FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

SUPERINTERVIU cu Vasile Maftei: "Am preferat să dorm liniștit: le-am refuzat și pe Steaua, și pe Dinamo. Vreau Rapidul înapoi!"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iunie 2017 00:00

MM Stoica a încercat de două ori să-l ia pe Vasile Maftei la Steaua, Ioan Andone l-a ofertat și el pentru Dinamo. Le-a refuzat pe amândouă ca să-și păstreze imaginea de rapidist. A preferat să joace la CFR, unde a marcat un gol decisiv pentru titlu și a fost ”deposedat” de 100.000 de euro în urma insolvenței.

- Rapidismul a fost motivul pentru care n-ai ajuns la Steaua când te-a ofertat Mihai Stoica?
- De două ori m-a vrut MM! N-am putut. Mă gândeam "Mă duc la Steaua, da? Mă înjură și ăia, că sigur nu m-ar fi primit bine, mă înjură și rapidiștii". Și atunci am zis că prefer să mă duc acasă, să pun capul pe pernă și să dorm liniștit, să nu-mi dau viața peste cap. Păi, pentru ce s-o fac?

- Pentru bani?
- Bani... Erau mai mulți bani, da, dar nu mă îmbogățeam eu din contractul cu Steaua. Bogat nu sunt nici acum, dar nici nu mor de foame.

- De la Dinamo n-ai avut oferte?
- Am avut și de la Dinamo, da. Era Andone antrenor. Am refuzat din același motiv pentru care am refuzat-o pe Steaua. Pentru ce? Deși cu Dinamo n-aveam nimic. Poate într-o echipă bună mi-ar fi fost și mai ușor să joc.

- Nu regreți că n-ai jucat în străinătate?
- Și unde să mă duc? În Cipru, doar ca să mă laud că am jucat în străinătate? La arabi se caută atacanți, mijlocași ofensivi care să facă diferența. Sau plecam în Vest și mă trimiteau acasă după câteva luni, mă împrumutau. Cum au făcut atâția. Uită-te la Stanciu! Nu e ușor să joci afară! E nivelul mai bun, e greu să te accepte echipa. La noi, cum vine un străin, "Ooo, frățioru meu!", îi primim frumos pe toți. Afară nu e așa, te acceptă greu.

Dialogul complet cu Maftei poate fi citi în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
853246084756615
Marcel Popa  •  06 Iunie 2017, 11:53

Cine doarme linistit ori e prost ori e *** ,sau este sarac lipit.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

936901769693416
Predan Mihai  •  06 Iunie 2017, 09:53

Cat ati cautat voi poza asta...sa fie si dica!:))) *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  06 Iunie 2017, 08:56

du-te tu la ei ba pana prin 2030.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează