FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREȘ

Spiderman? Nu, e "Capellino"! De ce nu-l mai vor jucătorii de la ASA antrenor pe Chirilă: dezvăluiri din vestiar

Chirilă și tabla lui. Teoretic, desenul ar trebui să anticipeze ideea de joc a Mureșului // FOTO GSP
Chirilă și tabla lui. Teoretic, desenul ar trebui să anticipeze ideea de joc a Mureșului // FOTO GSP

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2017 00:00

Mureșul se chinuie să scape de antrenor, care nu acceptă rezilierea. Jucătorii se plâng de metodele lui Chirilă, printre care un desen tactic abstract, ceva ca o pânză de păianjen.

ASA se îndreaptă spre retrogradare, ceea ce ar aduce, probabil, și falimentul, dată fiind situația economică dezastruoasă a clubului aflat în insolvență. Dacă rezultate bune nu sunt capabili să producă, ardelenii creează un serial al antrenorilor. Cel mai recent episod, cu Ionuț Chirilă, e mai spectaculos decât precedentele.

De câteva zile, conducerea se chinuie să scape de tehnicianul pe care l-a angajat în urmă cu două săptămâni. Au existat mai multe ședințe în care șefii i-au propus lui Chirilă să rezilieze acordul, o ofertă pe care antrenorul a declinat-o.

Cu Ionuț pe bancă, echipa a câștigat un punct în trei etape: 0-2 la Botoșani, 0-0 cu Pandurii și 1-2 la Voluntari. E pe ultimul loc în play-out.

Cine înțelege tactica?

Situația din clasament nu ar fi chiar disperată, ar mai exista șanse de salvare. Problema principală o constituie relația dezastruoasă pe care Chirilă a ajuns s-o aibă cu jucătorii. Atmosfera s-a deteriorat în timp-record. De ce sunt nemulțumiți fotbaliștii?

Metodele de pregătire îi enervează și îi amuză în același timp. O imagine cu tabla pe care Ionuț a pregătit tactica pentru un meci a fost fotografiată și ilustrează ceva greu de înțeles. Antrenorul a tras atâtea linii, a desenat atâtea cercuri că nu se disting trasee, abia se văd câteva nume de jucători!

Desenul pare mai degrabă o pânză de păianjen sau o pictură rezervată doar inițiaților. Lui Nicoliță și colegilor lui ar trebui să le fie clar ce urmează să facă pe teren numai privind mâzgăleala de pe planșă. "Jucătorii se țin cu mâinile de burtă în timpul ședințelor, leșină de râs!", povestește o persoană din club.

A renunțat la antrenament

ASA are un vestiar cu nume grele din istoria campionatului, ca Mureșan, Nicoliță și Marius Constantin. Cel poreclit "Capellino" n-a reușit să câștige respectul fotbaliștilor experimentați.

Programul e descris de sursele din club: "Antrenamentele sunt de copii. Nu de juniori mari, de copii! Lovirea mingii cu latul, pe urmă cu șiretul. Genul ăsta de exerciții, care se fac pentru copii, ca să-i inițiezi în fotbal. Plus ședințe lungi, în care nu se transmite, de fapt, nimic".

Chirilă a lucrat cu juniori la Dinamo, în anii "90, deci are experiență la nivelul de la care provin metodele sale de lucru. Ionuț nici n-a mai ieșit ieri pe teren.

A lipsit de la antrenament și a motivat că e răcit. Clubul speră să-l convingă în curând să plece. ASA l-a angajat acum două săptămâni în locul lui Ilie Stan, demis fiindcă nu accepta să-l titularizeze pe Tiberiu Petriș, fiul unui sponsor al formației.

"Dacă scăpăm de retrogradare, în doi ani mă bat pentru podium!"
Ionuț Chirilă, în momentul instalării la ASA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
smdb
smdb  •  12 Aprilie 2017, 13:36

Hai sa radem de ce nu intelegem. Valabil pentru fotbalistii cu 2 neuroni, care pot ramane concentrati mai putin decat un peste de acvariu, sau depsre "jurnalistii" jesepe (in frunte cu stiucan care e un monument de comportament pagubos tipic romanesc). Nu e nimic anormal ca o tabla sa arate asa la sfarsitul unei sedinte tactice. Evident ca omul nu a facut desenul la inceput, in 5 min. iar apoi s-a apucat sa explice pe baza lui. Nu. L-a construit din aproape in aproape, cu explicatii in timp ce-l facea. Oricine a participat la o sedinta unde e folosita o tabla stie despre ce vorbesc (exclus aici jesepe si stiucan, bineinteles). Dar ce vina are Chirila ca muresan, marius constantin si celelalte creiere sclipitoare de la asa nu-si pot urmari antrenorul?! A, si nu mai vorbesc de tremuratul mainii cel care a facut poza, probabil de la betia de cu o seara inainte, ca deh, vorba unui idol din subcultura urbana "ori suntem fotbalisti, ori nu mai suntem"...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Aprilie 2017, 12:11
Postat de Razvan Radescu pe 12 Aprilie 2017, 10:39

Ionut e arogant,intradevar,se considera atoatestiutor,dar cu Tudor care e problema?Trecand peste faptul ca e un actor si frontman ai unei trupe rock foarte bun,ce deranjeaza?Ca e antisistem(impotriva coruptilor) si dinamovist?Asta e...pai la cati fani Salam si ai fanfaronului bigot din Pipera 'scriu'pe aici,nu ma mira....

Tudor e mai inchipuit si mai fanfaron decat Ionut. Si nu e anti-sistem, ci pro-sistem, numai ca el nu-si da seama. Un fante de "Centrul istoric" cu ifose de revolutionar.

zizu
zizu  •  12 Aprilie 2017, 12:00

e omul de casa al familiei prodan! la fel ca regheoaia nu scapa nici un prilej de a lovi in clubul dinamo,doar fiindca nu l au cooptat sa ia si el un salariu! nea vanea....cum l ai crescut?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close