitrul Tudor li l-a dat celor de la FCSB

Prima măsură: „A scos televizoarele din camere”

Gigi Becali a anunțat că Tudor deja s-a implicat în organizarea celor de la Academie. „A scos toate televizoarele din camere. Mi-a spus și le-a zis și jucătorilor că acolo e spațiu pentru odihnă, pentru somn, nu pentru altceva. Dacă vor să se uite la TV, să meargă în sala unde sunt și televizoare”, a spus Becali. Tudor a dezvăluit, într-un interviu pentru GSP la începutul lui 2019, că și acasă la el a desființat televizorul și pentru a demonstra asta, a deschis portbagajul mașinii, unde avea plasma respectivă.

A doua măsură: decide locul bisericii

Tot patronul vicecampioanei a dezvăluit care va fi a doua hotărâre pe care Tudor va trebui să o ia. „O să ridicăm o biserică aici, în baza de la Berceni. Cred că în fața vestiarelor va fi. M-am consultat și cu Tudor, că el are mai multă înțelepciune. A venit aici cu mine să ne consultăm, să vedem unde o construim. De ce fac o biserică aici? Oriunde e rugăciunea, acolo ajută și Dumnezeu! Și acasă la mine o să fac un mic paraclis. Și la Palat o să fac o bisericuță, că am obținut autorizație. La Academie va fi un fel de mănăstire. Va fi făcută mereu Sfânta Liturghie. Nu-i oblig pe jucători să intre în biserică. Eu vreau ca Sfânta Liturghie să se săvârșească la mine în curte, adică aici”, a explicat Becali.

„Tudor va fi supervizor aici, la Academie. El știe multe lucruri despre academii. Acum am aflat că știe foarte multe lucruri. Știe și despre administrarea clubului. Știe cum trebuie să fie udată iarba, ce viteză are mingea în funcție de cât de udă e iarba”
Gigi Becali

21 de ania activat Alexandru Tudor ca arbitru în Liga 1: a debutat în 1998, iar ultimul meci condus a fost în decembrie 2018

381 de meciuria oficiat Tudor în Liga 1, e numărul 1 all-time, peste Balaj (341), Colțescu (286) și Corpodean (268)

52 de meciuride Liga 1 ale FCSB-ului au fost conduse de Tudor, fiind echipa pe care a arbitrat-o de cele mai multe ori, iar palmaresul roș-albaștrilor a fost: 30 de victorii, 14 remize și 8 înfrângeri

Motto-urile lui Tudor

  1. „Presiunea e un lucru normal, te ajută să progresezi”
  2. „Perfecțiunea nu există. Mereu ai câte ceva de învățat”
  3. „Ceea ce nu te doboară te întărește!”

De ce a decis să-și lase barbă

„Cred că între barbă și bărbăție e o relație clară și foarte bine definită. Am decis să-mi las barbă după pelerinajul pe care l-am realizat în Orientul Apropiat, în anul 2007”

De ce spune că e condus de o femeie

„Într-o lume a bărbaților, eu am fost condus de o femeie. Soția mea e profesoară de atletism și tot ceea ce trebuia să fac eu când mă antrenam zi de zi era să o ascult”

Tudor nu poate să fie călugăr, Gigi, da :)

Becali și Tudor sunt extrem de credincioși, însă se află pe poziții diametral opuse în privința posibilității de a deveni călugări într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat. Fostul arbitru nu crede în această variantă: „Asta pot face doar oamenii de excepție, nu eu. Trebuie să fii capabil, trebuie să ai calități și putere interioară, nu ca mine...”. În schimb, Becali a afirmat recent: „Vreau să îmi aranjez fetele, nepoții, le las averea mea și o să plec în munți, mă călugăresc. O să veniți să-mi luați interviuri prin codrii în care mă voi afla”.

Pasaje din interviul cu Tudor, din Gazetă, ianuarie 2019

„Eu nu mă uit pe site-uri, ce, credeți că am eu timp de mass-media? Mintea mea trebuie să fie curată. Eu nu accept cookies, dacă e vreun site care bagă așa ceva, nu mă uit pe el! De două luni oricum n-am mai intrat pe niciun site”

„Eu sunt privit ca un nebun. Asta e realitatea! Prietenii mei spun asta despre mine! Astăzi m-am întâlnit cu doi, amândoi mă știu de când eram copii și vorbesc între ei: «Ai văzut? Nebunu' a făcut nu știu ce». Mă interesează pe mine dacă oamenii mă văd ca pe un nebun? Asta și vreau să fiu! Scrie și la Scriptură la un moment dat, nu știu dacă țineți minte treaba asta: «Vor veni vremuri când celor normali li se va spune că sunt anormali, nebuni!»”

„Știți unde m-am întâlnit o dată cu Gigi Becali, absolut întâmplător? În strană. Am fost șocat, l-am văzut în strană, la 30 de centimetri de mine, venise să se împărtășească. Mă gândeam «Frate, ce fac acum? Dacă mă vede cineva aici cu el?». Dumnezeu m-a apărat. Nici n-am vorbit cu el, unul dintre cântăreți l-a invitat pe Becali acolo și s-a așezat în stânga mea. Am zis «Bine că nu-i arbitrez pe ei în săptămâna asta!»”

„Am căutat să mă feresc de ispite, dacă un președinte de club mergea pe o stradă, traversam. Mi s-a întâmplat odată, într-un oraș istoric, conduceam și l-am văzut în mașina de lângă mine pe șeful clubului. Am închis repede geamul, ca să nu poată să vorbească cu mine”

„Fiecare lucru pe care-l spun, pe care-l fac are un impact asupra celor din jur. E o responsabilitate și mai mare când am imaginea asta foarte puternică pe care mi-ați creat-o voi prin intermediul acestei trompete care este televizorul”

Citește și:

10 informații despre Alexandru Tudor, șeful lui Becali la juniori: televizorul în portbagaj, „mândria de a fi nebun” și războiul cu siteurile cu cookies

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
122015512356820
Vasile Muresan  •  14 Iunie 2019, 17:43

" ACUM VEZI TUDOR ? " ....In ultimele minute( la scorul de 1-1) un fundaș de la Gloria Bistrița a scos mingea de pe linia porții ca la volei ....RAR SE VEDE ASA CEVA PE STADIOANELE DE FOTBAL....poate la 10 ani o dată....prin cupa satelor...dar....nu in LIGA 1. ... un titlu mare dintr-un ziar de sport scris de Ovidiu Ioanitoia ....In ultimele minute ale meciului Unirea Alba Iulia -Gloria Bistrița 1-1 scor final....si Unirea Alba Iulia era retrogradată si Gloria Bistrița se "salva miraculos".... Dacă găsiți pe undeva faza....s-a dat la ...."Recursul Etapei"....sau la "Procesul Etapei"..... ca in filmele cu Stan si Bran ..... Tudor se uita mirat ....nu era nimeni si nimic sa-l incomodeze ....Există imaginile filmate din s0atele porții....Mare rușine ce a facut atuncea domnul Tudor....Dumnezeu sa-l ierte !

geo.b.
geo.b.  •  13 Iunie 2019, 15:13

Nu-i singurul,becali are multi "colaboratori".

adriann_
adriann_  •  13 Iunie 2019, 15:10
Postat de adriann_ pe 13 Iunie 2019, 13:19

Ce e frumos e ca Dumnezeu ii deconteaza ciobanului toate marsaviile astea, dar puscariasul nu pricepe nimic :))) A pierdut titlul cu golul lui Cristea intr-un meci in care albanezul ala (Xaka sau cum se scrie) a luat rosu si i-a facut cadou lovitura libera pe care scria "gol", inainte de asta a pierdut titlul in fata Viitorului cu gol Tucudean din jumatate de ocazie, desi lui Hagi ii jucau maxim 7 jucatori din 11 (Coman samd erau deja arvuniti) etc etc. Cand il vezi pe becali parca il vezi pe coyotul ala din desene animate, facand tot felul de scheme extrem de complicate ca sa obtina doar rusine si umilinta.

Si in sezonul asta urmeaza "episodul Clinceni" :)))

Vezi toate comentariile (44)
Comentează