FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Strategia fabuloasă a lui Burleanu » Metoda prin care și-a câștigat votanții e moștenită de la Mircea Sandu!

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 09:00

”Nașul” Mircea Sandu se baza pe fotbalul mic, nu-l îngrijora când mai intra în conflict cu cineva din Liga 1. Răzvan Burleanu a moștenit sistemul și l-a îmbunătățit: a redus numărul cluburilor din vârful fotbalului și a înmulțit futsalul, fotbalul feminin și cluburile de copii

"Să facă performanțe fotbalul feminin de acum înainte!". Reacția lui Mircea Lucescu, supărat că Lupescu a fost învins de Burleanu, s-a referit la sprijinul de care a beneficiat Răzvan din partea câtorva sectoare din federație: futsal, fotbal feminin, cluburi de copii.

Președintele care a câștigat încă un mandat a primit voturi din toate eșaloanele, însă acele categorii au fost considerate de adversari centrele de forță ale lui, miezul votanților fideli. Cum i-a câștigat?

Mai mulți, mai fideli

Crescând numărul lor, în primul rând. Mircea Sandu a rezistat 24 de ani în funcție, l-a învins până și pe Gică Popescu în alegeri, pentru că și el conta pe baza fotbalului. Din Liga 1 se mai găseau contestatari ai "Nașului", însă nemulțumiții nu aveau șanse, nu contau la vot, în mulțimea de reprezentanți ai ligilor inferioare și AJF-uri.

Burleanu a moștenit de la Sandu mașina de vot performantă și a dezvoltat-o și mai mult. Mult mai mult! În patru ani cu Răzvan la FRF, numărul formațiilor de fotbal feminin a crescut cu 71 la sută! Al cluburilor de futsal a crescut cu 56 la sută. Copiii și juniorii au ajuns și ei să conteze cu 44 la sută cluburi în plus.

Burleanu le-a dat, Lupescu le promitea

În același timp, a scăzut numărul echipelor din vârful fotbalului, al formațiilor pe care le urmăresc microbiștii, mulți dintre ei șocați de victoria lui Burleanu în fața lui Lupescu. Și de scorul care pare exagerat: 168 de voturi la 78.

Dinamo, FCSB, glorii ale fotbalului românesc declaraseră că-l susțin pe Ionuț, Lucescu, Chivu și Andone chiar au călătorit prin țară ca să participe la campanie.
Doar că echipele din elita fotbalului, adică primele două ligi, cluburile cele mai bogate din acest sport și care sunt legate de personajele puternice din trupa lui Lupescu, au tot dispărut. De când a ajuns Răzvan la FRF, prima ligă a scăzut cu 22 la sută, al doilea eșalon s-a redus cu 28 la sută.

Au dispărut cluburi care contau mai mult pentru public, dar erau mai greu de convins de un candidat la președinție, întrucât și pretențiile lor erau mai mari. Grupările mici, la care suporterii nu sunt atenți, s-au înmulțit și au căpătat competiții mai multe, condiții mai bune asigurate de FRF.

Argumente pro Burleanu pe care Lupescu n-a putut să le bată doar cu promisiuni, chiar dacă Liviu Dragnea garantase în Gazetă pentru fostul internațional. â

Alegeri 2014

- 224 de afiliați cu drept de vot. Au fost prezenți la vot 171. Au votat în primul tur 169, iar în turul doi 171. Răzvan Burleanu a câștigat în fața lui Vasile Avram cu 113 la 58.
- Ponderea fotbalului de juniori, feminin și futsal, din cei 224 de afliați, în 2014, era de 33 la sută.
- Absenteismul a fost provocat probabil de arestarea lui Gică Popescu, principalul favorit. Vasile Avram și Chivorchian nu aveau o imagine prea bună în fotbal, dovadă că a ieșit Burleanu.

Alegeri 2018

- 256 de afiliați. Au fost prezenți și au votat 254. A câștigat Burleanu cu 168 de voturi, Lupescu a luat 78, Pușcaș, 8. Ponderea juniorilor, a fotbalului feminin și a futsalului a fost de 45 la sută din totalul membrilor FRF.
- Burleanu a reușit să-i convingă pe electori să vină aproape toți. Doar două absențe, față de 53, câți lipsiseră în 2014!


"Eu discutasem cu membrii Federației care erau nemulțumiți de Burleanu, îmi spuneau de ambiguitățile din ROAF, despre selecții făcute pe pile. Până la urmă, ori m-au mințit, ori opțiunile lor sunt tovarășe cu autoflagelarea, din moment ce l-au votat pe Burleanu, iar eu am primit doar opt voturi!"
Marcel Pușcaș

"Alde Mircea Lucescu și alți trădători de țară fac bani în străinătate pentru famiile lor. Noi ce să facem dacă suntem săraci, să ne împușcăm? Eu mă chinui de șase ani cu această echipă. Burleanu, hulit nemeritat, ne-a ajutat foarte mult. A făcut tot ce a promis și a câștigat alegerile pe merit"
Iulian Trăsnea, președinte Luceafărul Buzău, club de futsal, declarație dată pentru Libertatea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  20 Aprilie 2018, 17:25

”Și pe mine mă uimește și mă amuză câte cluburi de fotbal feminin și futsal avem, dar dacă au fost acceptate și au votat, trebuie luate în seamă” a spus Mureșan președintele pro Burleanu al celor de la CFR CLUJ. Mai este de spus ceva?

169060557063831
Stefan Anghel  •  20 Aprilie 2018, 14:57
Postat de Soos Vilmos pe 20 Aprilie 2018, 12:01

Necunoscutul care a conceput acest asa zis articol are o fractura de logica : nu burleanu a fost la brat cu mircea sandu si dragomir, ci lupescu.

cred...creeed ca normal ar fi ca presedintele un functie sa-si dea demisia cu 3 luni inaintea alegerilor...la noi burleanu a platit tot din protocolu frf,nu din buzunaru propriu !

983732924972315
Soos Vilmos  •  20 Aprilie 2018, 12:01

Necunoscutul care a conceput acest asa zis articol are o fractura de logica : nu burleanu a fost la brat cu mircea sandu si dragomir, ci lupescu.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează