FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Suferă ca Dinamo! 4 supercluburi din Europa sunt în situații umilitoare în campionat

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 16:37

Dinamo traversează momente dramatice în Liga 1, fiind, pentru prima oară în istorie, în postura de a nu putea ieși din zona luptei pentru evitarea retrogradării. "Câinii" au doar patru victorii în 19 meciuri, un golaveraj rușinos și perspective extrem de sumbre pentru 2019. 

Ajunși deja la al treilea antrenor din acest campionat, roș-albii nu au reușit să iasă din criză, jucătorii "no-name" aduși pe bandă rulantă completând noi borne negative etapă de etapă. Cândva un club respectat al României, Dinamo nu mai contează aproape deloc pe plan intern și tremură pentru fiecare punct la meciurile din Liga 1, devenite adevărate pastile de suferință pentru fanii săi. 

Situația lui Dinamo, una de nerecunoscut în istorie, nu e însă singulară în acest moment la nivel european. Alți patru "coloși" sunt în agonie și frizează mediocritatea în sezonul 2018-2019. 

1. Valencia

Cine s-ar fi așteptat la un asemenea declin al "liliecilor"? Una dintre forțele din sezonul trecut din Spania suferă în actualul campioant, iar criza acută a echipei de pe "Mestalla" se prelungește etapă de etapă.

Valencia, locul 4 în sezonul trecut, e abia pe locul 15 în prezent, cu o singură victorie pe teren propriu pe toată durata campionatului. Situație asemănătoare cu cea a lui Dinamo, roș-albii câștigând pe teren străin o singură dată în 2018.

Nici participarea în grupele Ligii nu a salvat-o pe Valencia, inertă într-o grupă cu forțele Juventus și Manchester United. "Liliecii" vor încheia grupa pe locul 3 și speră să-și salveze sezonul în primăvara Europa League. 

2. Schalke

Schalke e un alt "colos" prăbușit complet în acest sezon. Vicecampioana ediției precedente și-a dezamăgit crunt fanii și se situează acum abia pe locul 13, la doar patru puncte de locurile retrogradabile!

Boema echipă de la Gelsenkirchen are 8 înfrângeri în 14 meciuri, un golaveraj negativ și șanse minime de a putea juca în Europa sezonul viitor, iar antrenorul Domenico Tedesco, în vârstă de doar 33 de ani, pare complet depășit de situație.

Spre deosebire de Valencia, "minerii" și-au salvat totuși sezon în Ligă, terminând pe 2 o grupă cu Porto, Galatasaray și Lokomotiv Moscova.

3.  Monaco

Încă un caz dramatic este cel al lui Monaco, iar nimeni nu anticipa declinul de neconceput al monegascilor.

La fel ca Schalke, Monaco a fost vicecampioană în sezonul trecut, dar totul s-a prăbușit în acest sezon, cel care a culminat și cu demiterea lui Leo Jardim, antrenorul cu care Monaco a câștigat titlul în 2017.

Preluați de Thierry Henry, roș-albii au continuat să aibă rezultate dezastruoase, situându-se pe penultimul loc, în mare pericol să retrogradeze în liga secundă.

Asta în ciuda faptului că monegascii au în componență vedete precum Radamel Falcao, Stevan Jovetic, Youri Tielemans sau Adama Traore.

4. Fenerbahce

Cel de-al patrulea caz celebru la nivel european este cel al lui Fenerbahce.

Lupta aprigă pierdută la limită în fața Galatei în ediția trecută i-a "dărâmat" complet pe cei de la Fenerbahce, care sunt acum pe locul 16, primul retrogradabil, cu o linie de clasament uluitoare: doar trei victorii, cinci egaluri și șapte înfrângeri și golaveraj 14-22.

Fener suferă, pătimașii suporteri au ajuns la capătul răbdării, iar numeroasele vedete din echipă nu-și justifică salariile exorbitante pe care clubul le oferă.  Roberto Soldado, Mathieu Valbuena sau Martin Skrtel au ajuns ținta ironiilor în Turcia după ce au ajuns să bifeze o pagină rușinoasă din istoria clubului.

Vezi și: EXCLUSIV / ULTIMA ORĂ New entry pe lista lui Rednic: un fotbalist-surpriză semnează azi cu Dinamo!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1694817800616237
Coteanu Cristi Gabriel  •  10 Decembrie 2018, 17:28
Postat de babahuda pe 10 Decembrie 2018, 17:01

un articol iesit din tiparele gsp-ului scris fara rautate ..un articol normal ..sper sa nu il penalizeze nea ovidiu ..

:)) am ajuns sa aplaudam normalitatea.. pe lista asta mai puteau fi adaugate Bilbao si Villareal, poate chiar si Leverkusen.

babahuda
babahuda  •  10 Decembrie 2018, 17:01

un articol iesit din tiparele gsp-ului scris fara rautate ..un articol normal ..sper sa nu il penalizeze nea ovidiu ..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează