FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Şumudică, asociatul lui Gigi » Cu acest detaliu îi intră definitiv în graţii patronului roş-albaştrilor!

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2018 09:00

Se continuă tradiţia din ultimii 15 ani: transferuri importante, pe sume mari, realizate de antrenori care au lucrat sau care se află în relaţii bune cu Becali.

De la "Şumudică nu poate antrena niciodată în viaţa lui la Steaua" la "Şumudică a devenit principalul partener de afaceri al lui Gigi Becali şi inclusiv al FCSB" nu e distanţă mare. Fostul antrenor al Astrei îi intră definitiv în graţii patronului roş-albaştrilor după ultimele achiziţii de jucători pe care le încearcă la formația pe care a preluat-o în Arabia Saudită.

Marius procedează exact ca în perioada Kayserispor. Îi dă o mână de ajutor noului său prieten. I-a luat deja un fotbalist de care patronul dorea să scape, Valerică Găman, şi se pregăteşte pentru o nouă afacere reciproc avantajoasă: să-l cumpere pe Budescu.

Becali a anunţat că îi face şi discount: "Pentru Şumudică îl las de la 3 la 2 milioane de euro". Şi când era în Turcia, Şumi a avut aceeaşi tactică: l-a luat pe Boldrin, fotbalist pe care Gigi îl trecuse pe lista neagră, la fel şi cu De Amorim.

Nu doar că nu e prima dată când un antrenor cu care Becali a colaborat sau se afla în relaţii foarte bune recurge la astfel de transferuri, dar s-a creat deja o cutumă: de când Gigi a devenit patron la FCSB, câţiva foşti antrenori au cumpărat pe sume impresionante jucători din curtea lui Gigi. De la Zenga la Piţurcă, de la Olăroiu la Hagi.

Economie de peste 500.000 de euro

Şumudică l-a antamat deja pe Găman. N-a plătit niciun ban în schimbul său, dar tot i-a făcut un mare avantaj lui Becali. Găman, scos în decor de latifundiar, mai avea contract cu FCSB încă un an şi jumătate. Stoperul avea unul dintre cele mai mari salarii din echipă, 20.000 de euro net pe lună. Rezultă că economia realizată de Gigi pentru întreaga perioadă e de peste 500.000 de euro, sumă brută.

Afaceri la axa Becali - antrenori

ZENGA
- N. Dică la Catania: 2.500.000 de euro
- D. Goian la Palermo: 2.000.000 de euro

OLĂROIU
- M. Rădoi la Al Hilal: 5.000.000 de euro

PIŢURCĂ
- L. Sânmărtean la Al Ittihad: 400.000 de euro
- Szukala la Al Ittihad: 600.000 de euro

REGHECAMPF
- Pintilii la Al Hilal: 2.500.000 de euro

HAGI
- B. Stancu la Galatasaray: 5.200.000 de euro

ŞUMDUDICĂ
- Boldrin la Kayserispor: 1.200.000 de euro
- De Amorim la Kayserispor: 100.000 de euro
- Găman la Al Shabab: gratis
- Budescu la Al Shabab: ?

S-ar vinde a 3-a oară

Dacă trecerea lui Budescu la Al Shabab s-ar realiza, ar fi al 3-lea transfer pe bani pe care l-ar bifa actualul fotbalist al FCSB-ului. Primul a fost cel de la Astra la Salian Yifang, în liga a doua din China. S-a produs în ianuarie 2016 şi astralii au încasat 1,5 milioane de euro. Al doilea a fost în vara trecută: FCSB l-a cumpărat tot de la Astra şi a achitat clauza de reziliere: 750.000 de euro. Budescu, 29 de ani, e cotat acum la 2,5 milioane de euro pe transfermarkt.com.

De ce vrea să scape de Costică

Unul dintre motivele pentru care Becali nu-l mai doreşte pe Budescu e faptul că nu-l vede ca pe un fotbalist care să-i poată aduce un venit mare în următorii ani, din cauza vârstei, va împlini 30 de ani în startul lui 2019. Apoi, Gigi îşi doreşte ca FCSB să treacă la un sistem 4-3-3 şi nu-i găseşte loc lui Budescu în acest modul. Plus că deja a antamat cele 3 poziţii ofensive: Man - Fl. Tănase - Fl. Coman. Toţi jucători care au costat mult, aproape 6 milioane de euro împreună, şi care sunt tineri şi foarte tineri!

Glume proaste

Jucătorii de la FCSB se pregătesc la Brașov pentru începerea noului sezon, dar stau cu ochii pe Campionatul Mondial. Doar că Mihai Pintilii și Constantin Budescu par să copieze ce nu trebuie din Rusia. Căpitanul și vedeta FCSB au făcut o glumă cel puțin neinspirată la adresa coechipierului sârb Bogdan Planici. Cei doi au imitat la antrenament gesturile lui Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri, care au sărbătorit golurile contra Serbiei, din victoria Elveției, scor 2-1, într-un mod controversat: semnul din mâini care imită simbolul de pe steagul Albaniei, vulturul cu două capete.

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (20)
mosvasile
mosvasile  •  27 Iunie 2018, 09:41

Sumi...In privinta caracterului,ce sa-i faci?Baiat de militian-cu functie la IGP si cu "volga" la scara-educatia si-a facut-o printre baietii de cartier, din Giulesti,cu toate ca el locuia la Piata Romana...A ajuns *** "prietenului Gigi"-din cauza asta si-a compromis rezultatele frumoase din tur,la Kayserispor si din cauza asta se va compromite si la arabi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1260234347346768
Ioan Trisi  •  26 Iunie 2018, 19:28

Sumi e la fel de *** ca Becali!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1260234347346768
Ioan Trisi  •  26 Iunie 2018, 15:26

Mie imi pare,,GRUP INFRACTIONAL,, Dar pana s-or prinde strainii de acest lucru,lor li se pare ca sunt smecheri,de Romania,bineinteles!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează