FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 13:29 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 15:56

Belgianul Martin Remacle, 26 de ani, acum la Korona Kielce, a mărturisit că România și Clujul i-au rămas în suflet, sperând să se întoarcă la un moment dat la U. A povestit cu ce a rămas după experiența în țara noastră

Martin Remacle, 26 de ani, a pus umărul promovarea lui U Cluj în mai 2022, golul său din meciul cu Dinamo (2-0) deschizând drumul spre o victorie uriașă la baraj, care a fost primul pas spre revenirea ”Șepcilor roșii” pe prima scenă.

Experiența unui englez în România » A impresionat în ultima etapă din Superliga: „Românii zâmbesc mult, trăiți ca în Anglia. Sunt însă două lucruri care nu îmi plac aici”
INTERVIU
Experiența unui englez în România » A impresionat în ultima etapă din Superliga: „Românii zâmbesc mult, trăiți ca în Anglia. Sunt însă două lucruri care nu îmi plac aici”

Belgianul a fost împrumutat de FC Botoșani la U Cluj, în Moldova nu s-a simțit deloc bine, de aceea, de când a ajuns în capitala Transilvaniei, a prins drag de orașul de pe malul Someșului. Au conlucrat la acest detaliu oamenii și suporterii echipei. 

De două ori, din diverse cauze, nu a mai fost în atenția ardelenilor și, până la urmă, Martin a continuat. După finala Cupei României din mai 2023 de la Sibiu, pierdută de U Cluj la penalty-uri cu Sepsi, Remacle a fost nevoit să plece.

Nu a ajuns la un consens cu oficialii clubului, deși a transmis fanilor că lasă de la el, a semnat cu polonezii de la Korona Kielce, unde a ajuns rapid un jucător de bază. A prins și echipa etapei în Ekstraklasa. O dată s-a întors la Cluj Napoca, la un meci al lui U.

Reverența lui Martin Remacle în fața lui Ioan Ovidiu Sabău și a suporterilor lui U Cluj: „Voiam să-i spun că mi-a schimbat viața”

„Mi-era dor să mai revăd Clujul. Oamenii de acolo mă plac și eu le sunt recunoscător. Trebuia să mă întorc să mai văd o dată Clujul și acum este OK”, a mărturisit Martin Remacle într-un interviu acordat GSP.ro.

44de meciuri a adunat Remacle pentru U Cluj, marcând de 6 ori și având 3 assist-uri

”Îi sunt recunoscător lui Ioan Ovidiu Sabău, mi-a schimbat viața. Voiam să-i spun față în față. Uneori, realizezi niște lucruri după ce trece o perioadă de timp, după ce te confrunți cu diverse situații. Datorită unor oameni de la Cluj, în special a suporterilor, am rămas alb și negru pe viață!

+3 FOTO

Dacă antrenorul ar fi continuat din vară (n.red Sabău a părăsit U Cluj după finala Cupei, revenind în toamnă la echipă), poate destinul meu ar fi fost altul acum. Poate! Nu știu. Am petrecut în total trei ani în România, iar cea mai bună perioadă a mea a fost la Cluj. Acum, îmi este bine în Polonia”, a continuat mijlocașul belgian.

6goluri și un assist a adunat Remacle în 15 meciuri pentru Kielce

Remacle păstrează legătura cu suporterii lui U Cluj, mai ales prin intermediul rețelelor de socializare.

Poate, cândva, mă voi întoarce la U și voi purta din nou culorile clubului. Am simțit că oamenii m-au apreciat și mă iubesc, iar aceste detalii vor rămâne mereu în mintea mea. Am fost primit bine și lumea m-a făcut să mă simt ca acasă. Chiar și acum, de curând, când am revenit în oraș. O singură persoană din conducerea clubului nu m-a plăcut, de la început, a avut ceva contra, dar asta e!

- Martin Remacle, mijlocaș Korona Kielce

Ce i-a plăcut și ce nu i-a plăcut lui Remacle în România: „Manelele mi-aduc aminte de România. Mâncarea tradițională n-am suportat-o, doar ciorba mi-a plăcut”

Referitor la viața din România, Martin s-a amuzat în momentul în care a fost întrebat ce i-a plăcut în existența lui de zi cu zi: ”Nu pot să spun decât lucruri bune despre România și când vorbesc despre oameni. Cântecul ”Noi suntem peluza Șepcile Roșii” îmi cântă în cap (n.red - fredonează refrenul în limba română).

În afara fotbalului? Manelele! Și astea îmi sună în cap (n.red - râde). Sunt multe melodii, aia cu ”Așa sunt zilele mele”, aia cu ”buzele”, ceva de genul ăsta. Multe. Le ascult și în Polonia. Mi-aduc aminte de viața din România.

Ți-am zis, oamenii mi-au plăcut, au fost multe situații în care i-am apreciat pe români, despre modul cum am interacționat”.

Remacle este, probabil, printre puținii străini care nu au fost impresionați de mâncarea tradițională românească. Sau cel puțin care o afirmă deschis.

”Mâncarea aia n-a fost stilul meu, nu este pe gustul meu. Mâncarea de la Cluj foarte bună, dar nu cea tradițională. Am încercat o dată sarmale și mămăligă, mi-a fost de ajuns. Gata! În schimb, ciorba și supele foarte gustoase”, a reacționat belgianul.

Românii mi s-au părut oameni foarte deschiși, am avut puține situații cu persoane nu foarte OK. Am păstrat doar lucrurile bune și foarte bune. Și țara mi-a plăcut, dar cel mai mult Clujul

- Martin Remacle, mijlocașul Korona Kielce

Citește și alte știri:

EXCLUSIV De ce se mută Dinamo de pe Arena Națională: „Poate schimbăm atmosfera!”

EXCLUSIV // VIDEO Străinul care a avut o singură problemă în România. A urcat cu Oțelul din Liga 3 în prima divizie și amenință adversarele: „Nu suntem turiști!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Misu1950
Misu1950  •  16 Noiembrie 2023, 14:48

Ca nu i-au placut sarmalele si mamaliga nu comentez (poate ii faceau rau la stomac, dar se vindeca), dar ca i-au placut manelele il compatimesc (de asta nu te vindeci)!

msergiua
msergiua  •  15 Noiembrie 2023, 20:02
Postat de Biju1980 pe 15 Noiembrie 2023, 16:38

Hmmm sacalilor deja ați început sa scrieți despre u cluj...mirosiți voi ceva ????????

Presa a fost mereu atrasa de *** ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Biju1980
Biju1980  •  15 Noiembrie 2023, 16:38

Hmmm sacalilor deja ați început sa scrieți despre u cluj...mirosiți voi ceva ????????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează