FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Stadion ca-n Emirate în Liga 1?! "Ca structură, noua arenă va semăna cu cea pe care îşi dispută meciurile Al Ain"

Bijuteria lui Al Ain ar putea fi
Bijuteria lui Al Ain ar putea fi "teleportată" la Iași

Articol de - Publicat sambata, 21 aprilie 2018 09:00

Pentru finanțarea lui Poli, Primăria Iașiului nu vrea să mai aloce bani. Nici măcar în condițiile schimbării Legii Sportului. Dar are pentru un nou stadion!

Primăria are de ales între a moderniza actuala arenă și a construi una nouă, de 20.000-25.000 de locuri, asemănătoare cu a lui Al Ain.

Viceprimarul Radu Botez a anunțat ieri că sunt chiar două variante. Una are în vedere "modernizarea actualei arene din Copou", cealaltă "construcția uneia noi, pe un teren din apropierea orașului". Dacă prima presupune extinderea stadionului "Emil Alexandrescu" la 20.000-25.000 de locuri, acoperirea tribunelor și crearea unei parcări subterane, a doua va fi una extrem de amplă. 

"Ca structură, noul stadion va semăna cu cel pe care îşi dispută meciurile Al Ain, din Emirate", a dezvăluit Botez.

"Hazza bin Zayed" are o capacitate de 25.000 de locuri, iar proiectul mai include un hotel (175 camere), 700 de apartamente rezidențiale, spații verzi, două clădiri de birouri, un centru sportiv, 50 de restaurante și magazine. "Construcția va fi amplasată aproape de şoseaua de centură. Discutăm și cu reprezentanţii Companiei CFR, pentru o staţie de tren urban de tip S-Bahn în zonă", a mai precizat viceprimarul Iașiului. 

20.000.000 €va costa noul stadion ce ar putea fi construit la Iași

Jo pleacă

Președintele Adrian Ambrosie dă ca sigură plecarea lui Jo, la finalul sezonului. "I se termină împrumutul de la Sherrif Tiraspol. Cu jucătorul poate ne-am fi înțeles, dar nu și cu clubul moldovean. Sigur nu ne vom mai putea baza pe el", a punctat Ambrosie, care a anunțat prelungirea colaborării cu Sin, Cioinac și Bădic, aflați la final de contract: "Qaka, Panțâru și Platini rămân doar dacă situația financiară se redresează". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
lionforever
lionforever  •  22 Aprilie 2018, 08:17
Postat de pe 21 Aprilie 2018, 17:12

Craiova are populatie mai mica ca orasul Iasi si are stadion de 30.000 iar la Iasi se vrea de 20.000. Mutati stadionu la Miroslava si faceti de 15.000 Fc Csm Politehnica Miroslava.

Da dar verifică și faptul că la craiova și pe vechiul ion oblemenco venea foarte multă lume deci exista un bazin puternic de spectatori la meciuri pe când la iași doar un meci maxim două pe sezon se strâng 12000 de spectatori în rest stadionul arata dezolant probabil de aceea sau gandit ca la 25000 de locuri e ok .

vladutz13
vladutz13  •  21 Aprilie 2018, 19:05

De ce decide un oarecare cum o sa arate stadionul?? De ce nu se face in fiecare din cazurile astea un concurs de proiecte??

titiduru22
titiduru22  •  21 Aprilie 2018, 18:40
Postat de pe 21 Aprilie 2018, 17:07

De multe ori noaptea visez un nou stadion langa Miroslava, un stadion mic de 20.000 de locuri. Orasul Iasi are populatie dupa Bucuresti. Se va spune ca nu trebuie un stadion macar de 30.000, pentru ca in prezent sunt putini spectatori pe acesta din copou. Cu un designer de stadion vor fi atrasi , cu toalete moderne, tribunele acoperite pe ploaie si iarna si asa mai departe vor fi conditii pentru cei care nu au vrut sa vina niciodata pe actualul stadion „***”. Vor veni copii cu mamele lor. Multi din actual vor afirma ca ei vin pe orice vreme, ca de asta se numesc suporteri, gresit!!! Trebuie sa ne modernizam! Nu este placut pentru un suporter sa stea in ploaie, in frig si sa nu aiba si alte conditii. Si acest oras mare ,trebuie sa aiba macar jumatate de peluza cu suporteri, ne intrec orase mai mici.

De cate ori l-ati umplut pe ala care -l aveti acum ???

Vezi toate comentariile (14)
Comentează