FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Florin Răducioiu și-a enervat toți antrenorii: „Eram inconștient, conflictual!” » Cine e singurul tehnician care l-a înțeles

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 21:28 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 22:06

Florin Răducioiu a fost unul dintre cei mai mari atacanți pe care i-a dat fotbalul românesc. Prezent anul trecut la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, acesta a recunoscut care au fost momentele în care a greșit și pe care acum le regretă.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florin, ai lucrat cu zeci de antrenori în cariera ta și n-ai avut cele mai bune relații, nu?
- Pentru că nu eram un jucător simplu de gestionat, iar singurul care a reușit să facă asta cu mine a fost Mircea Lucescu. Pentru că el știa caracterul și personalitatea mea. Iar eu, în general, am avut conflicte cu mulți antrenori. Iar în cel mai mare conflict am intrat cu Harry Redknapp, de la West Ham. Nu m-am înțeles cu el și mi-am dat după seama că am făcut eu o greșeală foarte mare.

- Apoi?
- Am avut probleme cu Eugenio Fascetti, la Verona, un tip foarte dificil. Iar după, cu Didier Deschamps, la Monaco. E adevărat că puteam să fac mai mult, să fiu mai constant în randamentul meu, puteam să înscriu și mai multe goluri. Am fost un personaj un pic neastâmpărat, atipic.

- Rebel?
- Da! Și încăpățânat. Nu-i ascultam, iar în multe momente nu eram de acord cu ei. Cu deciziile pe care le luau. Chiar dacă jucam mai mereu vârf, au fost momente când mă băgau pe partea dreaptă și intram în conflicte. Eram și foarte tânăr, inconștient, un pic conflictual.

- Regreți toate chestiile astea acum?
- Acum, când analizez cred că am mai multă parte de vină eu. O doză de înțelepciune din partea mea ar fi fost mai bună și mai utilă pentru mine și pentru relația pe care o aveam cu antrenorul. Am o parte de vină și pot s-o spun. Poate d-asta n-am reușit să fac mai mult.

- Spuneai că la Verona nu ți-a ieșit mai nimic. De ce?
- Am avut un sezon foarte dificil și din punct de vedere personal. Și, automat, și sportiv. N-are sens să mai vorbim de asta... În fine! Acolo am avut foarte multe ocazii de gol, dar le greșeam cu o ușurință ieșită din comun pentru că nu eram liniștit din punct de vedere mental. Era și primul transfer după Bari. Acolo am jucat foarte bine și am scos foarte multe lovituri de la 11 metri. La Verona chiar a fost un dezastru, iar, cum spuneam, la Brescia am ajuns datorită lui nea Mircea. De acolo a venit transferul la Milan!

- Poate cea mai frumoasă perioada a ta.
- O echipă fantastică, fantastică. Doamne!, ce echipă am avut acolo!

Răducioiu a câștigat Liga Campionilor

Florin Răducioiu a înscris la Dinamo 30 de goluri în 84 de partide jucate, a câştigat campionatul României în 1990 şi Cupa României în 1986 şi 1990. A îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 40 de ori, reuşind să înscrie de 21 de ori. 

La nivel de club, după 1990, a evoluat în străinătate, cu o întrerupere de un an (2000-2001), când a revenit la Dinamo. A jucat cu succes la AC Milan, Brescia, West Ham, Espanyol, Stuttgart, AS Monaco. Și-a încheiat cariera în 2004, la echipa franceză de amatori US Créteil-Lusitanos.

La Milan a câștigat cele mai importante trofee din carieră, Serie A, Supercupa Italiei și Liga Campionilor!

CITEȘTE ȘI:

Marian Iancu, totul despre condamnarea sa: „Nu am fost vreun sfânt, nu puteam să intru în frac într-o asemenea junglă! S-au făcut abuzuri de către judecător”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marian Iancu, totul despre condamnarea sa: „Nu am fost vreun sfânt, nu puteam să intru în frac într-o asemenea junglă! S-au făcut abuzuri de către judecător”
Are 5 titluri în Liga 1 și o poveste incredibilă: „Cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc am luat apartamentul în care a locuit Horia Lovinescu”
PRIETENII LUI OVIDIU
Are 5 titluri în Liga 1 și o poveste incredibilă: „Cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc am luat apartamentul în care a locuit Horia Lovinescu”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  06 Aprilie 2023, 02:51
Postat de maradona79 pe 24 Februarie 2023, 23:18

Dar despre Janine, ce ne poti spune, Radule?! ***? Sunt sincer surprins ca articolul nu contine o galerie foto cu ea.

pai ce sa zica nu ai citit ca nu era bine mental cand era la Verona? atunci a fost, in '91 cand l-a lasat patzachina cu ochii-n soare si ea zbura din floare-n floare. :) de s-a dus cu Giovanni ''recuperatorul''sa-si ia inapoi banii, masina si blanurile.

maradona79
maradona79  •  24 Februarie 2023, 23:18

Dar despre Janine, ce ne poti spune, Radule?! ***? Sunt sincer surprins ca articolul nu contine o galerie foto cu ea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează